Turkovac Aşısı

Turkovac Aşısı

Son dakika Turkovac aşısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Turkovac aşısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Turkovac aşısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Turkovac Aşısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan turkovac aşısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 119 turkovac aşısı haberi bulunmuştur. Tüm turkovac aşısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Koca: Kovid-19 artık bir korku unsuru olmamalı
Bakan Koca: Kovid-19 artık bir korku unsuru olmamalı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kovid-19 ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koca, "Avrupa'da vaka sayıları yeniden artmaya başladı. Bu durumun bize yansıması genellikle 3-4 hafta sonra oluyor. Bizde de vaka sayılarında artışlar olabilir. Dediğim gibi artık Kovid ile yaşamayı öğrendik. Önemli bir tedbirimiz de aşılar. İleri yaştaki tüm vatandaşlarımızın hatırlatma dozu aşılarını olması son derece önemli. Kovid-19 artık bir korku unsuru olmamalı." dedi.
27.09.2022 Gündem
Hatırlatma dozu dönemi başladı! Kimler aşı olmalı? Tek tek açıklandı: BioNTech, SinoVac...
Hatırlatma dozu dönemi başladı! Kimler aşı olmalı? Tek tek açıklandı: BioNTech, SinoVac... Son haftalarda dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Kovid-19 vaka sayısı artışa geçti. Salgında 2.5 yıl geride kaldı ancak virüs tehdidi halen devam ediyor. Türkiye'de pazar gününden itibaren BioNTech aşısı yaptırmış ve üzerinden 6 ay geçmiş kişilere hatırlatma dozu tanımlandı. Mevcut aşıların yeni varyantlara karşı etkili olup olmadığı da merak edilen konular arasında. Peki hatırlatma dozunu kimler olmalı? İşte detaylar...
13.07.2022 Gündem
Kovid aşısı hatırlatma dozları yapılmaya başladı
Kovid aşısı hatırlatma dozları yapılmaya başladı   Kovid vakalarının artması üzerine, Kovid-19 aşıları hatırlatma dozları için aşı randevuları da açıldı. Bayramda İstanbul’da olanlar aşı olmak için hastanelerin yolunu tuttu. 
12.07.2022 Gündem
Performansa göre araştırma üniversitelerine kaynak tahsis edilecek! YÖK Başkanı Özvar duyurdu
Performansa göre araştırma üniversitelerine kaynak tahsis edilecek! YÖK Başkanı Özvar duyurdu Erciyes Üniversitesi'nin (ERÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’nda konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından her yıl yapılan performans değerlendirmesi sonuçlarına göre Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından araştırma üniversitelerine kaynak tahsis edilecektir" dedi.
25.03.2022 Eğitim
Sağlık Bakanı Koca: Türkiye pasaportunun rengine bakmadan herkese yardım ediyor
Sağlık Bakanı Koca: Türkiye pasaportunun rengine bakmadan herkese yardım ediyor Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Özellikle Türkiye mülteci ve göçmenler konusunda adeta merhamet ve ahlaki otorite fonksiyonunu icra eden bir ülke oldu. Pasaportunun rengine bakmadan herkese bu anlamda ahlaki otorite noktasındaki yardımını gösterdiğinin altını çizmek istiyorum" dedi.
18.03.2022 Gündem
HES kodu, maske ve kısıtlamalarla ilgili son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, Bakan Koca resmen açıkladı
HES kodu, maske ve kısıtlamalarla ilgili son dakika kararı! Yeni dönem başlıyor, Bakan Koca resmen açıkladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından önemli açıklamalarda bulundu. Koronavirüsle mücadelede yeni dönemin detaylarını açıklayan Bakan Koca, açık havada maske zorunluluğunun kaldırıldığını ifade etti. Kapalı ortamlarda havalandırmanın yeterli olması ve mesafe kuralına uyulması durumunda maske kullanımının şart olmadığını dile getiren Bakan Koca, yeni dönemde HES kodu uygulamasının kaldırıldığını söyledi. İşte Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklanan salgınla mücadelede yeni dönemin detayları...
2.03.2022 Gündem
Bakan Koca Aziz Sancar'ın röportajını paylaştı! Turkovac vurgusu
Bakan Koca Aziz Sancar'ın röportajını paylaştı! Turkovac vurgusu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Prof. Dr. Aziz Sancar'ın DHA muhabirlerine yaptığı "Şu andaki veriler Turkovac'ın çalıştığını, etkili olduğunu gösteriyor" açıklamasını paylaştı.
21.02.2022 Gündem
İllere göre haftalık vaka sayısı açıklandı! Zirvedeki iller değişti
İllere göre haftalık vaka sayısı açıklandı! Zirvedeki iller değişti Sağlık Bakanı Koca, Twitter'daki hesabından Covid-19'da 29 Ocak-4 Şubat'ı kapsayan, illere göre haftalık vaka sayısı haritasını açıkladı. Haritaya göre İstanbul'da 100 bin kişide görülen vaka sayısı 894,82, Ankara'da 1279,73 ve İzmir'de 1229,37 oldu.
14.02.2022 Gündem
Turkovac aşısı ile ilgili antikor açıklaması! 8 kat daha fazla...
Turkovac aşısı ile ilgili antikor açıklaması! 8 kat daha fazla... Ankara Şehir Hastanesi’ndeki Turkovac çalışma grubunun 7 bin kişi üzerinden aldığı verilere göre, Turkovac hem Delta hem de Omicron varyantına karşı etkili. Hem hatırlatma dozu hem de normal aşı olarak bakıldığında Turkovac grubundaki diğer inaktif aşı olan Çin aşısına göre 8 kat daha fazla antikor üretiyor. Turkovac’ın yan etkisi de saptanmadı. Sonuçları ve salgındaki son durumu Ankara Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi ve Turkovac Çalışma Grubu Başkanı İhsan Ateş ile Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Aziz Ahmet Surel anlattı.
14.02.2022 Gündem
Turkovac aşısı randevu alma! Turkovac randevu açıldı mı, Turkovac aşısı hangi hastanelerde yapılıyor?
Turkovac aşısı randevu alma! Turkovac randevu açıldı mı, Turkovac aşısı hangi hastanelerde yapılıyor? Turkovac randevu açıldı mı, Turkovac aşı randevusu nasıl alınır? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ın artık şehir hastaneleri ile eğitim ve araştırma hastaneleri başta olmak üzere 81 ilde uygulanmaya başlandığını bildirdi. Alo 182 sisteminden randevu oluşturulabildiği gibi MHRS ve e nabız üzerinden de randevu alınabilecek. İşte Turkovac aşısı randevu alma…
8.02.2022 Sağlık
Aşılamada sıcak gelişme! Pazartesi gününden itibaren başlıyor, liste değişti: İstanbul, Ankara...
Aşılamada sıcak gelişme! Pazartesi gününden itibaren başlıyor, liste değişti: İstanbul, Ankara... Aşılamada son dakika gelişmesi. Türkiye'de aşılama süreci tüm hızıyla sürerken yerli aşı olan Turkovac için yeni bir haber geldi. TURKOVAC, 7 Şubat tarihinden itibaren Başkent'te Ankara Şehir Hastanesine ek olarak 4 hastanede daha uygulanmaya başlıyor. İşte haberin detayları...
6.02.2022 Gündem
78 koronavirüs testi de pozitif çıktı! 14 aydır karantinadan çıkamıyor: ‘Sosyal hayatımı bitti’
78 koronavirüs testi de pozitif çıktı! 14 aydır karantinadan çıkamıyor: ‘Sosyal hayatımı bitti’ Sarıyer'de yaşayan Muzaffer Kayasan 2020 yılında koronavirüse yakalandı. O günden bugüne tam 14 ay boyunca yaptırdığı 78 test de pozitif çıkan Kayasan, yetkililerden yardım istedi. Vatandaşlara aşı çağrısında da bulunan Kayasan, "Başkalarını öldürmeye hakkınız yok, yaşamak isteyen aşı olsun” dedi.
4.02.2022 Gündem
Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yol durumuyla ilgili yeni açıklama!
Karayolları Genel Müdürlüğü'nden yol durumuyla ilgili yeni açıklama! Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Türkiye’deki önemli karayolu güzergahlarındaki güncel yol durumunu açıkladı.
25.01.2022 Gündem
25 Ocak 2022 koronavirüs tablosu belli oldu! İşte yeni vaka ve hayatını kaybeden sayısı
25 Ocak 2022 koronavirüs tablosu belli oldu! İşte yeni vaka ve hayatını kaybeden sayısı Türkiye'nin günlük koronavirüs tablosu açıklandı. Koronavirüs tablosuna göre; 76 bin 341 kişinin PCR testi pozitif çıktı, 174 kişi hayatını kaybetti.
25.01.2022 Gündem
El Salvador Devlet Başkanı Bukele'den Türkiye paylaşımı: Güzel insanların güzel ülkesi
El Salvador Devlet Başkanı Bukele'den Türkiye paylaşımı: Güzel insanların güzel ülkesi El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Türkiye ziyaretine yönelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Güzel insanların güzel ülkesi" ifadelerini kullandı.
25.01.2022 Dünya
Şoke eden gerçek telefon mesajından ortaya çıktı! Yasak ilişkisini söylemesin diye...
Şoke eden gerçek telefon mesajından ortaya çıktı! Yasak ilişkisini söylemesin diye... Ankara'da, 18 yaşındaki kızı Esmanur Çakmak'ı boğarak öldürdükten sonra intihar ettiğini yönünde ihbarda bulunan Hamide Çakmak'ın (37), kızını, yasak ilişkisini eşine söylememesi için öldürdüğü ortaya çıktı.
25.01.2022 Gündem
Turkovac aşısı ile ilgili sevindiren gelişme! İki varyanta karşı etkili
Turkovac aşısı ile ilgili sevindiren gelişme! İki varyanta karşı etkili Koronavirüs salgınına karşı Turkovac aşısını geliştiren Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ERAGEM) Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, "Varyantlarlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Alfa ve delta virüsüne karşı Turkovac'ın koruyuculuğunu tespit ettik. Şimdi de Omicron varyantı ile ilgili çalışmalar devam ediyor" dedi.
25.01.2022 Gündem
Bakan Koca duyurdu! Çalışmalar başlıyor, dünyada ilk olacak
Bakan Koca duyurdu! Çalışmalar başlıyor, dünyada ilk olacak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "2 doz BioNTech aşısı üzerine 1 doz Turkovac aşısı çalışmasını başlatacağız. mRNA üzeri inaktif aşı çalışması dünyada ilk olacak" dedi.
20.01.2022 Gündem
Alişan: Beni hayatta tutan evlatlarım ve yeğenlerim!
Alişan: Beni hayatta tutan evlatlarım ve yeğenlerim! Kardeşi Selçuk Tektaş'ın vefatından sonra ilk kez konuşan ünlü sanatçı Alişan, içinden geçtiği zor günleri anlattı. Alişan, “Evli olmasaydım, ailem olmasaydı böyle bir kayıpta her şeyi bırakıp gitmiştim. Beni hayatta tutan evlatlarım ve yeğenlerim” sözleriyle anlattı.
16.01.2022 Magazin
Turkovac yan etkileri ne? Turkovac ne kadar etkili? İşte Turkovac faz 3 sonuçları!
Turkovac yan etkileri ne? Turkovac ne kadar etkili? İşte Turkovac faz 3 sonuçları! Hacettepe Üniversitesi'nde TURKOVAC aşısının Faz-3 çalışmaları sonuçlarını açıkladı. Çalışmada, TURKOVAC, muadil bir aşı olan Coronavac ile karşılaştırıldı. TURKOVAC'ın faz-3 çalışmalarına ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Mine Tanrıöver, aşının etkinliği ve sık görülen yan etkileri ile ilgili bilgi verdi. Peki, Turkovac yan etkileri ne? Turkovac ne kadar etkili? İşte Turkovac faz 3 sonuçları!
12.01.2022 Sağlık
Devlet Bahçeli, Turkovac aşısı oldu
Devlet Bahçeli, Turkovac aşısı oldu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Turkovac aşısı oldu. O anları paylaşan Bahçeli, "Yerli ve milli üretimimiz Turkovac aşımı oldum. Sağlık Bakanlığımızın uyarılarını dikkate alarak, salgından en yakın zamanda kurtulacağımız ümidiyle tüm halkımızı Turkovac aşımızı olmaya davet ediyorum" dedi.
6.01.2022 Siyaset
Neler Oluyor Hayatta programına bağlanan  Pr. Dr. Mehmet Ceyhan, Ateş Kara Turkovac aşısı hakkında açıklama yaptı!
Neler Oluyor Hayatta programına bağlanan Pr. Dr. Mehmet Ceyhan, Ateş Kara Turkovac aşısı hakkında açıklama yaptı! Kanal D’nin, hafta içi her gün canlı yayınlanan sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı’nın yaptığı “Neler Oluyor Hayatta” programında, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara ve yerli aşı Turkovac hakkında yaptığı yorumlar konuşulmuştu.
6.01.2022 Televizyon
Turkovac aşısı uygulanmaya başladı
Turkovac aşısı uygulanmaya başladı Covid-19 salgınına karşı Turkovac aşısının uygulanmaya başlamasıyla birlikte Erzurum’da vatandaşlar hatırlatma ve ilk aşılarını olmak için Erzurum Şehir Hastanesinde yoğunluk oluşturdular.
30.12.2021 Sağlık
Turkovac aşı randevusu alma! Turkovac randevusu nasıl ve nereden alınır, resimli anlatımla e nabız yerli aşı radevusu al!
Turkovac aşı randevusu alma! Turkovac randevusu nasıl ve nereden alınır, resimli anlatımla e nabız yerli aşı radevusu al! Turkovac aşı randevusu nasıl alınır, nereden? Turkovac randevusu almak için beklenen gün geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şehir hastanelerinde TURKOVAC aşısının yapılacağını duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı'nın E-Nabız sisteminde TURKOVAC aşısı için randevular açıldı. Peki, Turkovac randevusu nasıl alınır? İşte Turkovac aşı randevusu alma süreci…
30.12.2021 Sağlık
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan TURKOVAC paylaşımı
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan TURKOVAC paylaşımı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “TURKOVAC bugünden itibaren İstanbul’daki şehir hastanelerimizde uygulanmaya başladı” dedi.
30.12.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Turkovac Aşısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki turkovac aşısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.