Ticaret Bakanlığı

Ticaret Bakanlığı

Son dakika Ticaret Bakanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ticaret Bakanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ticaret Bakanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ticaret Bakanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ticaret bakanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 8.447 ticaret bakanlığı haberi bulunmuştur. Tüm ticaret bakanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ticaret Bakanlığı'ndan konut ilanı fırsatçılığına 100 bin TL ceza
Ticaret Bakanlığı'ndan konut ilanı fırsatçılığına 100 bin TL cezaTicaret Bakanı Yardımcısı Mahmut Gürcan, Ziraat Bankası'nın konut faizlerini indirmesi haberi üzerine bir konut ilanında fırsatçılık yapıldığını ve ilan fiyatının 7,5 milyon TL'den 9 milyon TL'ye yükseldiğini tespit ettiklerini söyleyerek ilan sahibine 100 bin TL ceza kestiklerini açıkladı.
20.09.2024Ekonomi
Ticaret Bakanlığı'ndan ülke gruplarına göre ihracat analizi
Ticaret Bakanlığı'ndan ülke gruplarına göre ihracat analiziTürkiye'den Avrupa, Asya, Yakın ve Orta Doğu, Kuzey Amerika, Güney Amerika, Orta Amerika ve Karayipler, Afrika, Avustralya ve Yeni Zelanda'ya yapılan ihracat, ocak-ağustos döneminde yıllık bazda artış gösterdi.
20.09.2024Ekonomi
Ticaret Bakanlığı açıkladı! 432 milyon liralık para cezası uygulandı
Ticaret Bakanlığı açıkladı! 432 milyon liralık para cezası uygulandıTicaret Bakanlığı, tüketicilerin taraf olduğu sözleşmeler kapsamında yapılan denetimler neticesinde yılın ilk 8 ayında kesilen toplam ceza tutarını açıkladı.
19.09.2024Ekonomi
Ticaret Bakanlığı'ndan 327 milyon TL "fahiş fiyat" cezası
Ticaret Bakanlığı'ndan 327 milyon TL "fahiş fiyat" cezasıTicaret Bakanlığı, 15 eylül tarihi itibarıyla fahiş fiyat denetimleri ve sektör bazlı denetimler kapsamında 1274 gerçek ve tüzel kişiye 327 milyon 376 bin 495 TL idari para cezası uyguladı.
16.09.2024Ekonomi
Zeytinyağı ihracatında fon kesintisi kaldırıldı
Zeytinyağı ihracatında fon kesintisi kaldırıldıZeytinyağında ihracatçıların rekabetçi sezon şartlarına uyum sağlayabilmeleri için dökme ve varilli zeytinyağı ihracatında uygulanan Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu kesintisinin kaldırılmasına karar verildi.
14.09.2024Ekonomi
Mikro ihracat yapmak isteyenlere kolaylaştırıcı adım
Mikro ihracat yapmak isteyenlere kolaylaştırıcı adımİlk kez mikro ihracat yapmak isteyen kişilerin ilk basitleştirilmiş gümrük beyannamesi kapsamındaki sorgu ve transfer işlemleri gümrük idaresine başvurmadan otomatik şekilde yapılacak.
14.09.2024Ekonomi
Ev alacak ve satacaklar için yeni dönem! Artık zorunlu olacak
Ev alacak ve satacaklar için yeni dönem! Artık zorunlu olacakTicaret Bakanlığı'nın, emlak alım satımında kayıt dışılığı önlemek amacıyla ilan platformlarında uygulayacağı "doğrulanmış ilan" düzenlemesi yarın başlıyor. 31 Aralık 2024 tarihine kadar geçiş süreci öngörülen düzenleme 1 Ocak 2025 itibarıyla tamamen devreye alınacak.
14.09.2024Ekonomi
Ticaret Bakanı Bolat: Dış ticaret dengesindeki olumlu gelişmeler makroekonomik istikrarı güçlendiriyor
Ticaret Bakanı Bolat: Dış ticaret dengesindeki olumlu gelişmeler makroekonomik istikrarı güçlendiriyorTicaret Bakanı Ömer Bolat, dış ticaret dengesindeki olumlu gelişmelerin ekonomik büyümeyi daha dengeli hale getirdiğini, cari işlemler hesabındaki iyileşmeyle birlikte, makroekonomik istikrarı güçlendirdiğini bildirdi.
12.09.2024Ekonomi
Türkiye’de sanayi üretiminin merkezi olacak! Bölgede yeni bir sanayi şehri kuruluyor Sürdürülebilirlikte öncü olmayı hedefliyor
Türkiye’de sanayi üretiminin merkezi olacak! Bölgede yeni bir sanayi şehri kuruluyor Sürdürülebilirlikte öncü olmayı hedefliyorTürkiye’nin en büyük Organize Sanayi Bölgesi olmayı hedefleyen Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB), Yeşil Mutabakat Çalışmaları kapsamında Net Karbon Sıfır Hedefi projelerini hayata geçiriyor. Paris İklim Anlaşması ile belirlenen hedefler doğrultusunda Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye için belirlenen 64 hedef doğrultusunda pilot bölge ilan edilen Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde üretimin iki katına çıkarılması hedefleniyor.
11.09.2024Adana
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan imalat sektörü değerlendirmesi
Ticaret Bakanı Ömer Bolat'tan imalat sektörü değerlendirmesiTicaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye imalat sektörü ihracat iklimi endeksinin 51,3 seviyesine yükseldiğini açıkladı.
10.09.2024Ekonomi
Ev sahiplerine önemli uyarı geldi! 15 Eylül'de hayata geçiyor
Ev sahiplerine önemli uyarı geldi! 15 Eylül'de hayata geçiyorTicaret Bakanlığı, emlak ilanlarında yeni bir dönem başlatarak ‘Doğrulanmış İlan Düzenlemesi’ni 15 Eylül’de hayata geçiriyor. Bu sayede artık yetki belgeli emlakçılar ilan girişi yapabilecek, iki farklı platforma konan ilanlar arasında link verilerek alıcılar bilgilendirilecek. Peki bu uygulama ile emlakçılar ile ev sahipleri nelere dikkat etmeli? Bu düzenlemeyi dikkate almayan ev sahipleri ve emlakçıları bekleyen cezalar var mı? Yeni uygulama ile kiralık veya satılık konut fiyatları kontrol altına alınabilir mi? Aynı uygulama otomotiv sektöründe de geçerli olacak mı? İşte ‘Doğrulanmış İlan Düzenlemesi’ne yönelik tüm detaylar...
10.09.2024Ekonomi
Milliyet Executive ile ekonomi ve teknoloji dünyasında öne çıkan trendler
Milliyet Executive ile ekonomi ve teknoloji dünyasında öne çıkan trendlerİş dünyasına dair haberleri ve yenilikleri modern bir perspektifle okurlarıyla buluşturan Milliyet Executive’in 33. sayısı, yarın raflarda yerini alıyor.
Reklam Kurulu, mevzuata aykırı 241 'sağlık' reklamına ceza verdi
Reklam Kurulu, mevzuata aykırı 241 'sağlık' reklamına ceza verdiTicaret Bakanlığı bünyesindeki Reklam Kurulu, sağlık sektörüne ilişkin mevzuata aykırı reklamlar için bu yıl toplam 60 milyon 578 bin 587 lira para cezası uygulanmasını kararlaştırdı.
7.09.2024Ekonomi
57 ilin ihracatı arttı: Kıymetli taşlar İstanbul ihracatına damga vurdu
57 ilin ihracatı arttı: Kıymetli taşlar İstanbul ihracatına damga vurduTicaret Bakanlığı, ocak-ağustos döneminde 23 ilin 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğini ve 57 ilde de dış satımın arttığını bildirdi.
6.09.2024Ekonomi
Bakan Yumaklı: Mazot ve gübre desteği güncellenerek devam edecek
Bakan Yumaklı: Mazot ve gübre desteği güncellenerek devam edecekTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı CNN Türk ekranlarında Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Bakan Yumaklı "Biz vermiş olduğumuz mazot, gübre desteğini ürün bazına indirdik. 13 ürüne indirdik. Bunların içinde mazot ve gübre ne kadar kullanılıyor bunu belirledik. Önümüzdeki dönemlerde bu rakam güncellenerek devam edecek" dedi.
4.09.2024Gündem
Bakan Yumaklı'dan destek açıklaması: Güncellenerek devam edecek
Bakan Yumaklı'dan destek açıklaması: Güncellenerek devam edecekTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı CNN Türk ekranlarında Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. Bakan Yumaklı "Biz vermiş olduğumuz mazot, gübre desteğini ürün bazına indirdik. 13 ürüne indirdik. Bunların içinde mazot ve gübre ne kadar kullanılıyor bunu belirledik. Önümüzdeki dönemlerde bu rakam güncellenerek devam edecek" diye konuştu.
4.09.2024Gündem
Oto galerilerde yeni dönem! ‘Yetkisiz’ galeri kalmayacak
Oto galerilerde yeni dönem! ‘Yetkisiz’ galeri kalmayacakTicaret Bakanlığı tarafından uzun süredir üzerinde çalışılan ve araç ticaretine yönelik şartları kapsamlı şekilde ele alan “Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti” yönetmeliği geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayınlanmıştı. Yönetmelik kapsamında, yetki belgesi olmayanların ticari faaliyet kapsamında ikinci el motorlu kara taşıtı pazarlama veya satışı yapamayacağı belirtilirken; bu belgeyi alabilmek için meslek odasına kayıtlı, 5. seviye mesleki yeterlilik belgesi sahibi ve vergi mükellefi olunması gibi şartlar getirildi. Yetki belgesi almak için işyeri açma ve çalıştırma ruhsatına sahip olma zorunluluğu ise kaldırıldı. Peki, kaldırılan bu zorunluluk ne anlama geliyor? Her isteyen artık rahatlıkla yetki belgesi alabilecek mi?
3.09.2024Ekonomi
Kırtasiye ve okul ürünlerinin tanıtımları mercek altında
Kırtasiye ve okul ürünlerinin tanıtımları mercek altındaTicaret Bakanlığı, 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesinde kırtasiye ve okul ürünlerine yönelik denetimleri yoğunlaştırırken Reklam Kurulu da bu ürünlere yönelik tanıtımları yakın takibe aldı.
31.08.2024Gündem
Türkiye, G20 ülkeleri arasında birinci oldu
Türkiye, G20 ülkeleri arasında birinci olduTicaret Bakanlığı, Türkiye'nin, bu yılın ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe oranla hizmet ihracatı artışında G20 ülkeleri arasında ilk sırada yer aldığını bildirdi.
31.08.2024Ekonomi
Tarlada domatesi kalan çiftçiye Bakanlıktan destek! Salça üreticisine destek verilecek
Tarlada domatesi kalan çiftçiye Bakanlıktan destek! Salça üreticisine destek verilecekBursa'da domates rekoltesinin beklenenin üzerinde olması, salça fabrikalarının yeteri kadar domates satın almaması sebebiyle ürün para etmedi ve tarlada kaldı. Çiftçilerin mağduriyeti üzerine harekete geçen Ticaret Bakanlığı salça fabrikalarına destek açıklayıp, domatesin tarlada kalmaması için önemli adım attı. Karacabey ve Mustafakemalpaşa'da salça fabrikalarını ziyaret eden Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Ak Partili Milletvekilleri Refik Özen ve Mustafa Yavuz belirli miktarda alım yapan fabrikalara devletin destek vereceğini açıkladı.
30.08.2024Gündem
Eylül ayında ekonomi gündemi yoğun
Eylül ayında ekonomi gündemi yoğunTürkiye'yi gelecek haftadan itibaren yoğun bir ekonomi veri gündemi beklerken gözler eylülde bir yandan büyüme, ihracat ve enflasyon rakamlarında, diğer yandan da güncelleme çalışmaları son aşamaya gelen Orta Vadeli Program'da (OVP) olacak.
30.08.2024Ekonomi
Büyük destek! Yeni modele geçildi, ödemelerde artışa gidildi
Büyük destek! Yeni modele geçildi, ödemelerde artışa gidildiBitkisel üretimde yeni destekleme modeli hayata geçiyor. Planlama kapsamındaki ürünleri havzasında üreten çiftçilerin ve planlı üretim kapsamında üretim yapan tüm üreticilerin, mazot maliyetinin yüzde 100’ü ve gübre maliyetinin yüzde 50’si karşılanacak. Yer altı su kısıtının bulunduğu yerlerde mazot ve gübre desteği yüzde 100’e çıkacak.
30.08.2024Ekonomi
Resmi Gazete'de yayınlandı: Bisiklet ve motosiklet parçaları ithalatında gözetim uygulanacak
Resmi Gazete'de yayınlandı: Bisiklet ve motosiklet parçaları ithalatında gözetim uygulanacakBisiklet ve motosikletlerde kullanılan bazı parçalar ile duvar kağıtlarının ithalatında gözetim uygulanması kararlaştırıldı.
28.08.2024Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araba alacaklar dikkat! Resmen değişti, yeni şartlar belli oldu
Sıfır ve ikinci el araba alacaklar dikkat! Resmen değişti, yeni şartlar belli olduTicaret Bakanlığı’nın uzun süredir üzerinde çalıştığı ‘Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti’ ile ilgili çatı yönetmelik dün Resmi Gazete’de yayınlandı. Satıcı ve alıcıları yakından ilgilendiren yönetmelik kapsamında sıfır ve ikinci el araç satışındaki tüm şartlar net bir şekilde belirlendi
28.08.2024Ekonomi
Ticaret Bakanlığı'ndan kadın kuaförlerine tatil düzenlemesi
Ticaret Bakanlığı'ndan kadın kuaförlerine tatil düzenlemesiTicaret Bakanlığı'ndan "Kadın kuaförleri ve güzellik merkezleri pazar günleri kapalı olma kararından muaf tutuldu" açıklaması yapıldı.
27.08.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ticaret Bakanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ticaret bakanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.