Sıcak Kemoterapi

Sıcak Kemoterapi

Son dakika sıcak kemoterapi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sıcak kemoterapi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sıcak kemoterapi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sıcak Kemoterapi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sıcak kemoterapi gelişmeleri de dahil olmak üzere 77 sıcak kemoterapi haberi bulunmuştur. Tüm sıcak kemoterapi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Genç tıp fakültesi öğrencisi hem kendine, hem de yaşlı kadına hayat oldu!
Genç tıp fakültesi öğrencisi hem kendine, hem de yaşlı kadına hayat oldu! Bursa'nın İnegöl ilçesinde 2019 yılında öksürük şikâyetiyle gittiği hastanede lenf kanseri olduğunu öğrenen tıp fakültesi öğrencisi Elif Azra Bulut (22), kök hücre tedavisi ile sağlığına kavuştu.
7.02.2022 Yaşam
Sinsi hastalık yumurtalık kanseri tedavisinde sıcak kemoterapi!
Sinsi hastalık yumurtalık kanseri tedavisinde sıcak kemoterapi! Her 80 kadından 1’inde görülen over kanseri olarak da adlandırılan yumurtalık kanseri, sinsice ilerleyen bir hastalık. Belirti vermemesi nedeniyle de yumurtalık kanseri hastalarının yaklaşık yüzde 80’i ileri evrede teşhis alıyor. Bu hastalığın tedavisinde kullanılan yöntemlerden biri de “Sıcak Kemoterapi” Peki, Sıcak kemoterapi nedir? Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, yumurtalık kanseri tedavisinde kullanılan sıcak kemoterapiyi anlattı.
7.02.2022 Sağlık
Karın içi kanser yayılımlarında sıcak kemoterapi umut veriyor!
Karın içi kanser yayılımlarında sıcak kemoterapi umut veriyor! Karın içi kanser yayılımlarında uygulanan ve karın içine sıcak kemoterapi uygulaması olarak nitelendirilen HİPEK yöntemi hakkında bilgi veren Sağlık Bilimleri Üniversitesi Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Selçuk Gülmez, "Karın içi kanser yayılımlarında uygulanan HİPEK yönteminde damardan uygulamaya göre daha yüksek dozlarda kemoterapi verilebilmektedir. Bu da lokal olarak daha etkili olmasını sağlayabilmektedir" dedi.
4.04.2021 Sağlık
Yumurtalık kanserinde ‘sıcak kemoterapi’ umudu
Yumurtalık kanserinde ‘sıcak kemoterapi’ umudu Yumurtalık kanseri tedavisinde sıcak kemoterapi alan hastaların almayanlara göre ortalama 16 ay daha uzun yaşadığının belirlendiğini söyleyen Jinekolojik Onkoloji ve Kadın Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, tedavi hakkında önemli bilgiler verdi.
5.01.2021 Sağlık
İleri evre kanser hastalarına sıcak kemoterapi umudu
İleri evre kanser hastalarına sıcak kemoterapi umudu Sıcak kemoterapinin karın içi kanserlerin tedavisinde kullanıldığında, 4'üncü evre hastaların yaşam süresini uzatabildiğini belirten Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Süleyman Orman, "Eskiden 4'üncü evre kanserlerde 6-12 aylık bir yaşam süresi öngörülürken, sıcak Kemoterapi ile kalın bağırsak kanserlerinde 5 yıllık yaşam yüzde 40'a kadar çıktı" dedi.
22.12.2020 Sağlık
Yumurtalık kanserinde en önemli risk faktörü 'aile hikayesi'
Yumurtalık kanserinde en önemli risk faktörü 'aile hikayesi' Yumurtalık kanseri, kadınlarda sıklıkla görülen yedinci kanser türüdür. Yumurtalık kanseri, yumurtalıktaki anormal hücrelerin kontrolden çıkarak bir tümör oluşturmaya başlamasıdır. Tedavi edilmezse tümör vücudun diğer bölgelerine yayılabilir. Yumurtalık kanserinin genellikle erken uyarı işaretleri vardır, ancak çoğu kez belirti göstermez ve çoğu kadın bu erken belirtileri göz ardı eder. Uzmanlar yumurtalık kanserlerinin yüzde yirmisinin erken dönemde tespit edildiğini belirtiyor. Peki, Yumurtalık kanseri erken belirtileri nelerdir? Yumurtalık kanserinin erken tanısı mümkün mü? Yumurtalık kanseri belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilmeniz gerekenleri Kadın Hastalıkları, Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu anlattı.
10.09.2020 Sağlık
Sıcak kemoterapi ile saçlar dökülmüyor, karaciğer ve böbrekler korunuyor
Sıcak kemoterapi ile saçlar dökülmüyor, karaciğer ve böbrekler korunuyor Son 5 yıldır yaklaşık 100 hastaya ‘Sıcak kemoterapi’ tedavisi uyguladığını ve % 80 oranında başarı elde ettiklerini belirten Prof. Dr. Umut Barbaros, "Bu yöntem damardan alınan kemoterapiden çok daha etkili ancak doğru anlatılamıyor ve doğru hasta grubuna ulaştırılamıyor. Biz bunun mücadelesini veriyoruz” dedi. Bu tedavi yönteminin yan etkilerinin çok az olduğuna da dikkat çeken Prof. Dr. Barbaros, "Saçlar dökülmüyor, karaciğer ve böbrek korunuyor" diyerek bilgi verdi.
12.03.2020 Sağlık
Karın ağrısı bu hastalığın habercisi olabilir
Karın ağrısı bu hastalığın habercisi olabilir Prof. Dr. Emel Canbay, karın ağrısı şikayetinin hafife alınmaması gerektiğini söyleyerek, "Karın ağrısı, karın içinde çok ufak olan apandisit ve onun kanserine bağlı da olabilir." dedi.
14.12.2019 Sağlık
Karında şişlik kanser habercisi olabilir
Karında şişlik kanser habercisi olabilir Yumurtalık kanseri belirtilerinin genellikle geç fark edildiğine, bu sebeple de tedavi sürecinin geciktiğine dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Boyraz, karında şişkinlik, hazımsızlık, bulantı-kusma, iştahsızlık ve erken doyma hissinin en önemli belirtiler olduğunu söyledi.
24.10.2019 Sağlık
Kansere yakalandı, torun sevgisiyle yaşama tutundu
Kansere yakalandı, torun sevgisiyle yaşama tutundu Mide kanseri teşhisi koyulduktan sonra uygulanan sıcak kemoterapi yöntemiyle sağlığına kavuşan dede, çok sevdiği torunuyla Ramazan Bayramı'nı kutlamanın mutluluğunu yaşadı.
4.06.2019 Sağlık
Görülemeyen kanser hücresine ameliyatta sıcak kemoterapi
Görülemeyen kanser hücresine ameliyatta sıcak kemoterapi Toplumda, “kansere bıçak sürüldüğünde daha hızlı yayıldığı” yönündeki kanıya dikkat çeken Genel Cerrah ve Moleküler Onkolog Dr. Emel Canbay, "Bizim Anadolu insanımızın bir anlayışı var. 'Bıçak sürdürme ürer' diye. Ne yazık ki bu bir anlamda şu açıdan doğru, biz gözle görülen tümörleri alıp, görülemeyenlere ise etki edemiyoruz" dedi, ameliyat esnasında görülemeyen tümörlere masada sıcak kemoterapi uygulamasına vurgu yaptı.
22.03.2018 Sağlık
Dualar gamzeli güzel için
Dualar gamzeli güzel için Yeşilçam’ın ‘gamzeli güzeli’ olarak tanınan oyuncu Bahar Öztan, geçen yıl yakalandığı yumurtalık kanserinin nüksetmesi nedeniyle 11 saat süren ameliyatın ardından yoğun bakıma alındı
14.10.2017 Magazin
Kanser tedavisinde bir ilk!.. Adıyaman'da başlandı
Kanser tedavisinde bir ilk!.. Adıyaman'da başlandı Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cerrahi Onkoloji Kliniği, karın içi kanser tedavisinde yeni bir yöntem uygulamaya başladı.
6.09.2017 Sağlık
Karın zarı kanserine sıcak kemoterapi!
Karın zarı kanserine sıcak kemoterapi! Karın zarı kanserlerinin tedavisinde de kullanılan ve ameliyat sırasında uygulanan sıcak kemoterapi yöntemi hastalıkla mücadelede umut veren sonuçlar doğuruyor.
17.05.2017 Sağlık
İlerlemiş kansere sıcak kemoterapi
İlerlemiş kansere sıcak kemoterapi ‘Karın İçi Sıcak kemoterapi’ yöntemi, özellikle yumurtalık, kalın bağırsak ve mide kanseri hastalarına umut oldu
7.04.2017 Sağlık
İleri evre kanserlerde 'sıcak kemoterapi' dönemi!
İleri evre kanserlerde 'sıcak kemoterapi' dönemi! 'Karın İçi Sıcak Kemoterapi' yöntemi, özellikle yumurtalık, kalın bağırsak ve mide kanseri hastaları için umut oldu.
7.04.2017 Sağlık
İlerlemiş kanserde yeni umut; sıcak kemoterapi
İlerlemiş kanserde yeni umut; sıcak kemoterapi Organ Nakli uzmanı Prof. Dr. Sarıyar, “Sayılı merkezde uygulanan sıcak kemoterapi tedavisi kanser hastalarına daha uzun bir yaşam şansı sunmaktadır. Bu tedavi yöntemiyle kanserlerin önemli oranına tanı konabiliyor” dedi
4.01.2017 Sağlık
Kanser için umut ışığı!
Kanser için umut ışığı! Sıcak kemoterapinin kanser hastalarına daha uzun yaşam şansı sunduğunu söyleyen Cerrah Sarıyar, yöntemin özellikle ileri evre karın içi kanserlerde arternatif olduğunu söyledi.
4.01.2017 Sağlık
Karnından çıkan şoke etti!
Karnından çıkan şoke etti! ADANA’da 5 yıldır kolon kanseriyle mücadele eden 46 yaşındaki Nuray Zengin’in karnından ameliyatla 25 santimetre çapında kitle çıkarıldı...
10.09.2015 Yaşam
Sıcak kemoterapi ömrü uzatıyor!
Sıcak kemoterapi ömrü uzatıyor! Samsun Üniversitesi öğretim üyesi Prof...
4.11.2014 Yaşam
Meme kanseri gebeliğe engel mi? Uzmanından dikkat çeken süre detayı
Meme kanseri gebeliğe engel mi? Uzmanından dikkat çeken süre detayı Türkiye’de her 8 kadından 1’inde görülen meme kanseri anne ve baba hayali kuran binlerce kişide soru işaretlerine neden oluyor. Kullanılan ilaçların ve uygulanan tedavi yöntemlerinin gebelik sürecini nasıl etkileyeceği birçok ebeveyn tarafından merak ediliyor. Kemoterapi alan meme kanserli olgularda, adet döngüsünde değişiklikler ve doğurganlık problemleri görüldüğünü hatırlatan Jinekolojik Onkoloji Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ateş Karateke, kanser hastalarının çocuk sahibi olma sürecinde dikkat etmesi gerekenleri açıklarken çocuk sahibi olmak isteyen kanserli kadınları uyararak 2 yıla dikkat çekti.
5.11.2023 Sağlık
Islanmış deride güneşin hasar verici etkisi yüzde 50 artıyor
Islanmış deride güneşin hasar verici etkisi yüzde 50 artıyor Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Metin, güneşin ciltte yaşlanma, kanser ve güneş çarpması ile ölüme bile yol açabileceğini belirterek, "Islanmış deride güneşin hasar verici etkisi yüzde 50 artıyor" dedi.
16.08.2022 Yaşam
Rus Oligark Putin'in nasıl öleceğini açıkladı: Hepimiz bunu umuyoruz!
Rus Oligark Putin'in nasıl öleceğini açıkladı: Hepimiz bunu umuyoruz! Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaşın 80’inci gününe girildi. İşgalin ilk gününden beri verdiği kararlar ve açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu kez de sağlığıyla ilgili olarak manşetlere taşındı. Basının eline geçen ses kayıtlarında söylenenler adeta duyanı şaşkına çevirdi…
14.05.2022 Dünya
“Kanser tedavisi sırasında her iki hastanın birinde iştahsızlık görülüyor”
“Kanser tedavisi sırasında her iki hastanın birinde iştahsızlık görülüyor” Uzman Diyetisyen Pakize Gizem Akgül, kanser hastalarının yüzde 54’ünün iştahsızlık sorunu yaşadığına dikkat çekerek özellikle kemoterapi sürecinde daha sağlıklı bir beslenme planı için uygulanabilecek yöntemler için önerilerde bulundu.
4.04.2022 Sağlık
Yemek borusu (özofagus) kanseri nedir?
Yemek borusu (özofagus) kanseri nedir? Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Onur Bayraktar, yemek borusu kanserinin tanı ve tedavi yöntemlerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
3.02.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sıcak Kemoterapi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sıcak kemoterapi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.