Sinsi hastalık yumurtalık kanseri tedavisinde sıcak kemoterapi!
Sinsi hastalık yumurtalık kanseri tedavisinde sıcak kemoterapi! Her 80 kadından 1’inde görülen over kanseri olarak da adlandırılan yumurtalık kanseri, sinsice ilerleyen bir hastalık. Belirti vermemesi nedeniyle de yumurtalık kanseri hastalarının yaklaşık yüzde 80’i ileri evrede teşhis alıyor. Bu hastalığın tedavisinde kullanılan yöntemlerden biri de “Sıcak Kemoterapi” Peki, Sıcak kemoterapi nedir? Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, yumurtalık kanseri tedavisinde kullanılan sıcak kemoterapiyi anlattı.
7.02.2022 Sağlık
Karın içi kanser yayılımlarında sıcak kemoterapi umut veriyor!
Karın içi kanser yayılımlarında sıcak kemoterapi umut veriyor! Karın içi kanser yayılımlarında uygulanan ve karın içine sıcak kemoterapi uygulaması olarak nitelendirilen HİPEK yöntemi hakkında bilgi veren Sağlık Bilimleri Üniversitesi Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Selçuk Gülmez, "Karın içi kanser yayılımlarında uygulanan HİPEK yönteminde damardan uygulamaya göre daha yüksek dozlarda kemoterapi verilebilmektedir. Bu da lokal olarak daha etkili olmasını sağlayabilmektedir" dedi.
4.04.2021 Sağlık
İleri evre kanserlerde 'sıcak kemoterapi' dönemi!
İleri evre kanserlerde 'sıcak kemoterapi' dönemi! 'Karın İçi Sıcak Kemoterapi' yöntemi, özellikle yumurtalık, kalın bağırsak ve mide kanseri hastaları için umut oldu.
7.04.2017 Sağlık