Gazete Vatan Logo

Son dakika: 'Tüm ülkelere karşılık verilecek!'

Bugün ABD, Kanada, 14 Avrupa Birliği ülkesi ve Ukrayna eşzamanlı olarak Rus diplomatlara yönelik 'sınır dışı' kararlarını açıklaması üzerine Rusya'dan son dakika haberleri geldi.

Son dakika: 'Tüm ülkelere karşılık verilecek!'

RIA haber ajansının son dakika bildirdiğine göre, Rusya dışişleri bakanlığından yapılan açıklamada, Rusya'nın, Rus diplomatların Avrupa Birliği ülkelerinden sınır dışı edilmesine yanıt vereceği söylendi.

RIA ajansının aktardığına göre Rus kaynak, "Yanıt simetrik olacak. Önümüzdeki günlerde bunun üzerinde çalışacağız ve her ülkeye karşılık vereceğiz" dedi.

NİHAİ KARARI PUTİN VERECEK

Kremlin'den yapılan açıklamada, Batı ülkeleri hata yapmakla suçlandı.Putin'in, Rusya'nın cevabıyla alakası nihai kararı vereceği söylendi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 'provokatik adımlar' atmakla suçlanan AB ve NATO üyelerinin bu hamlelerinin, krizin tırmanmasına neden olacağını belirtti.

AB KONSEYİ BAŞKANI AÇIKLADI
AB Konseyi Başkanı Tusk: "14 AB ülkesi Rus diplomatları sınır dışı etme kararı aldı"
TRUMP DA BOMBAYI PATLATTI

ABD Başkanı Donald Trump ABD'deki 60 Rus diplomatın sınır dışı edilmesi ve Seattle'daki Rus Büyükelçiliği'nin kapatılması talimatını verdi. ABD'li yetkililer kararın Rusya'nın ABD'deki istihbarat faaliyetlerinin saldırganlaşması üzerine alındığını duyurdu.
Almanya ve Fransa da ülkelerinde bulunan 4 Rus diplomatın sınır dışı edileceğini açıkladı. Rusya'ya karşı adım atan ülkelerin sayısı ABD ve Almanya ile sınırlı kalmadı. Bu kararlarının açıklanmasından hemen sonra Polonya, Fransa ve Çekya belirli sayıda Rus diplomatı sınır dışı etmeye karar verdi. Polonya ve Fransa 4, Çekya ise 3 Rus diplomatı sınır dışı edeceğini açıkladı.
'İLİŞKİLERİMİZİ DONDURDUK'
Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, zehirlenme olayına tepki olarak Ukrayna'nın İngiliz ortakları ve transatlantik müttefikleriyle dayanışma göstererek zaten sayıları azalan Rus diplomatlarından 13'ünü Ukrayna topraklarından sınır dışı etme kararının alındığını bildirdi. Poroşenko, "Rusya Federasyonu ile diplomatik ilişkilerimiz fiili olarak donmuştur" ifadelerini kullandı.
BALTIK ÜLKELERİNDEN DE DESTEK GELDİ
Rusya'nın Polonya Büyükelçisi Sergey Andreev gazetecilere yaptığı açıklamada sınır dışı kararıyla ilgili bilglendirildiğini söyleyerek, "Karar verildi. Polonya yakında bu kararı resmen açıklayacak" ifadelerini kullandı.
Öte yandan Litvanya, Letonya ve Estonya Dışişleri Bakanlıkları da ülkelerindeki Rusya Büyükelçilerini bakanlığa çağırdı. Konuyla ilgili bir açıklama yapılmazken, bu ülkelerin de benzer bir karar vermeleri bekleniyor.

Haberin Devamı