Ticaret Bakanı

Ticaret Bakanı

Son dakika ticaret bakanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ticaret bakanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ticaret bakanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ticaret Bakanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ticaret bakanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 7.173 ticaret bakanı haberi bulunmuştur. Tüm ticaret bakanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bolat açıkladı: Filistin hurmasına gümrük muafiyeti getirildi
Bakan Bolat açıkladı: Filistin hurmasına gümrük muafiyeti getirildi Ticaret Bakanı Ömer Bolat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Filistin ekonomisine yardım edecek gümrük muafiyetini duyurdu.
27.04.2024 Ekonomi
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. İki lider görüşme sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İsrail ile ticaret ilişkileri' sorusuna "Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz. O iş bitti. Ticaret Bakanı'mız bunu açıkladı." dedi.
24.04.2024 Gündem
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz
Bakan Bolat, CNN Türk'te açıkladı: Hedeflerin ilerisindeyiz Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk ekranlarında Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "Orta Vadeli Plan ile yol haritamızı belirledik" diyen Bolat, "Hedef dış ticaret açıklarının ve cari açığının azaltılması, istikrarlı ve orta düzeyli büyüme trendine girmekti. Şu an hedeflerimizin ilerisindeyiz." dedi. Gazze'ye ihracat tartışmalarına da değinen Bakan Bolat, "Türkiye, İsrail'e jet yakıtı satmıyor. Sosyal medya üzerinden büyük bir yalan uydurdular." dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor Türkiye ve Irak arasındaki dış ticaret hacminin yükselmesi amacıyla Yeni İpek Yolu için büyük önem taşıyan Ovaköy Sınır Kapısı açılacak. Proje, Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir bölgeyi etkileyecek.
13.04.2024 Ekonomi
Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye, İsrail'e ambargo uygulayan ilk ülke oldu
Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye, İsrail'e ambargo uygulayan ilk ülke oldu Ticaret Bakanı Ömer Bolat İsrail'e ihracat kısıtlamasının detaylarını aktardı. Bakan Bolat, " Türkiye, İsrail'e ilk ambargoyu uygulayan ülke oldu." dedi.
9.04.2024 Ekonomi
Tüm zamanların ihracat rekoru kırıldı! Bakan Bolat açıkladı
Tüm zamanların ihracat rekoru kırıldı! Bakan Bolat açıkladı Bakan Bolat yaptığı açıklamada Türkiye'nin Mart ayındaki ihracatının 22 milyar 578 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirtti.
4.04.2024 Ekonomi
Deprem bölgesine e - birliktelik kampanyası
Deprem bölgesine e - birliktelik kampanyası Ticaret Bakanı Ömer Bolat, deprem bölgesinin kalkındırılmasına katkı sunmak amacıyla E-Birliktelik kampanyası başlattıklarını söyledi.
3.04.2024 Ekonomi
AK Parti MYK, Erdoğan başkanlığında  toplandı
AK Parti MYK, Erdoğan başkanlığında toplandı AK Parti Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.
2.04.2024 Gündem
KİK ile Türkiye arasındaki işbirlikleri 13 yıl sonra yeniden başladı
KİK ile Türkiye arasındaki işbirlikleri 13 yıl sonra yeniden başladı Türkiye ile Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) arasında Serbest Ticaret Anlaşması (STA), imzalanan ‘Ortak Bildiri' ile 13 yıl aradan sonra tekrar başlatıldı. İmza törenin ardından konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Uzun bir aradan sonra Ortak Bildiri ile iki ülke arasında STA müzakerelerinin yeniden başlandığını dile getirdi.
21.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi katildir, hırsızdır, faşisttir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi katildir, hırsızdır, faşisttir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Gençlik Buluşması'nda konuştu İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Netanyahu yönetimiyle yan yana anılmak bile başlı başına ağır bir cezadır, utanılacak bir ayıptır. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi katildir. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi zalimdir." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede Hamas'a terör iftirası atan İsrail muhiplerine asla inanmayın. Hamas bunların iddia ettiği gibi bir örgüt değildir; bilakis direniş hareketidir. Türkiye olarak hiçbir tehdide baskıya boyun eğmeden Gazze'de yaşanan katliamın, Filistin'de yaşayan zulmün sona ermesi için kalbimizle, dilimizle, elimizle her türlü çabayı gösteriyoruz." diye konuştu.
8.03.2024 Gündem
Bakan Bolat: Cumhuriyet tarihimizin en yüksek şubat ayı ihracatına ulaştık
Bakan Bolat: Cumhuriyet tarihimizin en yüksek şubat ayı ihracatına ulaştık Ticaret Bakanı Bolat, "Şubat ayı ihracatımız yüzde 13,6 artış ile 21,1 milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. Böylece cumhuriyet tarihimizin en yüksek şubat ayı ihracatına ulaştık" dedi.
2.03.2024 Ekonomi
Kredi limitleri yükseltildi! Mevcut borcu kapatma şartı kaldırıldı
Kredi limitleri yükseltildi! Mevcut borcu kapatma şartı kaldırıldı Kredi kullanmayı düşünenlere güzel haber geldi. Bakan Bolat, 'Müjdemiz olsun' diyerek duyurdu. Esnaf ve sanatkârlar için Halkbank'tan kullandırmakta olan genel işletme kredilerinde şahıs üst limitinin 650 bin liradan 750 bin liraya yükseltildi. Düzenlemeyi 'Müjdeler olsun' diyerek duyuran Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yeni kredi taleplerinde mevcut kredilerini kapatma şartı aranmayacağını da belirtti.
1.03.2024 Ekonomi
Ticaret Bakanı Bolat’ın acı günü
Ticaret Bakanı Bolat’ın acı günü Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat'ın babası Şevki Bolat, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
21.02.2024 Gündem
Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Deprem bölgesine yönelik adımlar devam edecek
Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Deprem bölgesine yönelik adımlar devam edecek Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nca (EKK), "Türkiye'de geliştirilen ve kartlı ödeme sistemleri alanında ülkemizin markası olan Türkiye'nin Ödeme Yöntemi'ne (TROY) ilişkin son dönem gelişmeler Kurul üyeleriyle paylaşılmıştır. TROY'un kullanımında düzenli bir artış gözlenmekte olup, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın öncülüğünde TROY kullanımı yaygınlaştırılacaktır" açıklaması yapıldı.
19.02.2024 Ekonomi
Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank harekete geçti! Kredi kartına indirim kararı
Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank harekete geçti! Kredi kartına indirim kararı Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank'dan flaş karar. Bankaların kredi kartı komisyon oranlarıyla ilgili olarak yeni bir karar alındı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, üç kamu bankasının, kart komisyon oranlarında indirime gittiğini açıkladı.
17.02.2024 Ekonomi
Kredi kartı ve banka kartları için yeni karar! Komisyon oranları ve aylık ücretlendirme düştü
Kredi kartı ve banka kartları için yeni karar! Komisyon oranları ve aylık ücretlendirme düştü Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kredi- banka kartlarındaki komisyon oranlarına ilişkin açıklamasında, “Şimdi üç kamu bankası, Ziraat Bankası Genel Müdürümüz bize bildirdi, bir karar aldılar. Banka kartındaki komisyon oranını yüzde 2,39’a düşürdüler aylık taksit olarak. Akaryakıt istasyonlarında da yüzde 2,25’e düşürdüler. Banka kartlarında, post makinelerindeki aylık ücretlendirmeyi de yüzde 50 indirim yaptılar. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
16.02.2024 Ekonomi
Türkiye'den Macaristan’a doğal gaz ihracatı! Bakan Bolat: İki ülke ticaretini daha yukarı rakamlara ulaştıracaktır
Türkiye'den Macaristan’a doğal gaz ihracatı! Bakan Bolat: İki ülke ticaretini daha yukarı rakamlara ulaştıracaktır Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara’da Türkiye ve Macaristan arasında düzenlenen ortak JETCO mutabakat zaptının ilk toplantısında konuşarak, “İkili ticaretimizin 4 milyar dolara çıkarmış bulunuyoruz. İki ülke devlet başkanı ve başbakanının ortaya koyduğu yıllık 6 milyar dolar ticaret hedefinde çok kısa bir sürede ulaşacağız. Özellikle Türkiye'den Macaristan’a doğal gaz ihracatının bu yıl başlayacak olması, iki ülke ticaretini daha yukarı rakamlara ulaştıracaktır” dedi.
15.02.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı El Nahyan ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı El Nahyan ile bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan ile bir araya geldi.
13.02.2024 Gündem
Küçükçekmece saldırısına siyasilerden peş peşe tepkiler
Küçükçekmece saldırısına siyasilerden peş peşe tepkiler AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında silahlı saldırı oldu. Bakanlar ve siyasiler, saldırıya tepki gösterdi.
10.02.2024 Gündem
Bakan Güler'in acı günü: Babası son yolculuğuna uğurlandı
Bakan Güler'in acı günü: Babası son yolculuğuna uğurlandı Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in vefat eden babası Fikret Güler için Ankara’da ikindi namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi.
10.02.2024 Gündem
Ticaret Bakanı Bolat: İhracatımızı 256 milyar dolara yükselterek rekor kırdık
Ticaret Bakanı Bolat: İhracatımızı 256 milyar dolara yükselterek rekor kırdık Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, "2022 yılında yüzde 11.4 , 2023 yılında yüzde 5 buçuk, inşallah bu yıl da ilk 9 ayda yüzde 4.7 büyümeyi başarmış bir ülke olarak milli gelirimizi yılın ilk 9 ayı sonunda 1 trilyon 75 milyar dolara çıkarmayı ve kişi başı milli gelirimizi de 12 bin 500 dolara çıkarmayı başardık. İhracatımız 2023 yılında dünya ihracatında ve ithalatındaki gerilemeye rağmen Türkiye olarak yüzde 0, 64’lük bir artışla 256 milyar dolara ulaştırdık. Bu da cumhuriyet tarihinin rekoru olarak kayda geçti" dedi.
7.02.2024 Ekonomi
Siyasilerden '6 Şubat' paylaşımları
Siyasilerden '6 Şubat' paylaşımları Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerin yıl dönümünde bakanlar ve siyasi parti liderleri, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla yaşamını yitirenleri andı.
6.02.2024 Gündem
Bakan Bolat: İhracat desteklerini yüzde 110 oranında artıracağız
Bakan Bolat: İhracat desteklerini yüzde 110 oranında artıracağız Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Ticaret Bakanlığı bütçesinin yüzde 60'ı ihracat desteklerine ödeniyor. 2024 bütçemizde de ihracat desteklerini yüzde 110 oranında artırarak inşallah siz değerli ihracatçılara sunacağız" dedi.
5.02.2024 Ekonomi
Namibya Cumhurbaşkanı Geingob, hayatını kaybetti
Namibya Cumhurbaşkanı Geingob, hayatını kaybetti Namibya Cumhurbaşkanı Hage Geingob, 4 Şubat yerel saatle 00.04’te kaldırıldığı hastanede 82 yaşında hayatını kaybetti.
4.02.2024 Dünya
Simitte fahiş fiyata dur denildi
Simitte fahiş fiyata dur denildi Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Ankara'da simitin fiyatının 15 liraya çıkması ve sonrasında fahiş fiyat uygulandığı için zammın geri alınmasına ilişkin açıklama yaptı. Gürcan "Simit satan esnafımızın fahiş fiyat denetimi ve cezai uygulamadan mağdur olmaması ve vatandaşımızı fahiş ve haksız fiyat uygulamalarından korumak için Ticaret Bakanlığı olarak çalışmalarımız her alanda devam edecektir" dedi.
1.02.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ticaret Bakanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ticaret bakanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.