Van Gogh

Van Gogh

Son dakika van gogh haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan van gogh ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını van gogh haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Van Gogh

haberleri sayfasında son dakika yaşanan van gogh gelişmeleri de dahil olmak üzere 125 van gogh haberi bulunmuştur. Tüm van gogh haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ünlü Ressamların Eserleri Nelerdir? Ünlü Ressamların Eserleri'nin Özellikleri
Ünlü Ressamların Eserleri Nelerdir? Ünlü Ressamların Eserleri'nin Özellikleri Görsel sanatlardan biri olan resim, kullanılan malzemelere ve çizilen imgelere göre birçok türe ayrılır. Sadece insan yüzlerinin çizildiği resimlere portre, en az üç ya da dört panelden oluşan resimlere ise poliptik denir. Tarih boyunca birçok ressam sanat anlayışları doğrultusunda yeni resim akımları başlatmışlardır. Bunların arasında en bilinenleri şunlardır: 1- Kübizm 2- Barok 3- Dadaizm 4- Sürrealizm 5- Ekspresyonizm 
29.08.2023 Kültür Sanat
Just Stop Oil ne demek? Just Stop Oil protestoları neden yapılıyor? İklim aktivistleri neden sanat eserlerine saldırıyor?
Just Stop Oil ne demek? Just Stop Oil protestoları neden yapılıyor? İklim aktivistleri neden sanat eserlerine saldırıyor? Birleşik Krallık merkezli Just Stop Oil (Sadece Petrolü Durdurun) protestoları devam ediyor. İklim aktivistlerinin Vincent van Gogh'un tablosuna domates çorbası fırlatmasının ardından, Fransız ressam Claude Monet'nin milyon dolarlık tablosuna patates püresi fırlatılmasıyla devam eden protestolar hız kesmiyor. Peki, Just Stop Oil ne demek? Just Stop Oil protestoları neden yapılıyor? İklim aktivistleri neden sanat eserlerine saldırıyor? Just Stop Oil neyi protesto ediyor? Vandallık ne demek? İşte detaylar…
1.11.2022 Gündem
Van Gogh'un tablosunun arkasındaki gizli otoportresi, X-ray ile keşfedildi
Van Gogh'un tablosunun arkasındaki gizli otoportresi, X-ray ile keşfedildi Hollandalı ünlü ressam Vincent Van Gogh'un bir otoportresi, ressamın başka bir eserinin arkasında X-ray taraması sonucu tesadüfen bulundu.
14.07.2022 Kültür Sanat
Van Gogh eserleri nelerdir? Van Gogh eserlerinin özellikleri...
Van Gogh eserleri nelerdir? Van Gogh eserlerinin özellikleri... Post Empresyonizm akımının kurucuları arasında yer alan Van Gogh, 30 Mart 1853 tarihinde Hollanda'da doğdu. Çocukluğunda ve ilk gençliğinde dini eğitim gören Vincent Van Gogh, daha sonra tamamen resme yöneldi. 
18.05.2022 Kültür Sanat
Damgalama korkusu tedaviyi geciktiriyor!
Damgalama korkusu tedaviyi geciktiriyor! 30 Mart, tüm dünyada Dünya Bipolar Günü olarak anılıyor. BİLGİ Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi Direktörü Zeynep Maçkalı, damgalamanın bipolar bozukluğu olan kişilerin hayatını derinden etkilediğine ve tedaviden kaçınmalarına neden olabildiğine dikkat çekti. Maçkalı, “Bipolar bozukluk tanısının kişinin sahip olduğu özelliklerden sadece biri olduğu unutulmamalı” dedi.
29.03.2022 Sağlık
Depresif dönemde ortaya çıkıyor! Yaşam kalitesini etkiliyor!
Depresif dönemde ortaya çıkıyor! Yaşam kalitesini etkiliyor! Dünyada en önemli toplum sağlığı sorunları sıralamasında altıncı sırada yer alan ve yaşam boyu devam eden bir psikiyatrik rahatsızlık olan bipolar bozukluk, bireyin yaşam kalitesini etkiliyor. Aile, hasta ve doktor iş birliğinin önemine işaret eden uzmanlar, bu iş birliğindeki aksamanın tedaviyi, hastanın iyilik halini ve yaşam kalitesini çok ciddi anlamda etkileyebileceğine dikkat çekiyor.
28.03.2022 Sağlık
Opera sanatçısı Atifet Usmanbaş yaşamını yitirdi
Opera sanatçısı Atifet Usmanbaş yaşamını yitirdi Opera sanatçısı Atifet Usmanbaş 99 yaşında hayatını kaybetti. Atifet Usmanbaş için 5 Şubat Cumartesi günü saat 11.00'de Kadıköy Süreyya Operası'nda tören düzenlenecek.
3.02.2022 Kültür Sanat
Emine Erdoğan, Millet Kütüphanesi'nde dijital resim sergisini açtı
Emine Erdoğan, Millet Kütüphanesi'nde dijital resim sergisini açtı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'nde görme engelli sanatseverler için düzenlenen 'Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi'nin açılışını yaptı.
31.05.2021 Gündem
Pandemi bipolar bozuklukta atakları tetikleyebiliyor
Pandemi bipolar bozuklukta atakları tetikleyebiliyor Bipolar bozukluğun mevsim gidişli bir hastalık olduğunu belirten uzmanlar, özellikle bahar aylarında yani sonbahardan kışa girerken ya da ilkbahardan yaza girerken hastaların manik ya da depresif ataklar yaşayabileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, tedavinin yarım bırakılmasının atakları körükleyebileceği uyarısında bulunuyor. Pandemi döneminde ortaya çıkan sosyal izolasyonun uyku-uyanıklık döngüsünü bozduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu durumun hem depresyon hem mani ataklarını tetikleyebildiği uyarısında bulunuyor.
30.03.2021 Sağlık
Bipolar bozukluğu olanlar dikkat
Bipolar bozukluğu olanlar dikkat Dicle Üniversitesi Psikiyatri Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Atlı, özellikle bahar aylarında bipolar hastalarının bir kısmının manik atağa girdiğine dikkat çekerek, "Daha çok ilkbahar mevsiminde manik atak, sonbahar mevsiminde de depresyon riski hastalarımızda artmaktadır. Bu dönemde manik atağa girebilme ihtimali arttığı için bipolar bozukluğu olanların özellikle uyku düzenlerine ve dengeli yaşamalarına dikkat etmeleri gerekmektedir" dedi.
30.03.2021 Sağlık
Dijital sergi ünlü ressamların gözünden yorumlandı
Dijital sergi ünlü ressamların gözünden yorumlandı "Türksat-5A'nın Yolculuğu" resim sergisi yapay zekayla ünlü ressamların gözünden yeniden yorumlandı.
4.02.2021 Bilim ve Teknoloji
Kirk Douglas hayatını kaybetti! Kirk Douglas kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındaydı?
Kirk Douglas hayatını kaybetti! Kirk Douglas kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındaydı? ABD'nin efsane oyuncularından Kirk Douglas, hayatını kaybetti. "Spartaküs", "Zafer Yolları", "Denizler Altında 20.000 Fersah" ve "Şampiyon" gibi filmlerin oyuncusu Douglas’ın ölümünü oğlu Michael Douglas, Instagram hesabından duyurdu. Peki Kirk Douglas kimdir? Nerelidir? Kirk Douglas kaç yaşındaydı? İşte detaylar…
6.02.2020 Gündem
Tiyatro severlere müjde!
Tiyatro severlere müjde! TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Eren, "TRT 2'yi daha geniş tabanlı bir platform, çok boyutlu, çok mecralı bir kültür sanat markası yapma hedefimiz var." dedi.
2.09.2019 Televizyon
Van Gogh'un silahı 162 bin 500 euroya satıldı
Van Gogh'un silahı 162 bin 500 euroya satıldı Hollandalı ünlü ressam Vincent Van Gogh’un kendini öldürdüğü düşünülen silah, açık artırmayla 162 bin 500 euroya alıcı buldu.
20.06.2019 Gündem
Van Gogh’dan kuş bakışı Melbourne
Van Gogh’dan kuş bakışı Melbourne Avustralya’nın Melbourne şehrinde, temmuz ayında yapılacak balon festivalinin tanıtımı için ünlü Hollandalı ressam Vincent van Gogh’un kafası şeklinde balon uçuruldu.
24.05.2019 Dünya
"Kadınlar ilgi duyulmak için yaratılmış"
"Kadınlar ilgi duyulmak için yaratılmış" Yıllar sonra tiyatro sahnelerine geri dönen 51 yaşındaki usta oyuncu Tamer Karadağlı; yeni oyununu, 17 yıldır süren efsane dizi ‘Çocuklar Duymasın’ı ve hayatını anlattı.
6.04.2019 Magazin
Emine Erdoğan, kadın çiftçilerle bir araya geldi
Emine Erdoğan, kadın çiftçilerle bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Kadının varlığı, gücü ve emeği yarınlarımızın teminatıdır. Kadının olmadığı her alan çorak bir toprak gibidir." dedi.
6.03.2019 Siyaset
Emine Erdoğan: Belediyeler geri kazanıma odaklanmalı
Emine Erdoğan: Belediyeler geri kazanıma odaklanmalı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 'Sıfır Atık' projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Belediyelerin geri kazanıma odaklanması lazım. Kullan, at kültürünü bir yere bırakıp değişimi başlatmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.
1.11.2018 Siyaset
Trump, 'eski başkanlar' tablosunda
Trump, 'eski başkanlar' tablosunda ABD Başkanı Donald Trump'ın, kendisini eski başkanlarla aynı masada gösteren bir tabloyu Beyaz Saray'da duvara astırması, sosyal medyada tartışma yarattı.
16.10.2018 Dünya
Zıtların birleşimiyim
Zıtların birleşimiyim Seda Güven’le FOX TV’de yayına giren yeni dizisi Adı Zehra vesilesiyle buluştum. Dizi dışında resim yapan, kıyafet tasarlayan Seda’nın sürprizlerle dolu hayatına konuk oldum.
24.02.2018 Arşiv
Trump'a teklif: 'Elimizde altın tuvalet var, onu verelim'
Trump'a teklif: 'Elimizde altın tuvalet var, onu verelim' ABD'nin önde gelen bir müzesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Beyaz Saray'da sergilenmesi için müzeden istediği Van Gogh tablosu talebini reddetti ve bunun yerine Beyaz Saray'a çalışır durumda olan bir "altın tuvalet" yerleştirmesini teklif etti.
26.01.2018 Dünya
Türkiye’nin en lezzetli müzesi
Türkiye’nin en lezzetli müzesi Tonlarca çikolatadan yapılan, Osman Hamdi Bey’den Eyfel Kulesi’ne 100’den fazla sembolik objenin yer aldığı bir müze... Pelit Çikolata Müzesi Türkiye’de alanında bir ilke imza atıyor.
7.12.2017 Arşiv
Bataklıktan doğan mucize St. Petersburg
Bataklıktan doğan mucize St. Petersburg Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarih, kültür ve sanatın içinize kadar işleyeceği meşhur St. Petersburg şehri tam anlamıyla bir Rus düşü...
1.12.2017 Arşiv
Şehri tuval olarak kullanan ressam
Şehri tuval olarak kullanan ressam Nazife Bilgin Hazar, iki çocuk annesi bir ev hanımıyken 48 yaşında ikinci hayatı için büyük bir adım attı. Üniversiteyi kazandı, 53’ünde mezun oldu. Şimdi yaptığı resimler Mersin’i adeta sanat şehri haline getiriyor.
25.11.2017 Arşiv
BAE, müze isim hakkı için Fransa’ya 525 milyon dolar ödeyecek
BAE, müze isim hakkı için Fransa’ya 525 milyon dolar ödeyecek Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de yapımı tamamlanan aynı zamanda Paris’te de bulunan Louvre Müzesi’nin açılışını yaptı.
8.11.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Van Gogh ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki van gogh haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.