Gazete Vatan Logo

Turkovac aşısı randevu alma! Turkovac randevu açıldı mı, Turkovac aşısı hangi hastanelerde yapılıyor?

Turkovac randevu açıldı mı, Turkovac aşı randevusu nasıl alınır? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ın artık şehir hastaneleri ile eğitim ve araştırma hastaneleri başta olmak üzere 81 ilde uygulanmaya başlandığını bildirdi. Alo 182 sisteminden randevu oluşturulabildiği gibi MHRS ve e nabız üzerinden de randevu alınabilecek. İşte Turkovac aşısı randevu alma…

Turkovac aşısı randevu alma! Turkovac randevu açıldı mı, Turkovac aşısı hangi hastanelerde yapılıyor?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "TURKOVAC'ın gitmediği il kalmadı. Aşı olmayan kalmasın. Şehir hastaneleri, eğitim ve araştırma hastaneleri başta olmak üzere 81 ilimizdeyiz." ifadesini kullandı. Peki, Turkovac randevu nasıl alınır? İşte MHRS, e-nabız Turkovac aşı randevusu alma detayları…

TURKOVAC AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Alo 182 sisteminden randevu oluşturulabildiği gibi MHRS üzerinden de randevu oluşturulabiliyor. MHRS Web'den randevu almak için; Daha önceden üyelik kaydınız yok ise “Randevu Al” butonuna tıkladıktan sonra gelen ekrandan “Üye Ol” seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz.

MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı cihazınızın uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Corona virüs aşısı randevusu için, sisteme giriş yapıldıktan sonra “Hastane randevusu al” seçeneği üzerinden “Genel Arama” ardından “Covid-19 aşı” seçeneğini tıklayarak gerekli bilgileri girmeniz gerekiyor.

MHRS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

e-Nabız üzerinden de aşı randevusu alınabiliyor. Aşağıdaki linke tıklayıp kişisel bilgilerinizle giriş yaptıktan sonra "Aşı Randevusu Al" butonuna tıklayıp aşı tercihinizi gerçekleştirin. Daha sonra şehir ve hastane tercihlerinizi gerçekleştirdikten sonra aşı randevunuzu oluşturabilirsiniz.

E-NABIZ İLE AŞI RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ