Enfeksiyon

Enfeksiyon

Son dakika enfeksiyon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan enfeksiyon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını enfeksiyon haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Enfeksiyon

haberleri sayfasında son dakika yaşanan enfeksiyon gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.746 enfeksiyon haberi bulunmuştur. Tüm enfeksiyon haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gerçeği uyanınca öğrendi! Enfeksiyon sandılar ancak nadir görülen bir hastalık çıktı, doktolar önce gözünü kesti!
Gerçeği uyanınca öğrendi! Enfeksiyon sandılar ancak nadir görülen bir hastalık çıktı, doktolar önce gözünü kesti! Genç kadın, bir sabah uyandı ve nadir görülen bir hastalığa yakalandı. Önceleri basit bir ağrı sandı ancak durum maalesef tam tersiydi. Gerçekleri öğrendiğinde bir gözünü kaybetti. İşte milyonda bir görülen o hastalık...
25.04.2024 Yaşam
Kahverengi Kokarca Böceği bahçelerden sonra evlere dadandı! "Mikropları taşıyor"
Kahverengi Kokarca Böceği bahçelerden sonra evlere dadandı! "Mikropları taşıyor" Daha önce sadece bahçelerde görünen ‘Kahverengi Kokarca Böceği’ artık evlerde de görülmeye başlanırken, Pandemi Bilim Kurulu Üyesi, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, böceklerin çeşitli mikropların taşıyıcı olduğunu bu nedenle önlem alınması gerektiğini söyledi.
25.04.2024 Adana
Afrika'dan gelen toz taşınımı Adana'da etkili oldu! "Boğaz ve burun tıkanıklığı yaşıyoruz"
Afrika'dan gelen toz taşınımı Adana'da etkili oldu! "Boğaz ve burun tıkanıklığı yaşıyoruz" Suriye'nin Sahra Çölü üzerinden kuvvetli rüzgarla birlikte Türkiye'ye giriş yapan toz fırtınası Adana'da etkili oldu.
19.04.2024 Adana
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılar
Kozmetikte ikinci el dönemi! İlan sitelerinde satışa başladılar Online ilan siteleri üzerinden ikinci el eşya, kullanılmış kıyafet satışı derken son zamanlarda makyaj ürünleri satışı da dikkat çekmeye başladı. Kullanıcılar tarafından online platformlarda pek çok makyaj ürünü ilanı verilmeye başlandı. Konuyla ilgili Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği Başkanı Levent Kahrıman’dan önemli uyarılar geldi. İşte detaylar...
17.04.2024 Ekonomi
ABD’de kuş gribi paniği! Hastalık ineklere temas eden bir kişiye bulaştı
ABD’de kuş gribi paniği! Hastalık ineklere temas eden bir kişiye bulaştı ABD’nin Teksas eyaletinde bir kişide kuş gribi tespit edildi. Yetkililer hastalığın geçtiğimiz günlerde ineklerde tespit edilen vakalardan bulaştığını açıkladı.
2.04.2024 Dünya
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladı
Uzman isim uyardı! Çocuklarda görülmeye başladı Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hatice Onur, gözde kızarma ve çapaklanma hakkında bilgi verdi. Konjonktivitin en sık görülen göz enfeksiyonlarında olduğunu ifade eden Onur, “Her kırmızı göz konjonktivit olmayabilir, bunu mikroskobik muayene ile anlarız” dedi.
21.03.2024 Gündem
Kaçırmak istediği Hilal'i sırtından vurup öldüren direksiyon eğitmeninin davasında gerginlik
Kaçırmak istediği Hilal'i sırtından vurup öldüren direksiyon eğitmeninin davasında gerginlik Manisa'da, kaçırmaya çalıştığı üniversite öğrencisi Hilal Sultan Kırgöz'ü (21) sırtından tabancayla ateş edip öldüren direksiyon eğitmeni Önder Lafçı'nın (45) yargılandığı davada, Kırgöz'ün ailesi Lafçı'ya fiziki müdahalede bulundu. Lafçı'nın ailesinin söylemleri üzerine mahkeme salonundaki gerginlik dışarıya da taştı. Polisin müdahalesiyle gerginlik son bulurken, anne Zeynep Kırgöz, "Bayram geliyor, herkes sevdiklerine gidecek, ben nereye gideceğim? Mezara gideceğim. Hayallerimin hepsi elimden alındı, kızımı toprağa koydum" dedi.
19.03.2024 Gündem
Kesin talimat verildi! Gökhan Özen'in doktorundan ‘temas’ yasağı
Kesin talimat verildi! Gökhan Özen'in doktorundan ‘temas’ yasağı 2000'li yılların en çok dinlenen şarkıcılarından biri olan Gökhan Özen estetik haberlerinin ardından bu kez sağlık sorunlarıyla gündeme geldi. Ünlü şarkıcı İzmir konseri sonrasında çok ciddi bir enfeksiyon geçirdiğini söyleyerek doktorunun hiç kimseyle temas etmemesi gerektiği konusunda kendisini uyardığını söyledi.
14.03.2024 Magazin
Ağrı kesici gibi etki ediyor: Gripten kurtulamayanlara 1 lokması yetiyor!
Ağrı kesici gibi etki ediyor: Gripten kurtulamayanlara 1 lokması yetiyor! Enfeksiyon hastalıkları, bağışıklık sisteminin düşüklüğü nedeniyle meydana gelir. Grip ile mücadele edenler sık sık ilaç ve hap kullanır. Ancak bu meyve sayesinde kısa sürede ayağa kalkacaksınız.
3.03.2024 Yaşam
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldi
Tokatlanmış yanak sendromu yaygınlaştı! Uzman isimden pembe yanak sendromu için uyarılar geldi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzeytepe, döküntüler ile başlayarak çeşitli bulaşıcı hastalıklarla karıştırılabilen beşinci hastalığın yaygınlaştığını söyleyerek, “Grip benzeri belirtilerle başlayan, ‘tokatlanmış yanak sendromu’ diğer adıyla ‘pembe yanak sendromu’çoğunlukla okul çağındaki çocuklarda görülen ‘beşinci hastalık’ değişkenlik gösteren havaların da etkisiyle yaygınlaştı. Hastalıktan korunmada temel yöntemler arasında yiyecek ve içeceklerin başkalarıyla paylaşılmaması, özellikle çocuklara el yıkamanın önemi konusunda bilgi verilmesi yer alır” dedi.
29.02.2024 Sağlık
Prof. Dr. Atıl: Dental rahatsızlık kalbinizi etkiler
Prof. Dr. Atıl: Dental rahatsızlık kalbinizi etkiler Mersin Üniversitesi (MEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Atıl, "Dental sağlık sistemik birçok etkiye sahiptir. Ağızda sürekli enfeksiyona yol açan durumlar söz konusu olabilir. Bu enfeksiyon bütün vücuda etki eder. Kalbinizin yanı sıra karaciğerinizi, böbreğinizi hatta beyninizi bile etkileyen sorunlara yol açabilir" dedi.
28.02.2024 Adana
Bedir bebekten güzel haber! Yaşam savaşını kazandı
Bedir bebekten güzel haber! Yaşam savaşını kazandı Hatay’da 27 haftalıkken 1 kilo olarak dünyaya gelen Bedir bebek, 8 ay boyunca kaldığı kuvözde hayata tutunup sonunda ailesine kavuştu. Evladını 8 ay sonra kucaklayan anne, "Ümidimizi kesmedik, bugün ilk defa kucağımıza aldık" dedi.
28.02.2024 Adana
Musluk suyunu buralarda kullanmayın! Doktor uyardı: Ciddi enfeksiyon riski var!
Musluk suyunu buralarda kullanmayın! Doktor uyardı: Ciddi enfeksiyon riski var! Musluk suyunun ciddi enfeksiyon risklerini Dr. Jen Caudle aktardı. Bez bile yıkanırken dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi. İşte musluk suyunda dikkat edilmesi gerekenler...
1.02.2024 Yaşam
İstanbul'da minibüse binenler inanamadı! Genç kadın yolcuların içinde doğum yaptı
İstanbul'da minibüse binenler inanamadı! Genç kadın yolcuların içinde doğum yaptı Bahçelievler'de 32 haftalık hamile Mizgin Güçlü kontrol için hastaneye gittiği sırada yolcu minibüsünde doğum yaptı. Minibüsle hastaneye götürülen kadın ile bebeği tedavi altına alındı. Bebeğe Asmin adı verildi. Doğum yapan Mizgin Güçlü, "Minibüste bir anda sancım başlayınca kendimi yere attım. Minibüste bir sürü erkek vardı, ben de onlardan çekindiğim için bağıramadım. Minibüsün demirlerinden tutunarak sessizce kendimi sıktım. Sıkınca da zaten bebek geldi" dedi. Baba Murat Güçlü, "Herkes minibüsçüye seslendi hızlansın diye. O da sağ olsun ambulans şoförü gibi sürmeye başladı. Hızlandı ve yoldakilere seslenerek yolu açtı. Tam hastanenin önüne geldiğimizde eşim minibüsün içerisinde doğum yaptı" dedi. Sürücü Hakan Yücel de "Uçakta gördük, takside gördük de minibüsün içinde ilk defa böyle bir şeye şahit olduk" diye konuştu.
27.01.2024 Gündem
Çinliler bunun çayını yapıyor! Sadece 3 diş demlemek yetiyor: Boğazdan geçer geçmez etkisini gösteriyor
Çinliler bunun çayını yapıyor! Sadece 3 diş demlemek yetiyor: Boğazdan geçer geçmez etkisini gösteriyor Enfeksiyon, virüs ya da parazitlerin vücuda girmesiyle oluşur. Bağışıklık sistemini delerek çeşitli semptomlara neden olur. Ancak Çin çay kültüründe önemli yeri olan bu çay sizi enfeksiyonlardan koruyacak. Antioksidan özelliğiyle büyük fayda sağlayacak.
23.01.2024 Yaşam
Grip vakaları arttı! Uzmanı kalori uyarısı yaptı ve bağışıklığı güçlendiren besinleri sıraladı
Grip vakaları arttı! Uzmanı kalori uyarısı yaptı ve bağışıklığı güçlendiren besinleri sıraladı Son günlerde solunum yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıklarında ciddi bir artış yaşanıyor. İnfluenza, RSV (Respiratory Syncytial Virus) ve hatta COVID-19 gibi virüsler, bu kış da toplum sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Uzmanlar, hastalık belirtileri gösteren kişilerin vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmalarını isterken, salgın hastalıkların artmasıyla birlikte, bağışıklık sistemini güçlendirmenin de önemine vurgu yapıyor. Diyetisyen Gülçin Işık da hastalıklardan korunmak ve hızlı iyileşmek için beslenmenin önemine dikkat çekti ve neler yapılması ve yenilmesi gerektiğini anlattı.
21.01.2024 Sağlık
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir'
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir' Kış aylarında solunum yolunu etkileyen influenza A-B, Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), Rhinovirüs ve Adenovirüs gibi viral enfeksiyon salgınları görülüyor. Bu kış özellikle influenza A ve RSV vakalarında artış yaşandığını ve semptomların geçmiş yıllara göre daha şiddetli olduğunu belirten İç Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, RSV enfeksiyonuna karşı alınabilecek önlemler ve çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirttiği glutatyonun hastalıklardan korunmadaki rolünü anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, “Glutatyon tedavisiyle bağışıklığı güçlendirilebilir” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Uzmanından uyarı: Yanıklara diş macunu ve yumurta akıyla müdahale risk teşkil ediyor
Uzmanından uyarı: Yanıklara diş macunu ve yumurta akıyla müdahale risk teşkil ediyor Sivas Numune Hastanesi İlk ve Acil Yardım Uzmanı Dr. Sedat Özbay, yanık vakalarına kişilerin yumurta akı, domates ve diş macunu gibi maddelerle müdahale etmesi durumunda enfeksiyon riski oluştuğunu belirtti.
18.01.2024 Sağlık
Yanık İzi Nasıl Geçer? Yanık İzi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Yanık İzi Nasıl Geçer? Yanık İzi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Cilt yapısı oldukça hassastır bundan dolayı sıklıkla dış etkenlerden dolayı zarar görebilir. Cilde zarar veren en büyük dış etkenlerden biri yanıklardır. Cilt yanıkları farklı derecelerde meydana gelebilir. Her yanığın tedavisi derecesine göre değişiklik gösterebilir. 
17.01.2024 Sağlık
Tırnak Batması Nasıl Geçer? Tırnak Batması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Tırnak Batması Nasıl Geçer? Tırnak Batması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Tırnak batması, tırnak kenar ya da köşesinin yumuşak ete batması ile oluşan bir sorundur. En çok baş parmakta görülür ve kızarıklık, şişme ya da ağrı gibi şikayetlere neden olur.
17.01.2024 Sağlık
Su Toplaması Nasıl Geçer? Su Toplaması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Su Toplaması Nasıl Geçer? Su Toplaması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Su toplaması, deride meydana gelen bir rahatsızlık olarak bilinmektedir. Su toplaması hem alt deri de hem de üst deri de görülebilen bir rahatsızlıktır. Alt deride oluşan sıvı birikmesi, su toplaması olarak da bilinmektedir. Vücut dokularının tahriş olması durumu, su toplaması olarak ifade edilebilmektedir. Vücudun kendisi tarafından üretilen fizyolojik bir sıvı olduğunu söylemekte mümkündür. 
17.01.2024 Sağlık
Sağlık Bakanı Koca: Geçen yıla göre acile başvurularda yüzde 20 artış var
Sağlık Bakanı Koca: Geçen yıla göre acile başvurularda yüzde 20 artış var Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son günlerde artan solunum yolu enfeksiyonlarında son durumu anlattı. Geçen yıla göre acile başvurularda yüzde 20 artış olduğunu belirten Koca, “İstanbul’da ise yoğun bakım doluluk oranı yaklaşık yüzde 83. Yani en fazla artışın olduğu il İstanbul” dedi.
17.01.2024 Gündem
Sinüzit Nasıl Geçer? Sinüzit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Sinüzit Nasıl Geçer? Sinüzit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Burun boşluğunda yer alan sinüslerin, enfeksiyon sonucu iltihaplanması ile meydana gelen hastalığa sinüzit denir. Sinüzit, genetik faktörler, akut ya da kronik olmak üzere ayrı safhalarda seyreder. Sinüziti olan bireylerde soğuk algınlığı, grip, nezle gibi enfeksiyonlara yakalanma yatkınlığı gözlemlenmektedir. İlaçlı tedavi ile kontrol altına alınabilen sinüzit, oldukça dikkat edilmesi gereken bir hastalıktır.
17.01.2024 Sağlık
Rahim ağzı kanseri için kritik uyarı: Erkek çocukların aşılanması şart
Rahim ağzı kanseri için kritik uyarı: Erkek çocukların aşılanması şart Rahim ağzı kanserinin önlenebilir bir hastalık olduğunu ve HPV aşısının devlet politikası haline getirilerek aşılama programına girmesi gerektiğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Ünal, HPV aşısının hem erkek hem de kız çocuklarına erken yaşta yapılmasının önemine işaret etti. Prof. Dr. Ünal, “Esasında erkeklerin aşılanması gerekiyor. Bu virüsü erkekler taşıyor ve bulaştırıyor. Dolayısıyla 9 ila 15 yaş arasındaki erkek çocuklarının aşılanması şarttır” dedi.
15.01.2024 Sağlık
A Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok A Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
A Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok A Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... A vitamini hayvansal ve bitkisel kaynaklı tüm besinlerde farklı oranlarda bulunmaktadır. Beyaz et, kırmızı et, balık ve deniz ürünleri, taze meyve ve sebzeler A vitamini içerir. 
13.01.2024 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Enfeksiyon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki enfeksiyon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.