Gazete Vatan Logo
Sponsorlu

Vivo V29 incelemesi

Herkese merhaba. Dünyanın önemli telefon üreticilerinden Vivo’nun yeni gözbebeği V29’u bugün sizlerle birlikte yakından incelemek istiyoruz. Kendi kategorisinde öncü olan telefonun kamera ve video özellikleri dikkat çekiyor. Hadi gelin detaylı bakalım.

Az evvel de söylediğimiz gibi fotoğraf meraklılarına hitap eden cihaz, optik görüntü sabitleme özelliğine sahip 16MP ön kameraya sahip. Arka tarafta ise sarsıntı önleme teknolojisine sahip 64MP ana kamera, 2MP bokeh lens ve 2MP makro lensten oluşan üçlü bir kamera ünitesi bulunuyor.

V29 her koşulda mükemmel Portreye odaklanmış. Mekan ve ışık göz etmeksizin başarılı fotoğraflar çekmek istiyorum diyorsanız şimdi anlatacağım özellikler sizi oldukça cezbedecek.  Özellikle portre modu konusunda oldukça iddialı. Telefonun birçok kullanıcı için en etkileyici özelliği Star Işıklı Portre Modu... V29 Star Işığı arka aydınlatması ile farklı ışık koşullarında bulunduğunuz ortamın, ortam ışığına göre en doğru flaş ayarını yapmanızı sağlıyor. Bu da kusursuz fotoğraflar çekmenizi sağlıyor… Portre modunda yer alan “Güzellik” özellikleri ile fotoğraf çekmeden önce yüzünüzün renginde; burnunuz, gözleriniz ve çeneniz gibi istediğiniz bölgede istediğiniz oranda oynamalar yaparak hayal ettiğiniz fotoğrafı çekmenize olanak tanıyor. Selfie ve fotoğraflar için nasıl poz vereceğinizi bilemiyorsanız “Duruş” modu size güzel poz alternatiflerini gösteriyor. Işık efektleri de fotoğrafları daha etkileyici hale getirebiliyor. Örneklerini de ekranda an itibariyle görüyorsunuz…

Özetle Star Işığı destekli kamera dizilimi ile V29 modeli ‘’portre fotoğrafçılığı için en iyi telefon’’ olma unvanını fazlasıyla hak ediyor.

Telefon, 92 derecelik ön kamera açısıyla grup selfieleri çekmek için de çok uygun. Vivo V29 ön kamerası sayesinde ne geniş açılı selfielerde olduğu gibi fotoğraflarda bozulmaya neden oluyor ne de dar açılı ön kameralardaki gibi yüzü büyütme sorunu yaşatıyor.

50MP’lik ön kamera uzak mesafelerde bile autofocus yeteneğini kaybetmiyor. Yani bu ne demek? Kalabalık selfilerde bile fotoğrafta yer alan hiçbir kişinin netliği bozulmuyor, herkes aynı netlik seviyesinde görülüyor…

“İkili Görünüm” ve “Çift Pozlama” fotoğraf çekme modu da denenmesi gereken özellikler arasında bence. Vivo V29 Lite; kamera menüsünde yer alan zamanlama özelliği, fotoğraf boyutu ayarlama, çerçeve çizgisi, dengeleyici ve efekt ustası gibi birçok fotoğraf düzenleme seçeneği ile sizlere eşsiz bir deneyim sunuyor… Panaroma moduyla da nefes kesici manzara görüntüleri çekebilirsiniz. Gece modu özelliğinde ise birbirinden farklı filtrelerle yer alıyor…  Bu filtrelerle de karanlık ortamlarda çekilen fotoğraflara etkileyici duygular katabiliyor.

Vivo V29 Lite'ın öne çıkan özelliklerinden bir diğeri de; Optik Görüntü Sabitleme yani OIS özelliği. Bu özellikle de şirket kullanıcılarına hareketli anlarda bile sabit videolar sunmayı amaçlıyor. Sosyal medyanın hayatımızın büyük bölümünü aldığı böyle bir dönemde özellikle vlogger'lar ve içerik oluşturucular, OIS özelliğinden çok memnun kalacak gibi duruyor.

 

Birazda tasarımına ve ekranına göz atalım. 177 gram ağırlığındaki telefonun güzel görünen 3D kavisli bir ekranı var ve ekran büyüklüğü oldukça iyi... 6,78 inç boyutundaki bu ekran, yüksek kalite AMOLED panel kullanıyor. Panelin sunduğu renkler de canlı. 60 derece kavisli tasarıma sahip 3 boyutlu ekran, dar çerçeveyle uyum içinde. Arka tarafta vivo’nun, son modellerinde tercih ettiği çift halkalı kamera tasarımını görüyoruz. Kameraların çevresindeki parlak yüzey ile de güzel bir bütünlük yakalanmış. 120 Hz’lik yenileme hızı sayesinde de oyunlarda, menüler arası gezintilerde veya destekleyen diğer uygulamalarda akıcı bir görsel deneyim yaşatıyor.

5000 mAh’lık bataryası ile uzun kullanım ömrünün yanı sıra, beklemeyi sevmeyenler için şarjı bittiğinde hızlıca tekrar kullanılabilir olmasını sağlayacak 44W FlashCharge hızlı şarjı destekliyor. Biz kullandığımız süre boyunca tek şarj ile günü rahatlıkla bitirdik.

Telefon depolama alanı olarak da oldukça yeterli. Memory Booster özelliği sayesinde cihaz, kullanıcılara 8 GB RAM + 8 GB Genişletilmiş RAM ile geniş depolama alanı sunuyor. 256 GB ROM özelliği ile de dosyalarınızı, uygulamalarınızı güvenle saklayabileceksiniz.

Bir akıllı telefon alırken benim için cihazın dayanıklı ve sağlam olması da çok önemli. V29 Lite, IP68 sertifikasına sahip; yani su sıçramalarına karşı bile dayanıklı. Malum yaz aylarındayız. Telefonuma su geldi, su sıçradı gibi endişelere gerek kalmayacak. Bunun yanı sıra cihazın yeterince sağlam olduğunu da söyleyebilirim. Cihaz üretim sırasında, vivo’nun Ar-Ge laboratuvarlarında, farklı açılardan 32 bin kez düşme, ısıya mukavemet ve port kalitesi dayanıklılık testlerini tamamıyla geçmeyi başarmış. Ayrıca 6.000 USB bağlantı noktası testi ve sıvı temasından toza kadar 40’dan fazla senaryoda binlerce kez test edildiğini de söyleyelim.

Android güncellemesini de hatırlatmak istiyorum. Daha önce incelediğimiz Y36, Y35, Y22s ve V25 modellerinden sonra V29 serisi de 2 büyük Android Güncelleme taahhüttü ile satışa çıkıyor. Bunun yanı sıra 3 yıla kadar Android Güvenlik Güncelleme garantisi de sunuyor. Yani, telefon uzun yıllar boyunca işletim sistemi ve güvenlik güncellemeleri noktasında tamamen güncel olarak kullanabileceğiniz bir cihaz.

Sonuç olarak bütçem az ama kaliteli ve iyi fotoğraflar çeken, şık, dayanıklı ve uzun ömürlü bir akıllı telefon almak istiyorum diyorsanız V29 bu noktada iyi bir tercih.  Telefonun fiyatı 15,999.00 lira ama 1000 liralık bir indirimi söz konusu şuan online’da. Yani sepette 14999 liraya geliyor. Ayrıca 1399 TL değerinde TWS AIR akıllı kulaklık hediye ediliyor. Ama bu kadarla da bitmiyor… 3200 TL Değerinde Extra 1 Yıl Garanti ve 1 Yıl Ücretsiz Ekran Onarım da yine avantajları arasında bulunuyor.  Telefonun; Altın Işıltısı, Siyah Elmas Işıltısı olmak üzere 2 rengi bulunduğunu da ekleyelim ve videomuzu şimdilik noktalayalım.

Merak ettiğiniz diğer detaylar için videomuzun açıklamalar kısmına göz atabilirsiniz. Şimdilik benden bu kadar. Yeni bir videoda tekrar görüşmek üzere…