Künye

Künye

Son dakika künye haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan künye ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını künye haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Künye

haberleri sayfasında son dakika yaşanan künye gelişmeleri de dahil olmak üzere 634 künye haberi bulunmuştur. Tüm künye haberleri aşağıda listelenmiştir.
Nokta İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Nokta İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır?
Nokta İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Nokta İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır? Noktalama işaretleri arasında en sık kullanılanı noktadır. Tüm dünyada standart olarak kabul edilen nokta işareti, Türk Dil Bilgisi için de oldukça önem arz etmektedir. Doğru yerde ve doğru şekilde kullanılması gereken nokta işaretinin birçok önemli görevi bulunmaktadır. Nokta işareti hem okuma yazma hem de genel kültür için bilinmesi gerekmektedir.
8.02.2024 Yaşam
Kasalarca domatesi çöpe döktüler! Sosyal medyada gündem oldu, O market için harekete geçildi
Kasalarca domatesi çöpe döktüler! Sosyal medyada gündem oldu, O market için harekete geçildi Sosyal medyada domateslerin kasa kasa çöpe atıldığı görüntüler bir andan gündem oldu. İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü, domateslerin çöpe döküldüğüne dair sosyal medyada yayınlanan görüntülerin ardından gerekli inceleme ve denetimleri gerçekleştirdi. Markette incelemelerde bulunan İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'nden konuya ilişkin açıklama yapıldı.
18.08.2023 Yaşam
Necip Fazıl Kısakürek Eserleri Nelerdir? Necip Fazıl Kısakürek Eserleri'nin Özellikleri
Necip Fazıl Kısakürek Eserleri Nelerdir? Necip Fazıl Kısakürek Eserleri'nin Özellikleri Necip Fazıl Kısakürek ismi Türk Edebiyatı'nın en büyük isimleri arasında bulunur. Kaldırımlar, Künye, Bir Adam Yaratmak ve Tohum gibi çok ünlü eserleri vardır. Ayrıca Kısakürek'in en ilgi duyulan eserleri ise şiirleridir. Bunun yanında birçok tiyatro eseri verdiği de dikkat çekicidir. 24 yaşındayken ortaya koyduğu Kaldırımlar şiiri onun ününün yayılmasına yol açmıştır. 
15.08.2023 Eğitim
İçi altın dolu battaniyeyi yanlışlıkla deprem bölgesine gönderdi
İçi altın dolu battaniyeyi yanlışlıkla deprem bölgesine gönderdi Bayburt’ta asgari ücretle temizlik işçisi olarak çalışan vatandaş, içi altın dolu battaniyeyi yanlışlıkla deprem bölgesine gönderdi. Yardım etmek isterken mağdur olan aile deprem bölgesinden gelecek umutlu haberi bekliyor.
7.04.2023 Gündem
Sosyal medya yasası nedir, onaylandı mı? Sosyal medya yasasının kabul edilen maddeleri nelerdir (Sosyal medya yasası 18 madde)?
Sosyal medya yasası nedir, onaylandı mı? Sosyal medya yasasının kabul edilen maddeleri nelerdir (Sosyal medya yasası 18 madde)? Mayıs ayının sonunda Meclis’e sunulan Sosyal Medya Yasası komisyona gidecekken, ertelenmişti. Meclis açıldıktan sonra tekrar gündeme alınan Sosyal Medya Yasası’nın 18 maddesi kabul edildi. Yasanın 19. maddesi görüşülüyor. Yasa ile Türkiye'de haber üreten ve yayın yapan internet medyası, sosyal ağ şirketleri, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayan kuruluşlar ve kişiler faaliyetlerinden sorumlu tutulacak. İnternet kullanıcılarının her türlü suistimalden, ihlalden ve saldırıdan korunması hedefleniyor. Peki, Sosyal medya yasası nedir, Sosyal medya yasası maddeleri nelerdi? İşte Sosyal medya yasası 18 madde…
13.10.2022 Gündem
Sosyal medya yasası nedir, 1. ve 2. maddeleri neler? Sosyal medya yasası Meclis’ten geçti mi?
Sosyal medya yasası nedir, 1. ve 2. maddeleri neler? Sosyal medya yasası Meclis’ten geçti mi? Basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemenin ilk iki maddesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre Basın Kanunu'nun amaçları arasına basın kartına ilişkin usul ve esasları belirlemek de eklenecek. İnternet haber siteleri süreli yayın kapsamına alınacak. Peki, sosyal medya yasası ilk 2 madde nedir, 1. ve 2. maddenin içeriği ne? Sosyal medya yasası nedir, maddeleri nelerdir?
5.10.2022 Gündem
İletişim Başkanı Altun: İfade hürriyeti geçmişte olmadığı kadar güvence altına alınmıştır
İletişim Başkanı Altun: İfade hürriyeti geçmişte olmadığı kadar güvence altına alınmıştır İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Medya özgürlüğü ve ifade hürriyeti geçmişte olmadığı kadar bugün genişletilmiştir, güvence altına alınmıştır. Bu gerçeğe rağmen basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti gibi kavramlar içeride ve dışarıda ülkemiz aleyhine çarpıtılmıştır” dedi.
1.06.2022 Siyaset
Necip Fazıl Kısakürek ölüm yıldönümünde anılıyor! Necip Fazıl Kısakürek kimdir? İşte Necip Fazıl Kısakürek’in hayatı!
Necip Fazıl Kısakürek ölüm yıldönümünde anılıyor! Necip Fazıl Kısakürek kimdir? İşte Necip Fazıl Kısakürek’in hayatı! Necip Fazıl Kısakürek ölüm yıldönümünde anılıyor! Necip Fazıl Kısakürek’in ölümünün üzerinden 39 yıl geçti. "Çile", "Kaldırımlar", "Örümcek Ağı" adlı şiirleri ile bilinen, Türk edebiyatında Baki'den sonra "Sultanu'ş Şuara" unvanına sahip ikinci kişi olan Necip Fazıl Kısakürek’in hayatı merak ediliyor. Peki, Necip Fazıl Kısakürek kimdir, nereli? İşte Necip Fazıl Kısakürek şiirleri, kitapları ve oyunları!
25.05.2022 Kültür Sanat
Kargoda eşyası kaybolanları ilgilendiren karar! Yargıtay onayladı
Kargoda eşyası kaybolanları ilgilendiren karar! Yargıtay onayladı Kargoda eşyası kaybolanları ilgilendiren gelişme! Birçok insan bu sorunu yaşıyordu, Yargıtay'dan flaş bir karar geldi. Bir kuyumcu, internetten satışını yaptığı, toplamı 31,5 gramı bulan altınları kargo firması aracılığıyla alıcısına gönderdi. Bir süre sonra değerli eşyaların kaybolduğu ortaya çıktı. Şikayet üzerine kargo firmasının kuryesi, araç şoförü ve şirket müdürü hakkında "hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçundan dava açıldı. Mahkemenin verdiği karar tartışma konusu olurken, Yargıtay da bu kararı onayladı.
23.10.2021 Gündem
Yumurta fiyatları kanatlandı! Bakanlık harekete geçti
Yumurta fiyatları kanatlandı! Bakanlık harekete geçti Yumurta fiyatları son dönemlerde tırmanışa geçti. Orta boy yumurtanın fiyatı üreticide 80 kuruşa dayandı. Geçen haftaya kadar 73 kuruş olan yumurtanın adet fiyatı geçen yılın aynı döneminde 43 kuruştu. Üreticiler, “Maliyetlerimiz çok yükseldi. Yem fiyatları bir hayli arttı buna rağmen maliyet artışlarını tam olarak yansıtmadık. Normal şartlar altında üreticide 1 adet yumurtanın 1 TL olması gerekiyor” açıklaması yaptı.
15.09.2021 Ekonomi
Market fiyatlarıyla ilgili düğmeye basıldı! Fahiş fiyat...
Market fiyatlarıyla ilgili düğmeye basıldı! Fahiş fiyat... Ticaret Bakanlığı, son günlerde kamuoyuna yansıyan haksız fiyat artış iddialarına karşı harekete geçti. Bakanlık tarafından oluşturulan özel ekip, marketlerde fahiş fiyat ve etiket denetimlerinde bulundu.
9.09.2021 Ekonomi
Arı sokması ölüme neden olur mu?
Arı sokması ölüme neden olur mu? Ankara’daki Tıp Fakültesi öğrencisinin ölüm nedeni olarak arı sokmasının gösterilmesi akıllara arı alerjisi ölüme neden olmadığını getiriyor. Uzmanlar arı sokmalarının alerjik şok olarak bilinen alerjik reaksiyonlara neden olabileceğini belirtiyor. Prof. Dr. Ahmet Akçay arı alerjisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
29.07.2021 Sağlık
Türk Kızılayı o altınların sahibi arıyor
Türk Kızılayı o altınların sahibi arıyor Türk Kızılayı'na hayırseverlerin gönderdiği yardım paketin içinden altınlar çıktı. Türk Kızılayı şimdi her yerde o altınların sahibini arıyor.
4.05.2021 Gündem
Dünyanın öbür ucundan gelip İstanbul'da soygun yaptılar
Dünyanın öbür ucundan gelip İstanbul'da soygun yaptılar Küçükcekmece'de 1 milyon 250 bin lira değerinde altın dolu çantayı otomobilin içinden çalan Meksikalı şüpheli yakalandı. Parmak izi bırakmamak için eldiven giydiği de tespit edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hırsızlık anları kameraya yansıdı.
25.04.2021 Yaşam
Çanakkale Savaşı hatıra künyesi oluşturma! Çanakkale şehitleri anısına hatıra künyesi nasıl yapılır? Çanakkale dijital savaş künyesini doldur
Çanakkale Savaşı hatıra künyesi oluşturma! Çanakkale şehitleri anısına hatıra künyesi nasıl yapılır? Çanakkale dijital savaş künyesini doldur Çanakkale hatıra künyesi nasıl oluşturulur? Çanakkale şehitleri anısına künye nasıl yapılır? Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca hazırlanan uygulama kapsamında, "www.18martetkinlikleri.com" web sitesi üzerinden "Çanakkale Dijital Savaş Künyesi" oluşturulabilecek. Çanakkale künyesi oluşturma ekranı…
18.03.2021 Gündem
Operasyonun detayları ortaya çıktı! Büyü başına 4 bin 500 TL almışlar
Operasyonun detayları ortaya çıktı! Büyü başına 4 bin 500 TL almışlar Ankara'da büyü yapma vaadiyle dolandırıcılık yapan Suriyeli 'büyücü çetesi'ne yönelik 13 kişinin gözaltına alındığı operasyonun detayları ortaya çıktı. Çetenin, yurt dışındaki müşterilerine okuyup-üfledikleri yüzük veya kolyeleri 4 bin 500 TL karşılığında gönderdiği belirlendi.
11.02.2021 Gündem
Emeklilik şartları resmen değişti! Ev kadınları da yararlanacak, 2 ay sonra...
Emeklilik şartları resmen değişti! Ev kadınları da yararlanacak, 2 ay sonra... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren düzenleme yapıldı. Emeklilik için şartları değiştiren düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Yurtdışında yaşayanların 2 bin 43 TL asgari ücretten borçlanabilmek için son 2 ayı… Yurtdışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı erkekler 18 yaşından itibaren yurtdışında sigortalı olarak çalıştıkları dönemleri borçlanılabiliyorlar. Kadınlar ise hem sigortalı çalıştıkları dönemleri hem de 18 yaşından sonra yurtdışında ev kadını olarak bulundukları süreleri borçlanabiliyor. Borçlanma ile ilgili günlük kazanç alt sınırı 98,10 TL, üst sınırı 735,75 TL olarak belirlendi. Buna göre bir günlük borçlanma alt sınırı yüzde 45 oranına göre 44,14 TL. Bu yıl yapılacak bir aylık borçlanma tutarı en az 1.324,35 TL.
11.11.2020 Emekli
Sıcak havalarda besin zehirlenmesine dikkat
Sıcak havalarda besin zehirlenmesine dikkat Dr. Öğretim Üyesi Eylem Ezgi Fadıloğlu, aşırı sıcaklarda sıkça görülen; ancak dikkat edilmediğinde ölüme bile yol açabilen besin zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı ve yeterli su tüketiminin önemine dikkat çekerek doğru beslenme yöntemlerini anlattı.
6.07.2020 Sağlık
Zehir parasıyla milyonluk yatırım!
Zehir parasıyla milyonluk yatırım! Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonlarından, “Bataklık Operasyonu” sonucu gözaltına alınan örgütün elebaşlarından Çetin Gören’in, Türkiye’deki akrabalarına 40 milyon euro’ya yakın para yollayıp lüks evler aldırdığı ortaya çıktı.
3.07.2020 Gündem
Milyonlar için YKS maratonu başlıyor! İşte sınavı kazandıracak 40 tüyo
Milyonlar için YKS maratonu başlıyor! İşte sınavı kazandıracak 40 tüyo 2 milyon 437 bin 119 genç üniversiteli olmak için bu hafta sonu Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonunda ter dökecek. Sınav corona virüs nedeniyle birçok ilke sahne olurken öğrenciler ve aileleri heyecanlı. Üniversite adayları sınav gününe nasıl başlamalı? Heyecanlarını nasıl yenebilirler, zamanı nasıl yönetir, zorlu sorularla nasıl baş edebilirler? İşte uzmanlardan öğrencilere başarıya götürecek 40 tüyo...
26.06.2020 Eğitim
Resmen değişti! Binlerce kişiyi kapsıyor, artık 4 yıl...
Resmen değişti! Binlerce kişiyi kapsıyor, artık 4 yıl... Binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiren yeni düzenleme yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile Ticaret Bakanlığı'nda çalışan memurları ilgilendiren iki önemli değişikliği hayata geçirdi. Bakanlık yurt dışında görevli personelin görev süresini 3 yıldan 4 yıla çıkarırken, taşra teşkilatında görevli personelin kılık kıyafet yönetmeliğinde de değişiklik yaptı. İşte o iki düzenleme...
13.05.2020 Çalışma Hayatı
Corona virüsü fırsat bildiler fiyatlar iki katına çıktı... Marketlerden şoke eden oyun!
Corona virüsü fırsat bildiler fiyatlar iki katına çıktı... Marketlerden şoke eden oyun! Corona virüs salgınına karşı uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ve Ramazan aynın gelmesiyle gıdaya olan talep bir anda arttı. Bu durumu fırsata çeviren marketler ise fiyatlara türlü bahanelerle zam üstüne zam yaptı, tepkilerden ve denetimlerden kaçmak için de künye oyununa başvurdu.
29.04.2020 Gündem
Jandarma Genel Komutanlığı Kıyafet Yönetmeliği Resmi Gazete'de
Jandarma Genel Komutanlığı Kıyafet Yönetmeliği Resmi Gazete'de Jandarma Genel Komutanlığı Kıyafet Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yer aldı.
31.03.2020 Gündem
Sefer görev emri nedir, nasıl tebliğ edilir, e-devletten yapılabilir mi? Sefer görev emri kaç yıl geçerli, yaşı kaç?
Sefer görev emri nedir, nasıl tebliğ edilir, e-devletten yapılabilir mi? Sefer görev emri kaç yıl geçerli, yaşı kaç? İdlib’de yapılan hain saldırı sonrası vatandaşlar, 'Sefer görev emri' nedir, Sefer görev emri yaşı kaç? Sefer görev emri kaç yıl geçerli? Sefer görev emri e-Devlet üzerinden sorgulanır mı? sorularına merak edip, araştırmaya başladı. Seferberlik durumunda sefer görev emri olanlar silah altına alınabilecek. İşte sefer görev emri hakkında merak edilenler..
28.02.2020 Gündem
Terör örgütünün kara kutusu itirafçı oldu!
Terör örgütünün kara kutusu itirafçı oldu! Terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyon sonucu gözaltına alınana ‘Ebu Ubey El Mısri’ kod adlı Cemal Mahmud Abid Mabruk itirafçı olarak örgütle ilgili bildiklerini anlattı.
25.11.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Künye ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki künye haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.