Gazete Vatan Logo

Kamu işçilerinin maaş farkları ne zaman ödenecek? Kamu işçileri zammı ne zaman alacak, kamu işçisi maaş farkları ne zaman yatacak?

Kamu çalışanlarının maaş zamlarını belirleyecek toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden çıkacak nihai sonuç sabırsızlıkla bekleniyor.  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "TÜRK-İL ve HAK-İŞ ile cuma günü konuyu bir defa daha ele alacağız. Bir uzlaşmaya zaten yaklaştık. Bunu da çözüm yoluna sokacağız" bilgisini vermişti. Gözler zam pazarlığına çevrilmişken kamu işçilerinin maaş farklarını ne zaman alacakları da araştırılıyor. Peki, Kamu işçilerinin maaş farkları ne zaman ödenecek? Kamu işçileri zammı ne zaman alacak, kamu işçisi maaş farkları ne zaman yatacak?

Kamu işçilerinin maaş farkları ne zaman ödenecek? Kamu işçileri zammı ne zaman alacak, kamu işçisi maaş farkları ne zaman yatacak?

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay son yaptığı açıklamasında düşük ücrete 15 bin lira teklif ettiklerini, şu anda rakamın 12 bin lira olduğunu, pazarlık sürecinin devam ettiğini söyledi. Kara yolları, demir yolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, Milli Eğitim ve Milli Savunma bakanlıkları, hastaneler ve üniversitelerin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde son durum ise merak konusu oldu. Peki, Kamu işçilerinin maaş farkları ne zaman ödenecek? Kamu işçileri zammı ne zaman alacak, kamu işçisi maaş farkları ne zaman yatacak?

Kamu işçisi maaş farkları ne zaman yatacak?

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CNN Türk muhabiri Melike Görür şu ifadeleri kullandı: "700 bin kamu işçisinin gözü bugünde. Hükümet tarafı iki teklifte bulundu ilki yüzde 30 zam ve 11 bin 500 taban aylığıydı. İşçi kesimi bunu kabul edilemez buldu. Hükümet bu kez işçilere 12 bin lira taban ücret, yüzde 40 zam oldu.

Haberin Devamı

İşçi tarafının talebi ise yüzde 45 zam ve 15 bin lira taban ücret. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay hükümetin teklifi için “Bunun daha yukarı çekilmesi lazım yüzdelik artışın 30’dan 40’a çıkarılması güzel bizim için yeterli değil” açıklamasında bulundu.

Maaş farklarının yatacağı tarihi ise protokolün imzalanmasıyla netleşecek.