Gazete Vatan Logo

Çubuk Kraker Kaç Kalori? Çubuk Kraker Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Çubuk kraker tüketimi küçük ve büyük yaştaki pek çok kişi tarafından gerçekleşmektedir. Bu besin tüketimi içerisinde pek çok farklı besin kaynağı da yer almaktadır. Çubuk kraker tüketiminde kalori dengesini oluşturmak ve buna uygun tüketim sağlamak da önemlidir.

Çubuk Kraker Kaç Kalori? Çubuk Kraker Besin Değerleri Ve Kalorisi...

100 gr içerisinde toplamda 385 kalori bulunmaktadır. Çok fazla tüketim kilo alımına neden olmaktadır. Sağlıklı tüketim için belirli zamanlarda ve az miktarda tüketilmesi tavsiye edilir. Çubuk kraker tüketimi lif alımını da hızlandırmaktadır. Bu şekilde sindirim sistemi daha rahat çalışmaya başlar.

Çubuk Kraker Kaç Kalori?

Çubuk kraker hem lezzetli hem de içerisinde bol miktarda lif içeren besinlerden biridir. 1 porsiyon içerisinde 100 gr yani 385 kcal bulunmaktadır. Karbonhidrat bakımından zengin olan bu besin aynı zamanda vücuda protein desteği de sağlamaktadır.

İçerisinde herhangi bir kolesterol yapıcı besin değeri bulunmaz. Aynı zamanda sindirim sistemini çalıştıracak lifli besinlerden biridir. 1 paket çubuk kraker 40 gr'dır. Sağlıklı bir tüketim için gün içerisinde 40 gr çubuk kraker vücudun çalışma şekline zarar vermez.

 

Çubuk Kraker Besin Değerleri ve Kalorisi

Çubuk krakerin besin değerleri içerisinde karbonhidrat, protein ve lif ilk sırada yer almaktadır. 1 paket içerisinde 40 gr bulunmaktadır. 40 gr çubuk krakerde ise 4.6 gr lif yer alır.

Haberin Devamı

78.5 gr karbonhidrat ve 5.6 gr yağ içeren bu besin sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına da yardımcı olur. Fakat içerisinde bulunan trans yağ nedeni ile çok tüketimden kaçınılmalıdır. Sağlıklı içeriğinden faydalanmak için az miktarda tüketim yapılmalıdır.

Çubuk Kraker Sağlıklı mı?

Çubuk kraker tüketimi mide yanmalarına ve mide asidine karşı iyi gelmektedir. Aynı zamanda oluşan mide bulantılarını da engellemektedir. Lifli bir besin olması sindirim sistemini çalıştırmasına da yardımcı olur. Bu kraker içerisinde yer alan trans yağ sonucunda çok fazla tüketimden kaçınmak gerekir.

Çubuk Kraker Diyette Tüketilir mi?

Çubuk kraker içerisinde bulunan trans yağ kilo alımına neden olur. Sağlıklı olması için az miktarda tüketim gerçekleşmelidir. Aynı zamanda içerisinde bulunan karbonhidrat ve lif sindirim sistemini çalıştırarak diyetlerde de fayda sağlar.