Organ Nakli

Organ Nakli

Son dakika organ nakli haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan organ nakli ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını organ nakli haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Organ Nakli

haberleri sayfasında son dakika yaşanan organ nakli gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.423 organ nakli haberi bulunmuştur. Tüm organ nakli haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kot kumlama yapan işçilerde tespit etti! Avrupa'ya anlattı
Kot kumlama yapan işçilerde tespit etti! Avrupa'ya anlattı 2000'li yılların başında kot kumlama sektöründe çalışan işçilerde tespit ettiği silikoz hastalığına ilişkin Avrupa Solunum Derneği'nin (ERS) canlı yayında sunum yapan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden Prof. Dr. Metin Akgün, birçok kişinin ölümüne neden olan hastalığı Avrupa'ya anlattı.
8.04.2024 Gündem
Hakan Taşıyan'dan yeni haber var! Organ nakilleriyle ölümden dönmüştü
Hakan Taşıyan'dan yeni haber var! Organ nakilleriyle ölümden dönmüştü .Arabesk sanatçısı Hakan Taşıyan, Mart 2021'de karaciğer ve böbrek nakli olmuş, hastanede yedi ay süren tedavinin ardından taburcu edilmişti. Uzun süredir ortalarda görünmeyen şarkıcı, film galasında kameraların karşısına geçti. Hakan Taşıyan, sağlık durumu hakkında bilgi verdi.
6.04.2024 Magazin
İki çocuğunun annesi eşinin kötü gününde de yanında oldu!
İki çocuğunun annesi eşinin kötü gününde de yanında oldu! Antalya'da kronik böbrek yetmezliği hastası diş hekimi Zeynep Şengün (42), 17 yıllık eşi Alperen Şengün'ün (43) bağışladığı böbrekle yaşama tutundu. Eşine can olan Alperen Şengün, "Hiç düşünmeden böbreğimi verdim. Evlilik iyi günde, kötü günde beraber olmak demek" dedi.
27.03.2024 Gündem
Ramazanda su tüketimi uyarısı! Uzman isim kritik miktarı açıkladı
Ramazanda su tüketimi uyarısı! Uzman isim kritik miktarı açıkladı Bugünlerde vücudunun susuz kalmaması için ramazan ayı boyunca iftarla başlayıp sahur bitimine kadar geçen sürede tüketilecek su miktarı büyük önem taşırken, Doç. Dr. Ramazan Danış, “Bir kişinin günde en az 2,5 litre su alması gerekiyor” diyerek uyarıda bulundu.
19.03.2024 Sağlık
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak Almanya Helmholtz Doku Mühendisliği Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ali Ertürk, dünyada ses getiren biyoteknoloji çalışmalarını gerçekleştirdiği laboratuvarlarının kapısını açtı. Dünyanın en önemli bilim dergilerine kapak olan araştırmalarıyla sadece Almanya'da değil, dünyada tanınan Ertürk, şu anda üzerinde çalıştığımız en önemli teknolojilerden biri 3 boyutlu biyo-yazıcıları kullanarak bu haritaları hücre hücre bir dokuya dönüştürmek. Bu haritaları çıkarabilen dünyadaki tek araştırma grubuyuz. O üç boyutlu yazıcılar da mühendislik anlamında geliştiğinde tahmin ediyorum ki insan organlarının büyük parçalarının tamamını, organları, ileride üretebileceğiz. Organ nakli de aynı şekilde tarihe karışabilir" dedi.
18.02.2024 Gündem
9 yıldır su içmiyordu! Gelen telefonla hayatı değişti
9 yıldır su içmiyordu! Gelen telefonla hayatı değişti Antalya'da böbrek yetmezliği nedeniyle 9 yıl diyaliz tedavisi gören Hasan Alpar (44), beyin ölümü gerçekleşen 22 yaşındaki gencin böbreğiyle sağlığına kavuştu. Alpar, “9 yıldır suya hasret kaldım. Organ nakli sayesinde çok güzel su içebiliyorum" dedi.
13.01.2024 Gündem
Bakan Koca, 2023 yılı sağlık verilerini açıkladı
Bakan Koca, 2023 yılı sağlık verilerini açıkladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2023 yılı sağlık alanında yapılan hizmet verilerini açıkladı.
31.12.2023 Gündem
Emekliye işe dönüş yolu açılıyor! Yeni uygulama hayata geçiyor
Emekliye işe dönüş yolu açılıyor! Yeni uygulama hayata geçiyor İşe geri dönmek isteyen emekliler için flaş adım atılıyor. Yeni yılda emeklilik bağlama sistemi yeniden düzenlenecek. Emekli refahının artırılması için tamamlayıcı emeklilik sistemi desteklenecek, malul aylığı alanlara işe dönüş yolu açılacak. Bu kapsamda sürekli iş göremezlik geliri, maluliyet aylığı alanların yeniden işgücü piyasasına dönmesi için mesleki rehabilitasyon uygulaması hayata geçirilecek. Sağlık sorunları nedeniyle "malulen ve engelli hakkıyla" emekli olunabiliyor. Tedavisi zor hastalıklar, meslek hastalığı, iş kazası nedeniyle çalışma gücünün yüzde 60'ını kaybedenler malulen emekli aylığı almaya hak kazanıyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu resen malulen emekliliğe sevk etmiyor, başvuru zorunluluğu bulunuyor. Şeker hastalığı, görme kaybı, organ nakli, kanser, bazı psikiyatrik rahatsızlıklar, kalp yetmezliği, demans, astım nedeniyle malul aylığı bağlanıyor.
25.12.2023 Emekli
Ağabeyini aynı hastalıktan kaybetti, nakil ile hayata tutundu: Başkalarının kahramanı olabilirsiniz
Ağabeyini aynı hastalıktan kaybetti, nakil ile hayata tutundu: Başkalarının kahramanı olabilirsiniz  İzmir'de yaşayan ve 14 yıl önce akciğer nakli olan Kamil Hamidullah (50), organ bağışının önemine dikkat çekmek amacıyla Pulmoner Hipertansiyon ve Skleroderma Hasta Derneği'ni kurdu. Pulmoner hipertansiyon hastalığı nedeniyle ağabeyini kaybettikten 2 yıl sonra 22 yaşında kendisinin de aynı hastalığa yakalandığını belirten Hamidullah, vatandaşlara ölümcül hastalıklarla mücadele eden hastalar için organ bağışı çağrısında bulunarak, "Sevdiklerimiz hayattayken hiç düşünmeden organlarımızı, canımızı vermeyi düşünüyoruz. Öldükten sonra da organlarımızı mezara götürmeyelim. Hiç tanımadığınız insanların kahramanı olabilirsiniz" dedi.
22.12.2023 Gündem
Ufuk Özkan zor günlerin ardından yeni bir aşka yelken açtı
Ufuk Özkan zor günlerin ardından yeni bir aşka yelken açtı Geçtiğimiz aylarda karaciğer yetmezliği nedeniyle tedavi gören ve zor günleri atlatan Ufuk Özkan, aradığı aşkı buldu.
27.11.2023 Magazin
İki ay ömrü kalan kaynana için inanılmaz fedakarlık! Umutların tükenmeye başladığı anda gelin hayat oldu...
İki ay ömrü kalan kaynana için inanılmaz fedakarlık! Umutların tükenmeye başladığı anda gelin hayat oldu... Yaşadığı rahatsızlığı nedeniyle kendisine 2 ay ömür biçilen kaynanaya gelini hayat oldu. Denizli'de yıllardır mücadele ettiği hastalık yüzünden iki aylık ömrü kalan kaynanası için hiç tereddüt etmeden fedakarlık yapan gelin, kaynanasının yeniden yaşama tutunmasını sağladı.
23.11.2023 Gündem
Siroza yakalanan Ufuk Özkan'ın sağlık durumu!
Siroza yakalanan Ufuk Özkan'ın sağlık durumu! Geçtiğimiz sene karaciğer yağlanması yüzünden 17 kilo veren Ufuk Özkan'ın, üçüncü derecede siroz olduğu ortaya çıkmış ve organ nakli olması gerektiği söylenmişti. Doktor kontrolleri ve tedavisi devam eden 48 yaşındaki oyuncu, merak edilen son durumuna dair bilgi verdi.
4.11.2023 Magazin
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliği
Şok diyetler metabolizmaya en büyük kötülük! Sonu organ yetmezliği Yanlış diyetler affetmiyor. Hızlı kilo kaybı elde etmek için başvurulan bu diyetler, kişinin kilo vermesini sağlarken, çeşitli hastalıklara da yol açıyor. Zayıflamak için uygulanan yanlış yöntemler kişiyi organ yetmezliğine kadar götürüyor. Diyetisyen Alican Demiroğlu da hızlı kilo kaybı amacıyla uygulanan yanlış diyetlerin bağışıklık sistemini zayıflatarak böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi ciddi organ hasarlarına yol açabileceğine işaret ederken, aynı zamanda diyetlerin bir beslenme uzmanı ve hekim gözetiminde yapılması gerektiğini önemle vurguladı.
15.10.2023 Sağlık
Yürek yakan fotoğraf! Bebeğine son kez dokundu, 6 kişiye can verdi
Yürek yakan fotoğraf! Bebeğine son kez dokundu, 6 kişiye can verdi İzmir’de, 35 haftalık hamileyken beyninde tümör olduğu öğrenilen ve tanı konulduktan 1 hafta sonra vefat eden 28 yaşındaki Özlem Serbes, organlarıyla 6 kişiye umut oldu. 35 haftalık bebek, operasyonla anne karnından alınırken, genç kadından geriye ise kuvözde evladına son kez dokunduğu fotoğrafı kaldı.
11.10.2023 Yaşam
Mahkeme kararı sonrası SGK paraları iade ediyor!
Mahkeme kararı sonrası SGK paraları iade ediyor! Antalya Eczacılar Odası Başkanı İsmail Erçin, SGK'nın ödeme listesinde olmayan, aralarında fiyatı 100 bin lirayı bulan ilaçların ücretlerinin mahkeme kararı ile ödendiğini söyledi. Erçin, "Hasta, 2-3 hafta içerisinde parasını SGK'dan alıyor. Oysa SGK bu ilaçları ödeme listesine alsa bunlar yaşanmaz" dedi.
13.09.2023 Gündem
Ufuk Özkan'dan sevindiren haber: 15 yıl önce yaptığı hareket duygulandırdı
Ufuk Özkan'dan sevindiren haber: 15 yıl önce yaptığı hareket duygulandırdı Siroz nedeniyle tedavi gören ünlü oyuncu Ufuk Özkan, organ nakli gerektirmeden hastaneden taburcu oldu. Özkan, bu süreçte yanında olan ve kendisini sık sık arayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya da teşekkür etti.
7.08.2023 Magazin
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı
40 üniversite için yeni karar! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulduğu Resmi Gazete'de yayımlandı.
4.08.2023 Gündem
Ufuk Özkan'dan güzel haber geldi! 'Ne çok sevenim varmış, bana güç oldunuz'
Ufuk Özkan'dan güzel haber geldi! 'Ne çok sevenim varmış, bana güç oldunuz' 'Geniş Aile' dizisinde canlandırdığı 'Cevahir' karakteriyle tanınan ve sevilen oyuncu Ufuk Özkan’dan sevenlerini kahreden haber geldi. Canlandıracağı rol için, 5-6 kilo vermeyi amaçlarken yanlış diyetten bağışıklık sistemi çöken Ufuk Özkan'ın siroz hastalığına yakalandığı ortaya çıkmıştı. Ünlü isim, Öğretmen adlı komedi filminde yer alacaktı. Özkan'ın sağlık durumu yaz aylarında yeni bir projede yer almasına izin vermedi. Ufuk Özkan siroz olduğu için kadrodan çıkartıldı. Özkan, son halini sosyal medya hesabından paylaştı.
30.07.2023 Magazin
Ufuk Özkan Siroz olduğu için kadrodan çıkartıldı!
Ufuk Özkan Siroz olduğu için kadrodan çıkartıldı! 'Geniş Aile' dizisinde canlandırdığı 'Cevahir' karakteriyle tanınan ve sevilen oyuncu Ufuk Özkan’dan sevenlerini kahreden haber geldi. Canlandıracağı rol için, 5-6 kilo vermeyi amaçlarken yanlış diyetten bağışıklık sistemi çöken Ufuk Özkan'ın siroz hastalığına yakalandığı ortaya çıkmıştı. Ünlü isim, Öğretmen adlı komedi filminde yer alacaktı. Özkan'ın sağlık durumu yaz aylarında yeni bir projede yer almasına izin vermedi. Ufuk Özkan siroz olduğu için kadrodan çıkarıldı.
26.07.2023 Magazin
Siroza yakalanan Ufuk Özkan’ın sağlık durumu nasıl? Yeni açıklama geldi, dikkat çeken teşekkür mesajı
Siroza yakalanan Ufuk Özkan’ın sağlık durumu nasıl? Yeni açıklama geldi, dikkat çeken teşekkür mesajı 'Geniş Aile' dizisinde canlandırdığı 'Cevahir' karakteriyle tanınan ve sevilen oyuncu Ufuk Özkan’dan sevenlerini kahreden haber geldi. Organ nakli beklediği ile ilgili haberlerin ardından Özkan'a doktorların bir yıl ömür biçtiği ortaya çıktı. Son olarak sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla sağlık durumu ile ilgili bilgi veren Ufuk Özkan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya teşekkür etti. İşte ünlü oyuncunun sağlık durumuna ilişkin son dakika gelişmeleri...
15.07.2023 Magazin
Ufuk Özkan açıklaması: Alternatif bir tedavi yok! Yanlış diyetten karaciğer yetmezliğine yakalanmıştı
Ufuk Özkan açıklaması: Alternatif bir tedavi yok! Yanlış diyetten karaciğer yetmezliğine yakalanmıştı Ünlü oyuncu Ufuk Özkan, 3’üncü derece siroza yakalandı. Doktorların 9 ila 12 ay ömür verdiği oyuncunun acilen organ nakli olması gerektiği ve bunun için sıraya girdiği öğrenildi. Ufuk Özkan’ın uygulanan yanlış diyet sonrası karaciğer yetmezliği yaşaması ve organ nakli için başvuruda bulunması gözleri yanlış diyet uygulamalarına ve organ nakliyle arasındaki bağlantıya çevirdi. Diyetisyen Alican Demiroğlu da hızlı kilo kaybı elde etmek için uygulanan diyetlerin bağışıklık sistemini çökertip, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi organ hasarlarına sebebiyet verebileceğini vurgularken diyetlerin bir beslenme uzmanı ve hekim eşliğinde yapılması gerektiğinin altını çizdi.
15.07.2023 Sağlık
Şok diyetler iç organlara zarar veriyor, siroza yol açıyor! "Metabolizma böyle bir hileyi affetmiyor!"
Şok diyetler iç organlara zarar veriyor, siroza yol açıyor! "Metabolizma böyle bir hileyi affetmiyor!" Ünlü oyuncu Ufuk Özkan, 3’üncü derece siroza yakalandı. Doktorların 9 ila 12 ay ömür verdiği oyuncunun acilen organ nakli olması gerektiği ve bunun için sıraya girdiği öğrenildi. Ufuk Özkan’ın uygulanan yanlış diyet sonrası karaciğer yetmezliği yaşaması ve organ nakli için başvuruda bulunması gözleri yanlış diyet uygulamalarına ve organ nakliyle arasındaki bağlantıya çevirdi. Diyetisyen Alican Demiroğlu da hızlı kilo kaybı elde etmek için uygulanan diyetlerin bağışıklık sistemini çökertip, böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği gibi organ hasarlarına sebebiyet verebileceğini vurgularken diyetlerin bir beslenme uzmanı ve hekim eşliğinde yapılması gerektiğinin altını çizdi.
15.07.2023 Sağlık
Ufuk Özkan organ nakli bekliyor! Doktorlar 1 yıl ömür biçmişti, sağlık durumunu açıkladı
Ufuk Özkan organ nakli bekliyor! Doktorlar 1 yıl ömür biçmişti, sağlık durumunu açıkladı 'Geniş Aile' dizisinde canlandırdığı 'Cevahir' karakteriyle tanınan ve sevilen oyuncu Ufuk Özkan, siroz olduğu ve 'organ nakli olması gerektiği' ile ilgili yapılan haberler üzerine Instagram hesabı üzerinden paylaşımda bulundu. Geçtiğimiz yıl 3’üncü derece siroz teşhisi konan Özkan'a doktorlar bir yıl ömür biçti. Bu süre içinde organ nakli yapılmazsa Ufuk Özkan yaşamını yitirebilir.
14.07.2023 Magazin
Siroz nedir, neden olur, öldürücü mü? Siroz hastalığının belirtileri, Ufuk Özkan’ın hastalığı siroz nedenleri ve tedavisi
Siroz nedir, neden olur, öldürücü mü? Siroz hastalığının belirtileri, Ufuk Özkan’ın hastalığı siroz nedenleri ve tedavisi Ünlü oyuncu Ufuk Özkan’ın siroza yakalandığı, doktorların eğer organ nakli olmazsa 9 ila 12 ay ömür verdiği öğrenildi. Özkan’ın siroz hastalığına yakalanmasının ardından “Siroz hastalığı nedir, neden olur, belirtileri nelerdir?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, Siroz’un tedavisi var mı, siroz iyileşir mi, öldürür mü? İşte siroz hastalığının nedenleri...
14.07.2023 Sağlık
Ufuk Özkan diyeti: Hollywood diyeti nedir, zararları nelerdir? Hollywood diyeti karaciğer yetmezliğine mi sebep oluyor?
Ufuk Özkan diyeti: Hollywood diyeti nedir, zararları nelerdir? Hollywood diyeti karaciğer yetmezliğine mi sebep oluyor? Ufuk Özkan ne diyeti yaptı, Hollywood diyeti nedir, zararları nelerdir? Sorularına yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. Ünlü oyuncunun uyguladığı diyet sonrası karaciğer nakli olacağını açıklamasının ardından Ufuk Özkan diyeti en çok konuşulan konular arasına girdi. Haberi okuyanlar Hollywood diyeti karaciğer yetmezliğine mi sebep oluyor? Ufuk Özkan diyeti (Hollywood diyeti) nedir, zararları nelerdir, nasıl yapılır? Gibi soruların yanıtını araştırmaya başladı. İşte Hollywood diyeti hakkında merak edilenler…
13.07.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Organ Nakli ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki organ nakli haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.