Gazete Vatan Logo

Patates Kızartması Kaç Kalori? Patates Kızartması Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Patates kızartması belki de insanların en fazla yedikleri yemeklerden biridir. Tabi patates kızartmasını sadece yemek olarak düşünmemek gerekir. Çünkü patates kızartmasının lezzetli bir aperatif olduğu bilinmektedir. Bundan dolayı sıkça tüketilmesi sürpriz olmaz. Bunun yanında patates kızartması hakkında en merak edilen kalori ve besin değerleri olarak görülür. 

Patates Kızartması Kaç Kalori? Patates Kızartması Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Patates Kızartması Kaç Kalori? 

Patates kızartması çok yağlı olarak yapıldığı zaman kalorisi fazla olabilir. Özellikle daha az yağda veya farklı yollardan patates kızartması yapmak sağlıklı olacaktır. Bunun yanında ortalama şekilde yapılan bir patates kızartmasının 100 gramı 311 kalori olarak dikkat çekmektedir. Buna göre patates kızartması tüketimi yapılırken dikkatle hareket etmek mümkün olur. 

Patates Kızartması Besin Değerleri ve Kalorisi 

Patates kızartması 100 gram olarak düşünüldüğü zaman 311 kalori olarak karşımıza çıkar. Bunun yanında patates kızartmasının sahip olduğu besin değerleri ise son derece önem arz eder. Patates kızartması besin değerleri şöyledir;

Porsiyon: 100 gram 

Kalori (kcal) - 311

Toplam yağ (g) - 15

Potasyum (mg) - 579

Demir (mg) - 0,8

Karbonhidrat (g) - 41

Doymuş yağ (g) - 2,3

Trans yağ (g) - 0,1

Protein (g) - 3,4

Sodyum (mg) - 210

B6 vitamini (mg) - 0,4

Magnezyum (mg) - 35

C vitamini (mg) - 4,7

Kalsiyum (mg) - 18 

Patates Kızartması Zararları Var mıdır?

Patates kızartması genel olarak çok lezzetli ve doyurucu bir yiyecektir. Tabi işin içine tuz ve yağ girdiği zaman lezzetli olan bu yiyecek zararlı olabilir. Bundan dolayı patates kızartması yaparken yağı ve tuzu iyi derecede ayarlamak oldukça önemlidir. Ayrıca patates kızartması yapmak için teknolojiye uyumlu birçok alet vardır. Böylelikle daha az tuz ve yağ ile başarılı sonuçlar alınabilir. 

Haberin Devamı

Patates Kızartması Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir? 

Patates kızartması yapılırken öncelikle patateslerin iyice suda bekletilerek süzülmesi gerekir. Bunun yanında patatesleri kurulayarak kızartmak daha çıtır olmalarına neden olacaktır. Ayrıca kızartma için seçilecek patatesin yeni olması önem arz eder. Eski olan patatesler daha zor kızarır ve istenilen lezzeti vermeyebilir. Buna göre dikkat etmekte yarar olduğu görülür.