Trans Yağ

Trans Yağ

Son dakika TRANS YAĞ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan TRANS YAĞ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını TRANS YAĞ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Trans Yağ

haberleri sayfasında son dakika yaşanan trans yağ gelişmeleri de dahil olmak üzere 240 trans yağ haberi bulunmuştur. Tüm trans yağ haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Bakan Yumaklı'dan flaş açıklama: Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir
Bakan Yumaklı'dan flaş açıklama: Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, zaman zaman 'bakanlık yapay ete izin verdi' gibi bazı haberler, paylaşımlar yapıldığını belirterek, "Yapay et bakanlığımızın hiçbir zaman gündeminde olmamıştır, olmayacaktır. Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir" dedi.
10.01.2024 Ekonomi
Soğuk havalarda kalbinizi korumanın 5 yolu
Soğuk havalarda kalbinizi korumanın 5 yolu Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Akpınar, kardiyovasküler hastalıkları olanların grip ve zatürre aşılarını zamanında yaptırmalarının önemli olduğunu söyledi.
4.01.2024 Sağlık
Çubuk Kraker Kaç Kalori? Çubuk Kraker Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Çubuk Kraker Kaç Kalori? Çubuk Kraker Besin Değerleri Ve Kalorisi... Çubuk kraker tüketimi küçük ve büyük yaştaki pek çok kişi tarafından gerçekleşmektedir. Bu besin tüketimi içerisinde pek çok farklı besin kaynağı da yer almaktadır. Çubuk kraker tüketiminde kalori dengesini oluşturmak ve buna uygun tüketim sağlamak da önemlidir.
16.12.2023 Sağlık
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliği
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliği Yanlış diyetler affetmiyor. Hızlı kilo kaybı elde etmek için başvurulan bu diyetler, kişinin kilo vermesini sağlarken, çeşitli hastalıklara da yol açıyor. Zayıflamak için uygulanan yanlış yöntemler kişiyi organ yetmezliğine kadar götürüyor. Diyetisyen Alican Demiroğlu da hızlı kilo kaybı amacıyla uygulanan yanlış diyetlerin bağışıklık sistemini zayıflatarak böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi ciddi organ hasarlarına yol açabileceğine işaret ederken, aynı zamanda diyetlerin bir beslenme uzmanı ve hekim gözetiminde yapılması gerektiğini önemle vurguladı.
15.10.2023 Sağlık
Şok diyetler iç organlara zarar veriyor, siroza yol açıyor! "Metabolizma böyle bir hileyi affetmiyor!"
Şok diyetler iç organlara zarar veriyor, siroza yol açıyor! "Metabolizma böyle bir hileyi affetmiyor!" Ünlü oyuncu Ufuk Özkan, 3’üncü derece siroza yakalandı. Doktorların 9 ila 12 ay ömür verdiği oyuncunun acilen organ nakli olması gerektiği ve bunun için sıraya girdiği öğrenildi. Ufuk Özkan’ın uygulanan yanlış diyet sonrası karaciğer yetmezliği yaşaması ve organ nakli için başvuruda bulunması gözleri yanlış diyet uygulamalarına ve organ nakliyle arasındaki bağlantıya çevirdi. Diyetisyen Alican Demiroğlu da hızlı kilo kaybı elde etmek için uygulanan diyetlerin bağışıklık sistemini çökertip, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi organ hasarlarına sebebiyet verebileceğini vurgularken diyetlerin bir beslenme uzmanı ve hekim eşliğinde yapılması gerektiğinin altını çizdi.
15.07.2023 Sağlık
Çikolata Kaç Kalori? Çikolata Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Çikolata Kaç Kalori? Çikolata Besin Değerleri Ve Kalorisi... Damak tadı olarak vazgeçilmeyen en önemli tatlıların başında şüphesiz çikolata gelir. Farklı marka kapsamında ürün olarak sunulan çikolata, aynı zamanda ham şekilde de farklı yiyeceklerle değerlendirilir. Tropik olan kakao ağacının çekirdek tohumlarından elde edilen çikolata, dünya çapında belki de en çok tüketilen tatlı olarak öne çıkar. Tabii aynı zamanda yüksek oranda bir kaloriye sahip olduğunu da söylemek gerekir. Çünkü 100 gram üzerinden bakıldığında 545,6 kalori ettiğini eklemek mümkün.
7.07.2023 Sağlık
Patates Kızartması Kaç Kalori? Patates Kızartması Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Patates Kızartması Kaç Kalori? Patates Kızartması Besin Değerleri Ve Kalorisi... Patates kızartması belki de insanların en fazla yedikleri yemeklerden biridir. Tabi patates kızartmasını sadece yemek olarak düşünmemek gerekir. Çünkü patates kızartmasının lezzetli bir aperatif olduğu bilinmektedir. Bundan dolayı sıkça tüketilmesi sürpriz olmaz. Bunun yanında patates kızartması hakkında en merak edilen kalori ve besin değerleri olarak görülür. 
3.07.2023 Sağlık
Pizza Kaç Kalori? Pizza Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Pizza Kaç Kalori? Pizza Besin Değerleri Ve Kalorisi... Kökeni İtalya'ya dayanan ve peynir ile domates başlı olmak üzere pek çok malzemenin karıştığı hamur işi yiyecek pizza olarak ifade edilmektedir. Özellikle aperatif olarak pek çok kişinin dünya çapında tercih ettiği en önemli fast food ürünleri arasında gelir. Değişik malzemelerin katılarak günümüzde çeşitleri üzerinden sunulduğunu söylemek mümkündür.
3.07.2023 Sağlık
Anne olmayı düşünüyorsanız bazı besinlerden uzak durun
Anne olmayı düşünüyorsanız bazı besinlerden uzak durun Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözde Gence Kırtız, hamile kalmak isteyenlere beslenme tavsiyelerinde bulundu. Bu tavsiyelerin başında işlenmiş gıdalardan kaçınmak, şekerli gıdalardan uzak durmak, Akdeniz tipi beslenmek ve mutlaka düzenli egzersiz yapmak geliyor.
24.11.2022 Sağlık
Ünlü isimlerin zayıflama sırrı: Aralıklı Oruç
Ünlü isimlerin zayıflama sırrı: Aralıklı Oruç Hareketsiz yaşam tarzı, hazır gıdalar, çeşitli rahatsızlıklar kilo artışına neden oluyor. Dünya genelinde obezite giderek artarken, fazla kilo kişilerin yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor. Bu nedenle kilo kontrolü birçok kişinin gündeme. Ünlü isimler de kilo vermek için pek çok yöntemi deniyor. Ünlülerin yeni favorisi ise 'İntermittent Fasting. Aralıklı oruç olarak bilinen İntermittent Fasting beslenme şeklini hangi ünlüler uyguluyor? İF diyeti gerçekten sağlıklı mı? İşte aralıklı oruç ile ilgili merak edilen tüm detaylar…
16.09.2022 Magazin
Hamile kalmak için ne yapılmalı? İşte hamile kalma şansını artıran yiyecekler!
Hamile kalmak için ne yapılmalı? İşte hamile kalma şansını artıran yiyecekler! Çocuk sahibi olma hayali kuran çiftlerin pek çoğunda doğurganlık sorunları olabiliyor. Anne-Baba olmaya giden yolda bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Son Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 2 milyon çift çocuk sahibi olamıyor ya da zorlanıyor. Ancak, tedaviler ve yaşam alışkanlıklarının değiştirilmesi ile doğurganlığı arttırabilirsiniz. Yiyecek seçimleri ve yaşam tarzı değişiklikleri doğurganlığı artırmaya yardımcı olabilen birkaç adımdan biri. Peki, Hamile kalmak için ne yapılmalı? Hamile kalmak için hangi yiyecekler tüketilmeli? Hamile kalmayı kolaylaştıran yiyecekler neler? Doğurganlığı artırmanın ve daha hızlı hamile kalmanın yollarını Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner anlattı.
23.05.2022 Sağlık
Bebeklerde buna dikkat! Zararlı kimyasalların etkisinde olabilir!
Bebeklerde buna dikkat! Zararlı kimyasalların etkisinde olabilir! Bebek bisküvisi tercihinde sindirim üzerindeki etkisi, günlük alınması gereken besin öğelerini, vitamin ve mineraller ile ürünün organik olup olmadığını dikkat etmek önem taşıyor. Bebek bisküvisi tercih ederken dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Biyolog Özlem Atabaş ve Beslenme Uzmanı Didem Kanca Üstay ebeveynlere uyarılarda bulundu.
27.04.2022 Sağlık
Ayçiçek yağı ve zeytinyağında büyük tuzak! Fiyatlara da yansıyor, zamlardan sonra...
Ayçiçek yağı ve zeytinyağında büyük tuzak! Fiyatlara da yansıyor, zamlardan sonra... Ayçiçek yağı ve zeytinyağı ile ilgili flaş açıklamalar geldi. Birçok üründe görülen hileler, zeytinyağı ve ayçiçek yağında da yapılıyor. Vatandaşların, gıda sahtekarlarının yeni gözdesi olan bu hileleri anlaması çok zor. Hileler sadece insanları kandırmakla kalmıyor, sağlıkla da oynuyor. Ayçiçek ve zeytinyağına, düşük kalite kanola, mısır, fıstık, pamuk, soya vb. yağlar karıştırılıyor veya daha önce kullanılmış yağlar piyasaya sürülüyor. Alerjisi olan insanlar için ciddi sağlık sorunları yaratabiliyor. Fiyatlarda artış olunca gramajlarda da oynamalar yapılıyor. 500 gram yazan bir paketten 450 gram ürün çıkıyor. Peki zeytinyağı ve ayçiçek yağı alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Hileli yağlar ayırt edilebilir mi? İşte detaylar...
18.04.2022 Ekonomi
Pandemi kilolarıyla vedalaşma zamanı! Baharda fit ve zinde olmanın 10 yolu
Pandemi kilolarıyla vedalaşma zamanı! Baharda fit ve zinde olmanın 10 yolu Pandemide alınan kilolardan kurtulmanın tam zamanı! Ancak uzmanlar uyarıyor: “Bilinçsizce yapılan şok diyetlerden uzak durun!”. Şok diyetlerin sağlığı ciddi şekilde tehdit ettiğini dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilan Eker, her diyetin kişiye özel olması gerektiğini belirtiyor. Diyetisyen Dilan Eker, baharda fazla kilolardan kurtularak fit ve zinde olmanın 10 püf noktasını anlattı.
22.03.2022 Sağlık
Göbek yağlarını eritmek için 5 öneri!
Göbek yağlarını eritmek için 5 öneri! Genetik, yaşam tarzı ve beslenme hataları, vücuttaki aşırı yağıın nerede depoladığını belirler. Bazı kişilerde yağ kaybının en son gerçekleştiği bölge üst karın bölgesidir. Bu bölgeden yağ kaybetmek zor olsa da, göbekteki yağdan birkaç adımda kurtulmak mümkün. Birçok sağlık sorununa neden olan göbek yağlanması ile ilgili bilgi veren Diyetisyen Betül Merd, göbek eritme yöntemlerini anlattı.
21.03.2022 Sağlık
Hamilelikte kaçınmanız gereken 5 önemli beslenme hatası!
Hamilelikte kaçınmanız gereken 5 önemli beslenme hatası! Hamilelik döneminde anne adayının doğru beslenme alışkanlığı edinmesi, bu sürecin sağlıklı atlatılmasında kilit role sahip. Öyle ki anne karnındaki bebeğin gelişimini sağlıklı tamamlaması, annenin hamilelik dönemini sorunsuz geçirmesi, doğumun sağlıklı geçmesi ancak yeterli, dengeli ve kaliteli beslenmeyle sağlanabiliyor. Aslında sağlıklı beslenme programına hamilelik öncesinde başlanması çok daha doğru bir yaklaşım oluyor. Doğru beslenme alışkanlığı sayesinde; erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve bebekte oluşabilecek pek çok önemli sağlık problemine karşı önlem alınabildiği gibi, anne adayında da diyabet, yüksek tansiyon, gebelik zehirlenmesi, kemik erimesi, obezite ve lohusalık depresyonu gibi ciddi komplikasyonlar engellenebiliyor.
22.02.2022 Sağlık
Pandemide güçlü bağışıklık için ipuçları verildi
Pandemide güçlü bağışıklık için ipuçları verildi Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi diyet birimi sorumlusu Diyetisyen Yiğit Osman Darıcı, pandemide güçlü bağışıklığın önemine dikkat çekerek beslenmenin önemine vurgu yaptı. Koronavirüsten korunmak için hijyen kurallarına uymanın dışında güçlü bir bağışıklığa sahip olmak gerektiğinin altını çizen Diyetisyen Yiğit Osman Darıcı, güçlü bağışıklık sistemine sahip olmak için düzenli uyku, yeterli miktarda sıvı alımının yanı sıra yeterli ve dengeli beslenmenin de önemli olduğunu ifade etti.
15.02.2022 Sağlık
Göbek yağı nasıl eritilir? Göbek eritmek için ne yapılmalı? Göbek eritme diyet listesi!
Göbek yağı nasıl eritilir? Göbek eritmek için ne yapılmalı? Göbek eritme diyet listesi! Sağlık açısından da sağlığı olumsuz yönde etkileyen göbek etrafında yağlanma genellikle hareketsiz hayat ve yanlış beslenme ile ortaya çıkan bir durumdur. Bu bölgeden yağ kaybetmek zor olsa da, birkaç ipucuyla karın yağını azaltmak mümkün. Peki, Göbek eritme diyeti nedir ve nasıl yapılır? Göbek eritme diyeti listesinde neler bulunur? Göbek eritmek için ne yapılmalı? İşte göbek yağından kurtulmanın yolları…
13.01.2022 Sağlık
Destek açıklaması! 2 kat artırıldı, Bakan Pakdemirli duyurdu
Destek açıklaması! 2 kat artırıldı, Bakan Pakdemirli duyurdu Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'den destek açıklaması geldi. 2 kat artırıldığını belirtti. Destek ödemelerine ilişkin Pakdemirli'nin yaptığı açıklamada, "Son 3 yılda verdiğimiz desteklerde muazzam bir artış sağladık. 2017 yılında 12,9 milyar lira olan tarımsal destek miktarını 2 kat artırarak 2022 yılında 25,8 milyar liraya çıkardık. Hububat grubunda sertifikalı tohum desteklerini ise 2020 yılında dekara 16 liradan, 2022 üretim sezonu için dekara 24 liraya çıkarıyoruz. Bunun yanı sıra; mazot maliyetinin yüzde 50'sini karşılamaya devam ediyoruz" diye konuştu.
9.11.2021 Ekonomi
Karın bölgesindeki yağlanma insülin direncini artırıyor!
Karın bölgesindeki yağlanma insülin direncini artırıyor! Karaciğer, kas ve yağ gibi hedef dokularda etkinlik göstererek enerji dengesini kontrol eden bir hormon olan insülinin, hücresel düzeyde işlevinin bozulması sonucu insülin direnci ortaya çıkıyor. Özellikle karın bölgesindeki yağlanmanın artmasıyla birlikte insülin direnci görülme olasılığı da artıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Tuba Kayan Tapan, insülin direnci ve beslenme konusunda dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
26.10.2021 Sağlık
Kalp sağlığını adım adım iyileştirecek öneriler
Kalp sağlığını adım adım iyileştirecek öneriler Kalp damar hastalıklarının dünyada ölüm nedenlerinin en başlarında geldiğine dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. V. Özlem Bozkaya, “Kalp damar hastalığının görülme sıklığı genç nüfusta hızla artıyor. Amerika Kardiyoloji Derneği 2050 yılına kadar yalnızca ABD’de kalp damar hastalığı teşhisi konan kişi sayısının ikiye katlanarak 25 milyona ulaşacağını tahmin ediyor” dedi.
9.10.2021 Arşiv
Sağlıklı bir gebelik için vücut kitle indeksi ne olmalı?
Sağlıklı bir gebelik için vücut kitle indeksi ne olmalı? Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Yusuf Aytaç Tohma, “Sağlıklı gebelik için ideal vücut kitle indeksi 18,5 ile 25 arasındadır. Herhangi bir problem yaşamamak adına gebelik planlayan çiftlerin fazla kilolarını kontrol altına alması ve sağlıklı bir beslenme şekli oluşturarak yaşam pratiklerini değiştirmesi gerekir” dedi.
2.10.2021 Sağlık
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yasak kararı! Yeni dönem resmen başladı, o ürünler...
Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren yasak kararı! Yeni dönem resmen başladı, o ürünler... Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren son dakika yasak kararı! Üç bakanlık protokol imzaladı. Tamamen değişti, artık zorunlu olacak. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla uygulamaya start verildi. Cips, meyve suyu, kızartma... Uygulama resmen başladı ama kantinler hala bu kurala uymuyor. Listedeki ürünleri tek tek sayan uzmanlar ve sektör temsilcileri, dikkat çeken tespitlerde bulundu.
1.10.2021 Eğitim
Ara öğün çocuğun abur cubur isteğini engeller
Ara öğün çocuğun abur cubur isteğini engeller Çocuğun gelişim çağında ihtiyacı olan faydalı besinleri tüketmesinin, gelecekte sağlıklı bir birey olarak yaşaması için oldukça önemli olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Tuanna Ak, “Çocuğunuz abur cubura karşı meraklıysa mutlaka ara öğün yaptırın” dedi.
6.09.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Trans Yağ ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki trans yağ haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.