Koronavirüs

Koronavirüs

Son dakika koronavirüs haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan koronavirüs ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını koronavirüs haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Koronavirüs

haberleri sayfasında son dakika yaşanan koronavirüs gelişmeleri de dahil olmak üzere 16.133 koronavirüs haberi bulunmuştur. Tüm koronavirüs haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bursluluk sınavı ne zaman? İOKBS bursu ne kadar 2024, bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır? Bursluluk sınavı giriş yerleri sorgulama ve bursluluk sınavı 2024 soruları
Bursluluk sınavı ne zaman? İOKBS bursu ne kadar 2024, bursluluk sınavı giriş belgesi nasıl alınır? Bursluluk sınavı giriş yerleri sorgulama ve bursluluk sınavı 2024 soruları Bursluluk sınavı giriş belgeleri MEB tarafından erişime açıldı. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için geri sayım devam ederken sınav giriş belgesinin nasıl ve nereden alındığı, İOKBS bursunun ne kadar olduğu ile kaç soru sorulacağına dair detaylar da gündeme geldi. İşte bursluluk sınavı giriş yerleri sorgulama ve bursluluk sınavı 2024 soruları ile Bursluluk sınavı ne zaman, sorusunun yanıtı…
18.04.2024 Yaşam
Alman kadının, uğruna eşinden boşandığı sevgilisine açtığı dolandırıcılık davasında karar çıktı
Alman kadının, uğruna eşinden boşandığı sevgilisine açtığı dolandırıcılık davasında karar çıktı Antalya'da tatil yaparken tanıştığı M.A. (49) ile kiraladığı evde yeni yaşama başlayıp eşinden boşanan Alman uyruklu Simone Sobczynski (65) adlı kadın, evlenmeyi düşündüğü ve sonra kendisini terk eden eski sevgilisi için 20 bin euro masraf yaptığını söyleyip dolandırıldığı iddiasıyla mahkemeye başvurdu. Mahkeme, suçun yasal unsurları oluşmadığından M.A. hakkında beraat kararı verdi.
31.01.2024 Gündem
Aşı olanlara tazminat Türkiye'de var mı, devlet aşı olanlara para veriyor mu? Korona aşısı olanlara tazminat  başvurusu nedir?
Aşı olanlara tazminat Türkiye'de var mı, devlet aşı olanlara para veriyor mu? Korona aşısı olanlara tazminat başvurusu nedir? Almanya'da devlet, korona aşısının sebep olduğu zarar gerekçesiyle 467 kişiye tazminat ödedi. Ülkede 5 bin 597 başvurunun ise halen incelendiği öğrenildi. Söz konusu haberlerin gündeme gelmesiyle vatandaşlar arama motorlarına yönelerek devlet korona aşısı olanlara tazminat mı ödeyecek, aşı olanlara devlet para veriyor mu, korona aşısı tazminat başvurusu nasıl yapılır, aşı olanlar tazminat alabilir mi? Gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı.
26.01.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı İran'ın desteği önemli
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı İran'ın desteği önemli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında terörle mücadele vurgusu yaparak, "Türkiye'nin terörle mücadelede İran'ın yanında olduğunu ifade etmek istiyorum. PKK/YPG/PYD'ye karşı mücadele güçlenmeli. Terörle mücadelemizde komşumuz İran'ın desteğinin önemini bir kez daha vurguladık" ifadelerini kullandı.
24.01.2024 Gündem
"Ölümcül koronavirüs üretildi!" Kabusun adı: GX_P2V
"Ölümcül koronavirüs üretildi!" Kabusun adı: GX_P2V Çinli bilim insanlarının, farelerde yüzde 100 öldürücü olan mutant bir koronavirüs türü üzerinde deneyler yaptığı öne sürüldü.
18.01.2024 Gündem
Sağlık Bakanı Koca risk grubundakilere seslendi: Gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır.
Sağlık Bakanı Koca risk grubundakilere seslendi: Gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artış görülen üst solunun yolu enfeksiyonlarına karşı vatandaşı uyardı. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda risk grubundaki kişilere seslenerek "Söz konusu gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır.” dedi.
11.01.2024 Gündem
Yeni salgın paniği! Acile başvurular yüzde 50 arttı
Yeni salgın paniği! Acile başvurular yüzde 50 arttı İzmir'de gribal enfeksiyon bulgularıyla Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne başvurularda yüzde 50'den fazla artış olduğunu söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Güneş Şenol, bu başvuruların daha da artmasını beklediklerini açıkladı. Solunum yolu enfeksiyonlarına yol açan hastalıklardaki artışın normal olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şenol, "Hastaların kapalı alanda vakit geçirmesi bulaş riskini arttırıyor. Hasta kişilerin ve çocukların mümkün olduğu kadar kapalı alanlarda bulunmaması, işe ya da okula gitmemesi, sağlıklı insanlardan uzak durmaya çalışması toplumsal sorumluluğun bir gereğidir" dedi.
10.01.2024 Gündem
Nefes Darlığı Nasıl Geçer? Nefes Darlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Nefes Darlığı Nasıl Geçer? Nefes Darlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Günümüzde pek çok hastalık belli belirtiler göstermektedir. Nefes darlığı da en yaygın görülen hastalıklar arasında yer alır. Kişinin yeteri kadar nefes alamaması sonucu ortaya çıkan nefes darlığı, psikolojik olabildiği gibi göğüs hastalıklarından da kaynaklanmaktadır. 
8.01.2024 Sağlık
Pıhtı atma salgını nedir? Yeni bir salgın mı var, salgın hastalık mı başladı?
Pıhtı atma salgını nedir? Yeni bir salgın mı var, salgın hastalık mı başladı? Yönetmen Sadullah Celen’in pıhtı atması nedeniyle hayatını kaybetmesi, avukat Celal Ülgen beynine pıhtı atması sonucu felç geçirmesi,  Milletvekili Sırrı Süreyya Önder pıhtı atması sonrası rahatsızlanmasının ardından sosyal medyada pıhtı atma salgını iddiaları dolaşıma girdi. Vatandaşlar Pıhtı atma salgını nedir, sorusuna yanıt ararken yeni bir salgın mı var mı sorusuna sormaya başladı.
4.01.2024 Sağlık
Prof. Dr. Şener'den 'mikoplazma enfeksiyonu' uyarısı
Prof. Dr. Şener'den 'mikoplazma enfeksiyonu' uyarısı İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı'nda görevli Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de 7 yaş üstündeki çocuklardaki solunum yolu enfeksiyonunda bir artış olduğuna dikkat çekip, "Bu mevsimsel bir artış. Bunların ciddi bir kesimi 'mikoplazma' olabilir" dedi.
2.01.2024 Gündem
Hafsanur Sancakturan duyurdu! 4. kez yakalandı
Hafsanur Sancakturan duyurdu! 4. kez yakalandı Ünlü oyuncu Hafsanur Sancakturan'dan sevenlerini üzecek bir haber geldi. Sancakturan koronavirüse yakalandığını açıkladı. İşte Hafsanur Sancakturan'ın sağlık durumu hakkındaki son gelişmeler...
29.12.2023 Magazin
Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer? Boğaz Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Boğaz Ağrısı Nasıl Geçer? Boğaz Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Boğaz ağrısı boğazın belirli nedenlere bağlı olarak ağrıması durumudur. Herkes hayatında farklı sebeplere bağlı olarak boğaz ağrısı yaşamış olabilir. 
28.12.2023 Sağlık
Uzmanından koronavirüse karşı ‘yılbaşı’ uyarısı
Uzmanından koronavirüse karşı ‘yılbaşı’ uyarısı Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşı kutlamalarında hem koronavirüs hem de diğer enfeksiyon hastalıklarına karşı uyarılarda bulunan Prof. Dr. Vedat Turhan, “Özellikle kalabalık ve kapalı ortamlarda bulunmak bulaş riskini artırmaktadır. Bu nedenle yeni yıl gecesi tüm bu hastalıklar göz önünde bulundurularak davranılması, aşırı kalabalığa girilmeden mümkünse çekirdek aile ile yeni yıl gecesinin geçirilmesi uygun olacaktır” ifadelerini kullandı.
28.12.2023 Sağlık
Prof. Dr. Şener'den 'JN.1' açıklaması: Paniğe kapılacak bir durum yok
Prof. Dr. Şener'den 'JN.1' açıklaması: Paniğe kapılacak bir durum yok İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'nden Prof. Dr. Alper Şener, Çin'de yeni görülen Covid-19'un Omicron varyantının alt türevi JN.1 ile ilgili paniğe kapılacak bir durumun olmadığını söyledi. Şener, "Her varyant bizi birazcık diken üstünde tutsa da aşılı popülasyonların, özellikle genç yaşta ise herhangi bir yandaş hastalığı yoksa çok korkacağı bir şey yok" dedi.
24.12.2023 Gündem
Koronavirüs geri döndü! Kâbusun yeni adı: JN.1, dünyada hızla yayılıyor
Koronavirüs geri döndü! Kâbusun yeni adı: JN.1, dünyada hızla yayılıyor Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünyanın birçok ülkesinde görülen koronavirüsün bir alt varyantı JN.1'i, hızla yayılması nedeniyle “dikkate alınması gereken varyant” kategorisine aldı.
21.12.2023 Gündem
Koronavirüs geçiren Hülya Avşar hastalığının neden uzun sürdüğünü açıkladı!
Koronavirüs geçiren Hülya Avşar hastalığının neden uzun sürdüğünü açıkladı! Covid 19’u atlatan Hülya Avşar önceki akşam eski eşi Kaya Çilingiroğlu ve kızları Zehra ile Tarabya’da bulunan bir mekânda yemek yedi. Hülya Avşar mekân çıkışı gazetecilerle sağlık durumu hakkında konuştu.
2.12.2023 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de yaşananlar insanlık suçu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de yaşananlar insanlık suçu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 28'inci Taraflar Konferansı (COP28) kapsamında düzenlenen Dünya İklim Eylemi Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Gazze'de yaşananlar insanlık suçudur; savaş suçudur; faillerinden uluslararası hukuk önünde mutlaka hesabı sorulmalıdır" dedi.
1.12.2023 Gündem
Dr. Alan Shoemaker kimdir, hangi aşı için ne dedi? Dr. Alan Shoemaker aşı açıklaması!
Dr. Alan Shoemaker kimdir, hangi aşı için ne dedi? Dr. Alan Shoemaker aşı açıklaması! Koronavirüs aşısının yan etkileri konusu henüz netlik kazanmamışken Amerikalı Doktor ve Yazar Dr. Alan Shoemaker'ın aşı hakkında yaptığı açıklamalarla şaşırttı. Peki, Dr. Alan Shoemaker kimdir, hangi aşı için ne dedi? İşte Dr. Alan Shoemaker aşı açıklaması…
29.11.2023 Gündem
Erkek katili virüs keşfedildi! Japon bilim insanları açıkladı: Bu virüs kadınlara dokunmuyor!
Erkek katili virüs keşfedildi! Japon bilim insanları açıkladı: Bu virüs kadınlara dokunmuyor! Virüsler dünyayı işgal etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda koronavirüs etkili olmuştu. Şimdiyse Japon bilim insanları ilaçların kar etmediği bir virüs keşfetti. Üstelik bu virüs sadece erkekleri öldürüyor.
10.11.2023 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı katliama göz yumuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı katliama göz yumuyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'nde konuştu. Batı'nın İsrail'e ateşkes çağrısında bulunmamasına tepki gösteren Erdoğan, "Bırakın eleştiriyi ateşkes çağrısı yapamayacak kadar acziyet içindeler. Kur'an-ı Kerim'i yakanlara göz yumanlar Filistin bayrağına dahi tahammül edemiyorlar." ifadelerini kullandı.
9.11.2023 Gündem
(Hac fiyatları 2023 2024) Bu yıl hac ücretleri ne kadar, 1 sar (riyal) kaç TL, Diyanet hac fiyatları belli oldu mu?
(Hac fiyatları 2023 2024) Bu yıl hac ücretleri ne kadar, 1 sar (riyal) kaç TL, Diyanet hac fiyatları belli oldu mu? Hac adayları KOVİD-19 salgını nedeniyle bir süredir hac ibadetlerini yerine getiremiyordu. Hac yolu bu sene yeniden açıldı. Hacı adayları fiyatlar için araştırmalarını hızlandırdı. Diyanet dışında tur şirketleri de hac ibadeti için bir paket belirliyor. Peki, hac fiyatları ne kadar, yeni hac fiyatları kaç riyal? Diyanet hac fiyatları belli oldu mu? 1 Sar kaç TL?
3.11.2023 Gündem
Buse Varol'dan duygulandıran paylaşım: Bazen sadece 'keşke' diyorsun
Buse Varol'dan duygulandıran paylaşım: Bazen sadece 'keşke' diyorsun Alişan, 2021 yılının temmuz ayında kardeşi Selçuk Tektaş'ı koronavirüs nedeniyle kaybetmişti. Büyük bir acı yaşayan şarkıcının eşi Buse Varol, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla görenleri duygulandırdı.
2.11.2023 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepatit A aşısı artık ülkemizde de üretilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hepatit A aşısı artık ülkemizde de üretilecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KeyVac aşı üretim merkezi açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin korona dönemindeki sağlık uygulamalarına değinen Erdoğan, "Korona döneminde yaşananlar bize aşı kapasitesinin ne kadar kritik olduğunu göstermiştir. Türkiye bu süreci başarılı şekilde yönetmiştir. Hepatit A aşısı artık dünya standartlarında da ülkemizde de üretilecek" dedi.
31.10.2023 Gündem
Esenyurt'ta polisli çete 211 daireli siteye çöktü! Dairelerin kapı kilitlerini kırarak başkalarına kiralayıp, satmışlar
Esenyurt'ta polisli çete 211 daireli siteye çöktü! Dairelerin kapı kilitlerini kırarak başkalarına kiralayıp, satmışlar Esenyurt'ta, 211 konuttan oluşan bir sitede bulunan daireler usulsüz işlemlerle yaklaşık 600 kişiye satıldı. Aralarında polis memurlarının da bulunduğu 86 kişilik çete, iddiaya göre siteden daire almak isteyen kişilere daireye karşılık geldiğini söyleyerek fahiş fiyata arsa üzerinden santim santim sahte satışlar yaptı.
23.10.2023 Gündem
Motosikletine çarparak ölümüne neden oldu sosyal medyadan arkadaşlık isteği gönderdi!
Motosikletine çarparak ölümüne neden oldu sosyal medyadan arkadaşlık isteği gönderdi! Korkuç kaza Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşandı. Cipin çarptığı motosikletin sürücüsü Ömer Demiral (66), hayatını kaybetti. K.Ö. ifadesi sonrası serbest bırakılırken, karara tepkili Demiral'ın kızı Zeliha Nayman, cip sürücüsünün kazadan sonra babasının sosyal medya hesabına arkadaşlık isteği gönderdiğini belirterek, "Neden gönderdiğini bilmiyoruz, anlam veremiyoruz" dedi.
23.10.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Koronavirüs ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki koronavirüs haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.