Sezaryen

Sezaryen

Son dakika sezaryen haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sezaryen ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sezaryen haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sezaryen

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sezaryen gelişmeleri de dahil olmak üzere 521 sezaryen haberi bulunmuştur. Tüm sezaryen haberleri aşağıda listelenmiştir.
Annesi kazada ölüp sezaryenle dünyaya gelen bebek hayata tutundu! Taburcu edilecek
Annesi kazada ölüp sezaryenle dünyaya gelen bebek hayata tutundu! Taburcu edilecek Adana’da annesi trafik kazasında hayatını kaybeden ve annenin karnından sezaryenle alınan erkek bebek, solunum cihazı olmadan nefes alması sağlanarak hayati tehlikeyi atlattı. Doktorların ‘yaşaması imkansız’ olarak nitelendirdiği bebek, birkaç hafta sonra taburcu edilecek.
24.04.2024 Adana
Kazada hamile kadın öldü, bebeği kurtuldu, sürücü tutuklandı
Kazada hamile kadın öldü, bebeği kurtuldu, sürücü tutuklandı Adana’da 9 aylık hamile kadının ölümüne neden olan otobüs şoförü tutuklandı. Şoförün ifadesinde, "Kadının yola düştüğünü görmedim" dediği öğrenildi.
19.04.2024 Gündem
Zehirlenme tehlikesi yaşadı! Köpeğe sezaryen yapıldı
Zehirlenme tehlikesi yaşadı! Köpeğe sezaryen yapıldı Hatay’da doğum sıkıntısı yaşayan köpeğin imdadına Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ekipleri yetişti. Osmaniye’deki tedavi merkezine getirilen ve zehirlenme tehlikesi bulunan gebe köpeğe sezaryenle doğum yaptırıldı. Anne köpeğin yavrularının 5'i ölü doğarken 1 yavru canlı olarak dünyaya geldi.
15.04.2024 Vatan TV
Zehirlenme tehlikesi yaşadı! Köpeğe sezaryen yapıldı
Zehirlenme tehlikesi yaşadı! Köpeğe sezaryen yapıldı Hatay’da doğum sıkıntısı yaşayan köpeğin imdadına Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ekipleri yetişti. Osmaniye’deki tedavi merkezine getirilen ve zehirlenme tehlikesi bulunan gebe köpeğe sezaryenle doğum yaptırıldı. Anne köpeğin yavrularının 5'i ölü doğarken 1 yavru canlı olarak dünyaya geldi.
15.04.2024 Gündem
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.
27.03.2024 Sağlık
Bedir bebekten güzel haber! Yaşam savaşını kazandı
Bedir bebekten güzel haber! Yaşam savaşını kazandı Hatay’da 27 haftalıkken 1 kilo olarak dünyaya gelen Bedir bebek, 8 ay boyunca kaldığı kuvözde hayata tutunup sonunda ailesine kavuştu. Evladını 8 ay sonra kucaklayan anne, "Ümidimizi kesmedik, bugün ilk defa kucağımıza aldık" dedi.
28.02.2024 Adana
Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı yapacak!
Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı yapacak! Sağlık alanında eleman temininde sıkıntı çekilen yerlerde sözleşmeli pozisyon sayısının 27 binden 36 bine çıkarılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
5.02.2024 Çalışma Hayatı
Doğumda annenin vücudunda unutulan gazlı bez, 2 yıl sonra fark edildi! Büyük skandal
Doğumda annenin vücudunda unutulan gazlı bez, 2 yıl sonra fark edildi! Büyük skandal Antalya’da Y.S.’nin (32) 2 yıl önce doğum yaptığı özel hastanede vücudunda unutulan yaklaşık 30 santimetrelik gazlı bez, yaşadığı ağrılar nedeniyle gittiği hastanede çekilen tomografide ortaya çıktı ve ameliyatla alındı. Büyük şok yaşayan genç kadın, hastane ve doktor aleyhine dava açmaya hazırlanıyor. Konudan yeni haberdar olan hastane yönetimi ise iddiayı incelediklerini bildirdi.
30.11.2023 Gündem
Selen Sevyen’in oğlunun doğumu ameliyatta herkesi şaşırttı!
Selen Sevyen’in oğlunun doğumu ameliyatta herkesi şaşırttı! En son "Avlu" dizisinde rol alan oyuncu Selen Seyven, bir süredir anneliğin keyfini çıkarıyor. 2020 senesinde Baran Yıldırım ile nikah masasına oturan Selen Seyven’in bu evlilikten Marsel isminde bir oğlu oldu. 37 yaşında anne olan Selin Seyven verdiği bir röportajda özel hayatına dair açıklamalarda bulunurken oğlunun doğumuna ilişkin de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
22.11.2023 Magazin
Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Kantaron Yağı Nasıl Kullanılır? Kantaron Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Kantaron yağı özellikle yara izlerinin tedavisinde kullanılan bir yağdır. Saç bakımı, cilt bakımı ve sindirim sistemi için de kantaron yağının kullanılması önerilir. 
11.07.2023 Sağlık
Normal doğumun 10 faydası
Normal doğumun 10 faydası Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Özlem Özgür Gürsoy, annelere normal doğumu önererek sezaryen doğumun ise yalnız tıbbi gereklilik halinde başvurulacak bir seçenek olduğunu söyledi. Doç. Dr. Gürsoy, normal doğumun anne ve bebeğe sağladığı 10 faydayı sıraladı.
20.06.2023 Sağlık
Ünlü isim evinin banyosunda doğum yaptı!
Ünlü isim evinin banyosunda doğum yaptı! Ünlü televizyon kanallarında sunuculuk yapan Kasie Hunt, tüm dünyayı şaşkınlığa uğratan bir olayla gündeme geldi. Hunt, sezaryenle doğurmak için plan yaptığı kızını; evinin banyosunda doğurmak zorunda kaldı. Yaşadıklarını sosyal medya hesabından anlatan ve peş peşe fotoğraf paylaşan ünlü isim, kısa sürede magazin dünyasının en çok konuşulan ismi oldu.
7.03.2023 Magazin
Depremden kurtulan anne 10 yıl sonra bebeğine kavuştu
Depremden kurtulan anne 10 yıl sonra bebeğine kavuştu Kahramanmaraş'ta yaşayan Lütfiye ve Mehmet Kuşat çifti, 10 yıllık evlilikleri boyunca biri 7 aylıkken anne karnında, diğeri doğduktan 22 saat sonra iki bebek kaybetti. Lütfiye Kuşat'ın üçüncü gebeliği ise 4 aylıkken düşükle sonuçlandı. Umudu kesen çift güzel haberi felakette aldı.
13.02.2023 Gündem
1971 yılında bulundu, torbanın içindeki vahşet! Yıllar sonra kadının gizemi çözüldü
1971 yılında bulundu, torbanın içindeki vahşet! Yıllar sonra kadının gizemi çözüldü 1971 yılında bir grup avcı, istiflenmiş şekilde torba buldu. İçine baktıklarında ise korkunç manzarayla karşılaştılar. Çünkü torbanın içinde bir kadının cesedi vardı. Uzun süre araştırma yapıldı ama kadın ile ilgili hiçbir bilgi bulunamadı. 2023 yılının ocak ayında ise yeni bir gelişme yaşandı. 52 yılın sonucunda gizem çözüldü.
31.01.2023 Dünya
Yeni yılın ilk bebeğini Bakan Koca ziyaret etti
Yeni yılın ilk bebeğini Bakan Koca ziyaret etti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesinde doğan yeni yılın ilk bebeği ve ailesini ziyaret etti.
31.12.2022 Yaşam
Akıllı ilaçla 8 ayda gelen sağlık! Tümör vücuduna yayılmıştı, hepsi kayboldu
Akıllı ilaçla 8 ayda gelen sağlık! Tümör vücuduna yayılmıştı, hepsi kayboldu İzmir'de, 7 yıl önce meme kanserini yenen Tülin Gece (39), ikinci çocuğuna hamileyken hastalığının tüm vücuduna yayıldığını öğrendi. Beyin, kemik, karaciğer, akciğer ve birçok alanda lenf bezi metastazları tespit edilen Gece'ye, görme kayıpları başlayıp, tekerlekli sandalyeye mahkum olmuşken, kemoterapi yerine akıllı ilaç tedavisi uygulandı; 8 ayda sağlığına kavuştu.
25.11.2022 Sağlık
İstanbul'da 'doğurganlık' tehlikesi: Risk haline gelecek
İstanbul'da 'doğurganlık' tehlikesi: Risk haline gelecek İstanbul nüfusu yaşlanıyor. İstanbul’un doğurganlık oranlarında tehlike çanları çalıyor. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da doğurganlık oranlarına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Memişoğlu, 'nüfusunuz azalıyor ve yaşlanıyor' diyerek tehlikeyi duyurdu. İşte haberin detayları...
2.11.2022 Gündem
Seray Sever'den kızı Sofia ile yeni poz!
Seray Sever'den kızı Sofia ile yeni poz! Geçtiğimiz nisan ayında ikiz kızları Sofia ve Alya'yı kucağına alarak ilk kez anne olmanın mutluluğunu yaşayan Seray Sever, şimdilerde tüm vaktini ikizleriyle geçiriyor. Bakıcı tutmayıp kızlarına kendisi bakan ünlü sunucu, zaman zaman çocuklarıyla keyifli anlarını takipçileriyle de paylaşıyor. Eşi ve çocuklarıyla Bodrum'daki evinde olan Sever, son olarak Sofia ile çekilen fotoğrafını yayınladı.
4.08.2022 Magazin
Anestezi teknisyeni 27 yaşındaki Büşra, ameliyathanede ölü bulundu
Anestezi teknisyeni 27 yaşındaki Büşra, ameliyathanede ölü bulundu Trabzon'nun Akçaabat ilçesinde özel bir hastanede anestezi teknisyeni olarak çalışan Büşra Muhcu (27), ameliyathanede ölü olarak bulundu.
17.06.2022 Yaşam
Uzmanlardan ezber bozan 'suda doğum' açıklaması
Uzmanlardan ezber bozan 'suda doğum' açıklaması Türk-Alman Jinekoloji Kongresi Bilimsel Sekreteri Prof. Dr. Yusuf Üstün, Rusya başta olmak üzere, Fransa, İngiltere gibi bazı batılı ülkelerin rağbet ettiği suda doğumun, komplikasyonları artırdığını söyledi. ‘Bir dönem böyle bir furya oldu’ diyen Prof. Dr. Üstün, “Anne adayları sancı çekildiği dönemi suda geçirilebilir, ılık su rahatlatır ancak doğum aşamasına geldiği an onları sudan çıkartıyoruz, dışarıda doğurtuyoruz. Eksiden bir dönem vardı, bakıldı ki onlar komplikasyonları artırıyor. Suda doğum artık yok” ifadelerini kullandı.
31.05.2022 Sağlık
Sosyal medya fenomeni bebeğini ikinci kez doğuracak! Akılalmaz olay tıp dünyasını şoke etti! 18 yaşına gelene kadar...
Sosyal medya fenomeni bebeğini ikinci kez doğuracak! Akılalmaz olay tıp dünyasını şoke etti! 18 yaşına gelene kadar... Tıp dünyası bu akılalmaz olayı konuşuyor! Sosyal medya fenomenlerinden Jaiden Ashlea, bebeğini ikinci kez doğurmaya hazırlanıyor. Oğlunun henüz karnındayken yaşadığı sağlık sorununu öğrenen ve hiç yılmadan çözüm arayan genç anne adayı, adeta kabusu yaşadı. ABD'li moda ve güzellik blogger'ı, yaşadıkları nedeniyle şimdi bebeğini tekrar dünyaya getirecek. İşte ilginç olayın detayları...
20.05.2022 Dünya
Kimlik kartı ile ilgili son dakika gelişmesi! Uygulama başladı, ilk kez...
Kimlik kartı ile ilgili son dakika gelişmesi! Uygulama başladı, ilk kez... Nüfus cüzdanı ile ilgili son dakika gelişmesi! Uygulama devreye alındı. Nüfus Müdürlüğüne gidilmesine gerek kalmayacak. Sağlık Bakanlığı e-rapor sistemini hayata geçirmişti. Buna göre yeni doğan bebeklerin de kimlik kartları artık hastanede verilebilecek. Bebeklere kimlik kartı uygulamasından yararlanabilmek için doğum raporunu hastanedeki ilgili birime iletmek yeterli. Doğum yapmadan önce bebeğin ismine karar verildiyse, resmi nikah varsa ve kayıtlı ikametgah adresi bulunuyorsa bu haktan faydalanılabiliyor.
14.04.2022 Gündem
Hastalığına kimse tanı koyamıyor! 3. doğumdan sonra hayatı değişti, 20 hastane, 30 doktor...
Hastalığına kimse tanı koyamıyor! 3. doğumdan sonra hayatı değişti, 20 hastane, 30 doktor... Sakarya’da yaşayan sağlık personeli 3 çocuk annesi Aynur Özdamar, tanısı konulamayan hastalığına çözüm bulabilmek için doktor doktor geziyor. Hayata tutunabilmenin bir yolunu arayan çaresiz kadın, “Benim yaşadığım hastalığın adı bile yok, sağlık ekipleri geldiğinde ben ne diyeceğimi bile bilemiyorum. Tanı alıp, tedavi olmak istiyorum, iyileşmek istiyorum. Çocuklarımın büyümelerine her anne gibi şahitlik etmek istiyorum” dedi.
10.04.2022 Yaşam
Sezaryen sonrası vajinal doğum mümkün mü?
Sezaryen sonrası vajinal doğum mümkün mü? Sezaryen doğumdan sonra vajinal doğum yapmanın potansiyel riskleri pek çok kişi tarafından merak edilen konuların başında geliyor. Ancak, sezaryen doğumundan sonra vajinal doğum yapmak isteyen kadınlar için hangi komplikasyon risk yarattığı, gebeliğe uygun olup olmadığı uzmanlar tarafından değerlendiriliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Miray Sekkin Eser, SSVD riskleri ile ilgili merak edilenleri anlattı.
5.03.2022 Sağlık
Yumurtalık ve sperm dondurma ne zaman düşünülmelidir?
Yumurtalık ve sperm dondurma ne zaman düşünülmelidir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, yumurtalık ve sperm dondurma bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
4.03.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Sezaryen ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sezaryen haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.