Kemoterapi

Kemoterapi

Son dakika kemoterapi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kemoterapi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kemoterapi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kemoterapi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kemoterapi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.525 kemoterapi haberi bulunmuştur. Tüm kemoterapi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Usta sanatçı Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti
Usta sanatçı Şakir Öner Günhan hayatını kaybetti Türk halk müziği sanatçısı Şakir Öner Günhan, Muğla'nın Bodrum ilçesinde tedavi gördüğü hastanede 82 yaşında hayatını kaybetti.
13.04.2024 Magazin
Teknolojik tedavi yöntemleri kanser hastaları için umut verici çözümler sunuyor
Teknolojik tedavi yöntemleri kanser hastaları için umut verici çözümler sunuyor Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı, 4 hekim, 3 fizik mühendisi ve ekibi ile yılda 2000’e yakın hastaya radyoterapi hizmeti vererek, kanserle mücadelede yan etkileri en aza indiren modern ve teknolojik tedavi yöntemleri ile hastalar için umut verici çözümler sunuyor.
3.04.2024 Adana
Kanser tedavisi gören hastalara kalp sorunu uyarısı
Kanser tedavisi gören hastalara kalp sorunu uyarısı Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Güngören onkoloji hastalarında kalp sağlığının önemini vurgulayarak, “Araştırmalar, kanser hastalarının yüzde 20’sinin kalple ilgili sorun yaşayabileceğini gösteriyor. Kalple ilgili yan etkiler, kemoterapi alındığı dönemde saatler içerisinde görülebileceği gibi, kemoterapi sonrası haftalar veya aylar içinde de ortaya çıkabilir. Fakat kemoterapi öncesi kardiyoloji uzmanı tarafından değerlendirme yapılarak riskli hastalar belirlenebilir” dedi.
1.04.2024 Sağlık
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler?
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler? Her yıl milyonlarca insanı etkileyen kolon kanseri, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen, erken teşhisin önemi çoğu zaman göz ardı ediliyor.
26.03.2024 Yaşam
Kate ne kanseri? Galler Prensesi Kate Middleton açıklama yaptı: Mahremiyete ihtiyacımız var
Kate ne kanseri? Galler Prensesi Kate Middleton açıklama yaptı: Mahremiyete ihtiyacımız var  Galler Prensesi Kate Middleton, yayınladığı video mesajda, kendisine kanser teşhisi konduğunu ve kemoterapi tedavisi gördüğünü açıkladı. Peki, Kate ne kanseri?
23.03.2024 Gündem
Galler Prensesi Kate Middleton'dan kötü haber! Aylar sonra ortaya çıktı
Galler Prensesi Kate Middleton'dan kötü haber! Aylar sonra ortaya çıktı Galler Prensesi Kate Middleton, yayınladığı video mesajda, kendisine kanser teşhisi konduğunu ve kemoterapi tedavisi gördüğünü açıkladı.
23.03.2024 Dünya
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor Kolon ve rektum kanseri her iki cinsiyette de hem en sık rastlanan hem de yaşam kaybına neden olan kanserler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 800 bin kişi bu hastalığa yakalandığını ve yaklaşık 900 bin kişinin de bu hastalıktan hayatını kaybettiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neşet Köksal, özellikle 50 yaş sonrası görülme sıklığında artış olduğunu söyledi. Kolorektal kanserlerin artık 1980 yılı sonrasında doğan Y kuşağını temsil eden genç yetişkinleri de tehdit ettiğine işaret eden Prof. Dr. Köksal, “Yapılan bir çalışmada 1950’li yıllarda doğan yetişkinlerle karşılaştırıldığında, 1990’lı yıllarda doğanlarda kolon kanseri riski iki kat, rektum kanser riski ise dört katına çıkmaktadır. Ayrıca rektum kanseri hastalarının neredeyse üçte birinin 55 yaşın altında olduğundan taramaya 50 yaşından önce başlanmasının düşünülmesi gerektiği belirtilmiştir” dedi.
19.03.2024 Sağlık
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır Kansere yakalanma oranının, günümüz dünyasında halen artışta olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Babek Tabandeh, “Öncelikli hedef, her zaman hastalığı tam olarak iyileştirmek olsa da kanser cerrahisinde başarının tanımı, genellikle hastalığın bölgesel tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmak ve hastanın beklenen hayat süresini 5 yıla yaklaştırmaktır” dedi.
11.01.2024 Sağlık
Oyuncu Nicole Eggert meme kanserine yakalandığını açıkladı
Oyuncu Nicole Eggert meme kanserine yakalandığını açıkladı "Sahil Güvenlik" dizisinden canlandırdığı "Quin" karakteriyle hafızalara kazınan Nicole Eggert, meme kanserine yakalandığını duyurdu.
11.01.2024 Magazin
Pqueen kanser mi? Twitch yayıncısı Büşra Pelin Baynazoğlu kaç yaşında, ne kanseri, Pqueen’in sağlık durumu nasıl?
Pqueen kanser mi? Twitch yayıncısı Büşra Pelin Baynazoğlu kaç yaşında, ne kanseri, Pqueen’in sağlık durumu nasıl? Twitch yayıncısı Pqueen Pqueen kimdir, kaç yaşında, kanser mi? Pqueen lakabıyla tanınan ünlü Twitch yayıncısı Büşra Pelin Baynazoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla meme kanserine yakalandığını duyurdu. Söz konusu açıklamanın ardından Pqueen'in kim olduğu, kaç yaşında olduğu, hayatı ve sağlık durumu sorgulanmaya başlandı. İşte Pqueen'in son durumu…
7.12.2023 Gündem
Twitch yayıncısı Pqueen’den kötü haber!
Twitch yayıncısı Pqueen’den kötü haber! Pqueen lakabıyla tanınan Twitch yayıncısı Büşra Pelin Baynazoğlu, sosyal medya sayfasından duyurduğu haberle sevenlerini üzdü.
6.12.2023 Magazin
Boğaç Aksoy'dan samimi açıklama: Çekimler sırasında ikinci evre kanserdim
Boğaç Aksoy'dan samimi açıklama: Çekimler sırasında ikinci evre kanserdim Boğaç Aksoy, 2021'de lenfomaya yakalanmıştı. Kemoterapi sonrası kök hücre tedavisi de gören oyuncu, Eylül 2022'de kanseri yendiğini açıklamıştı. Tedavi gördüğü dönemde usta sanatçı Halil Ergün ile bir filmde rol alan Boğaç Aksoy, gösterim sonrası duygularını dile getirdi.
21.11.2023 Magazin
Kanser tedavisi için Küba'ya giden Tanyeli son sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi
Kanser tedavisi için Küba'ya giden Tanyeli son sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi Bir süredir pankreas kanseriyle savaşan Tanyeli, tedavisinin ilk aşamasını Türkiye'de tamamlamıştı. Tedavisinin devamı için Küba'ya giden ünlü isim, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla sağlık durumu hakkında takipçilerine bilgi verdi.
16.11.2023 Magazin
Bakan Koca: 15-16 yıl sonra bütün şehir hastaneleri hepsi bu devletin
Bakan Koca: 15-16 yıl sonra bütün şehir hastaneleri hepsi bu devletin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık hizmeti sunan ve sunacak olan bütün şehir hastanelerinin 15-16 yıl sonra hepsinin devlete ait olacağını açıkladı.
10.11.2023 Gündem
Kalbini 12 santim sağa kaydırdı! Doktorları bile şaşkına çeviren olay
Kalbini 12 santim sağa kaydırdı! Doktorları bile şaşkına çeviren olay İstanbul'da yaşayan Burak Aktaş (21), Ağustos ayında halsizlik ve nefes darlığı şikayeti ile doktora gitti. Sol göğüs boşluğunda portakal büyüklüğünde bir kitle tespit edildi. İki seans kemoterapi gördü ama tedaviye rağmen tümör 2 ay içinde 8-10 kat büyüyerek karpuz boyutuna ulaştı. Kalbini göğüs boşluğunda 12 santimetre sağa iten, sol akciğerini neredeyse tamamen ezen dev tümör, Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi ve Kalp Damar Cerrahisi ekiplerinin beraber katıldığı büyük bir operasyonla başarıyla çıkarıldı. Bu kadar hızlı büyüyen kitle karşısında doktorları da şaşırdı.
5.11.2023 Yaşam
Meme kanseri gebeliğe engel mi? Uzmanından dikkat çeken süre detayı
Meme kanseri gebeliğe engel mi? Uzmanından dikkat çeken süre detayı Türkiye’de her 8 kadından 1’inde görülen meme kanseri anne ve baba hayali kuran binlerce kişide soru işaretlerine neden oluyor. Kullanılan ilaçların ve uygulanan tedavi yöntemlerinin gebelik sürecini nasıl etkileyeceği birçok ebeveyn tarafından merak ediliyor. Kemoterapi alan meme kanserli olgularda, adet döngüsünde değişiklikler ve doğurganlık problemleri görüldüğünü hatırlatan Jinekolojik Onkoloji Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ateş Karateke, kanser hastalarının çocuk sahibi olma sürecinde dikkat etmesi gerekenleri açıklarken çocuk sahibi olmak isteyen kanserli kadınları uyararak 2 yıla dikkat çekti.
5.11.2023 Sağlık
'The Walking Dead'in yıldızı kansere yakalandı!
'The Walking Dead'in yıldızı kansere yakalandı! Son olarak 'The Equalizer' adlı yapımda yer alan ABD'li oyuncu Erik Jensen'a, evre kolon kanseri teşhisi konulduğu açıklandı. Ünlü ismin ailesi, sosyal medyadan yardım kampanyası başlattı.
28.10.2023 Magazin
Alejandra Villafane, 34 yaşında kansere yenik düştü!
Alejandra Villafane, 34 yaşında kansere yenik düştü! Mayıs 2023'te kanser teşhisi konulan Kolombiyalı oyuncu Alejandra Villafane, 34 yaşında hayata veda etti. Bu zorlu dönemde kendisi gibi oyuncu olan sevgilisi Raul Ocampo bir an olsun Villafane'nin yanından ayrılmamıştı.
25.10.2023 Magazin
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin Kanser vakaları gün geçtikçe artıyor. Tıpın çoğu zaman çaresiz kaldığı kanserde erken tanı en önemli rolü oynuyor. Özellikle akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Uzman isim akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
22.10.2023 Sağlık
Uzman isimden tedavisi süren meme kanseri hastaları için önemli uyarılar: Greyfurttan kesinlikle uzak durulmalı
Uzman isimden tedavisi süren meme kanseri hastaları için önemli uyarılar: Greyfurttan kesinlikle uzak durulmalı Direkt ateşle temas ettirilmiş et ürünlerinin, katkı maddesi kullanılmış gıdaların ve obeziteye yol açabilecek aşırı beslenme tarzının meme kanseri riskini artırdığını işaret eden Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Cihan, kemoterapi sürecindeki meme kanserli hastalara da uyarıda bulunarak “Kemoterapi alan hastalar özellikle greyfurt yememelidir. Bu meyve, kemoterapinin etkinliğini azaltabilmektedir” dedi.
12.10.2023 Sağlık
Kanser tedavisinde umut veren gelişme! Birkaç ay ömür biçilen hasta hayata tutundu
Kanser tedavisinde umut veren gelişme! Birkaç ay ömür biçilen hasta hayata tutundu İngiltere’de bir kanser hastası üzerinde denenen mRNA aşısı umut verdi. Baş ve boyun kanseri teşhisi konulan ve birkaç aylık ömür biçilen Adrian Taylor, kendisine özel hazırlanan mRNA aşısı sayesinde hayata tutundu.
6.09.2023 Sağlık
İstanbul’da 3 kişi maymun dehşetini yaşadı!
İstanbul’da 3 kişi maymun dehşetini yaşadı! Büyükçekmece’de sahibinden kaçtığı iddia edilen maymun 3 kişiye saldırdı. Saldırıya uğrayan 81 yaşındaki Memnune Saygı, "Merdivenin üzerinden atladı. Arkamdan saldırdı. Elimin üzerinden ısırdığını hissettim" dedi.
28.08.2023 Yaşam
İzmir'de sağlık skandalı! Laboratuvar sonuçların karışmasıyla kanser tedavisi gördü
İzmir'de sağlık skandalı! Laboratuvar sonuçların karışmasıyla kanser tedavisi gördü İzmir'in Konak ilçesinde, kanser teşhisi koyulup, kemoterapi tedavisine başlanan Sena K.'nin (26), yönlendirildiği özel laboratuvarda biyopsi sonucunun karıştığı ortaya çıktı. Sena K., yanlış tanı koyulmasına neden olan laboratuvarda görevli uzman doktor hakkında suç duyurusunda bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili idari soruşturma başlattı.
4.08.2023 Gündem
Kanser tedavisinde büyük buluş: Hedefli kemoterapi hapı!
Kanser tedavisinde büyük buluş: Hedefli kemoterapi hapı! ABD'deki bilim insanları 'kanser öldürücü hap' geliştirdi. 20 yıldan fazla süredir üzerinde çalışılan ilacın birçok kanser türünün tedavisinde kullanılacağı belirtildi.
3.08.2023 Sağlık
Mahkemenin kanser ilacı kararı AYM'ye taşındı
Mahkemenin kanser ilacı kararı AYM'ye taşındı İstanbul'da, 2 çocuk annesi Emine Acemoğlu (46) , safra yolu kanseri tedavisi için yurt dışından getirilen ve 60 tableti 31 bin 687 dolar olan ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmaması üzerine Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'nde dava açtı. Acemoğlu, nihai karar verilene kadar ilacın SGK tarafından karşılanması için tedbir kararı verilmesi talebi mahkeme ve istinaf tarafından reddedilince yaşam hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurdu.
1.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kemoterapi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kemoterapi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.