Sosyal Medya Yasası

Sosyal Medya Yasası

Son dakika sosyal medya yasası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sosyal medya yasası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sosyal medya yasası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sosyal Medya Yasası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sosyal medya yasası gelişmeleri de dahil olmak üzere 242 sosyal medya yasası haberi bulunmuştur. Tüm sosyal medya yasası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi!
Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi! Sosyal medya düzenlemesi olarak bilinen Basın Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürülüğe girdi. Düzenlemenin detayları merak edilirken Sosyal medyada gerçeğe aykırı bilgi yayanlarla ilgili uygulanacak hükümler de yer aldı. Peki, Sosyal medya yasası nedir? Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medyada gerçeğe aykırı bilgi yayanlara hapis cezası var mı? İşte detaylar…
18.10.2022 Gündem
Sosyal medya düzenlemesi Resmi Gazete'de
Sosyal medya düzenlemesi Resmi Gazete'de Sosyal medya yasası olarak bilinen basın kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
17.10.2022 Gündem
Sosyal medya yasası nedir, onaylandı mı? Sosyal medya yasasının kabul edilen maddeleri nelerdir (Sosyal medya yasası 18 madde)?
Sosyal medya yasası nedir, onaylandı mı? Sosyal medya yasasının kabul edilen maddeleri nelerdir (Sosyal medya yasası 18 madde)? Mayıs ayının sonunda Meclis’e sunulan Sosyal Medya Yasası komisyona gidecekken, ertelenmişti. Meclis açıldıktan sonra tekrar gündeme alınan Sosyal Medya Yasası’nın 18 maddesi kabul edildi. Yasanın 19. maddesi görüşülüyor. Yasa ile Türkiye'de haber üreten ve yayın yapan internet medyası, sosyal ağ şirketleri, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayan kuruluşlar ve kişiler faaliyetlerinden sorumlu tutulacak. İnternet kullanıcılarının her türlü suistimalden, ihlalden ve saldırıdan korunması hedefleniyor. Peki, Sosyal medya yasası nedir, Sosyal medya yasası maddeleri nelerdi? İşte Sosyal medya yasası 18 madde…
13.10.2022 Gündem
İnternet haber sitelerinde yeni dönem! Basın kartı sahibi olacaklar
İnternet haber sitelerinde yeni dönem! Basın kartı sahibi olacaklar Sosyal Medya Yasası olarak da bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam ediyor. 40 maddelik düzenlemenin geçtiğimiz günlerde 12 maddesinin daha TBMM'de kabul edilmesiyle şu ana kadar 14 maddesi yasalaşmış durumda.
12.10.2022 Gündem
Sosyal medya yasası nedir, 1. ve 2. maddeleri neler? Sosyal medya yasası Meclis’ten geçti mi?
Sosyal medya yasası nedir, 1. ve 2. maddeleri neler? Sosyal medya yasası Meclis’ten geçti mi? Basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemenin ilk iki maddesi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre Basın Kanunu'nun amaçları arasına basın kartına ilişkin usul ve esasları belirlemek de eklenecek. İnternet haber siteleri süreli yayın kapsamına alınacak. Peki, sosyal medya yasası ilk 2 madde nedir, 1. ve 2. maddenin içeriği ne? Sosyal medya yasası nedir, maddeleri nelerdir?
5.10.2022 Gündem
Sosyal medya düzenlemesi geliyor! Bunu yapan yandı, Dezenformasyona ceza getirilecek
Sosyal medya düzenlemesi geliyor! Bunu yapan yandı, Dezenformasyona ceza getirilecek Sosyal medya düzenlemesi geliyor. Dezenformasyonla mücadele yasası hazırlıkları kapsamında, sosyal medyaya yönelik düzenlemelerin 3 ana başlıktan oluşması bekleniyor. Sosyal medyadaki dezenformasyona ilk kez ceza getirileceği aktarılırken, "Dezenformasyon, terör kadar tehlikeli." ifadesini kullanan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal konuyla alakalı 7-8 aydır çalışmaların devam ettiğini belirtti.
15.04.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE dönüşü açıkladı: Fiyatlar öyle veya böyle inecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE dönüşü açıkladı: Fiyatlar öyle veya böyle inecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BAE ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. KDV indiriminin fiyatlara yansımadığı eleştirilerine yanıt veren Erdoğan, "Fiyatlar belli oranlarda geri gelmiş görünüyor. Öyle veya böyle inecek" dedi. 6 muhalefet liderinin bir araya gelmesini "Manidar" olarak nitelendiren Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Sistemini milletin kendisi getirdi, bunu kabul etmeyenler millet iradesine saygısızlık yapıyor" diye konuştu. Cumhurbaşkanı'nın gündeminde Ukrayna-Rusya krizi başta olmak üzere dış gelişmeler de vardı.
16.02.2022 Siyaset
BBP Genel Başkanı Destici: Elektrik fiyatlarındaki düzenleme tekrar yapılmalı
BBP Genel Başkanı Destici: Elektrik fiyatlarındaki düzenleme tekrar yapılmalı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul’da partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Gündemdeki birçok konuya ilişkin açıklama yapan Destici, “Elektrik fiyatlarındaki düzenleme tekrar çok acele bir şekilde yapılmalı. Türkiye’de enflasyon kaçsa ona getirilmelidir. Bir de akaryakıt zamları var. Akaryakıttaki Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) BBP olarak tekrar kaldırılmasını teklif ediyoruz. Çünkü akaryakıt zammı her alana zam olarak yansıyor” dedi. 
10.02.2022 Siyaset
İletişim Başkanı Altun: Bu raporu ve Sosyal Medya düzenlemesini önemsiyoruz
İletişim Başkanı Altun: Bu raporu ve Sosyal Medya düzenlemesini önemsiyoruz Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u ziyaret etti. Burhan, Fahrettin Altun’a İnternet Yasası ile ilgili bir rapor sundu.
23.12.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mersin'de gençlerle buluştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mersin'de gençlerle buluştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'de gençlerle bir araya geldi. Erdoğan, sosyal medyanın toplumun en önemli tahrik unsuru olduğunun altını çizerek 'Şu anda toplumda ciddi manada yaralarımız varsa bunun arkasında sosyal medya vardır. Getirisi olumlu değil ama götürüsü çok ağır. Bu bakımdan ben diyorum ki biz derslerimize daha çok çalışalım, oraya daha çok ağırlık verelim ve bu sosyal medya belasından da mümkün oldukça sıyrılalım' dedi.
18.09.2021 Gündem
Sosyal ağ sağlayıcıları, ilk raporlarını BTK'ye sundu
Sosyal ağ sağlayıcıları, ilk raporlarını BTK'ye sundu Raporda, içeriğin çıkarılması ve/veya erişimin engellenmesi yönündeki başvurulara ilişkin istatistiksel ve kategorik bilgiler yer alıyor.
1.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Sosyal ağ sağlayıcıları ilk raporu bu ay BTK'ye sunacak
Sosyal ağ sağlayıcıları ilk raporu bu ay BTK'ye sunacak Sosyal ağ sağlayıcıları, kişilik haklarının ihlal edildiği iddiasıyla içeriğin çıkarılması ve erişimin engellenmesine yönelik yapılan başvurulara ilişkin ilk raporlarını, bu ay Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna sunacak.
1.06.2021 Bilim ve Teknoloji
İnternet kullanan herkesi ilgilendiriyor! Ücretsiz başvuru, 24 saat içinde...
İnternet kullanan herkesi ilgilendiriyor! Ücretsiz başvuru, 24 saat içinde... Günümüz şartlarında internet hayatlarımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bilgiye hızlı ulaşma, birçok işlemi evden çıkmadan halledebilme kolaylığı sağlayan internet bazı durumlarda kişinin mağdur olmasına da yol açabiliyor. İnternet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle kişilik hakları ihlal edilenler, sulh ceza hakimliğine başvurarak "unutulma hakkı"nın kullanılmasını talep edebilecek.
13.04.2021 Gündem
Sosyal medya düzenlemeleri tüm dünyanın gündeminde
Sosyal medya düzenlemeleri tüm dünyanın gündeminde İbn Haldun Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berrin Kalsın, bu düzenlemelerin artık ülke savunması olarak kabul edilip geliştirildiğini söyledi.
21.03.2021 Bilim ve Teknoloji
En çok onlar kullanıyor! Hepsi temsilci atamış oldu
En çok onlar kullanıyor! Hepsi temsilci atamış oldu "Digital 2021" raporuna göre ise Twitter, Youtube (Google), Instagram (Facebook), WhatsApp (Facebook) ve Facebook'un ardından Türkiye'de en çok kullanılan 5. sosyal medya uygulaması olarak dikkati çekiyor.
20.03.2021 Bilim ve Teknoloji
Twitter, Facebook, Instagram, Tiktok... Yeni dönem başlıyor! Son hafta...
Twitter, Facebook, Instagram, Tiktok... Yeni dönem başlıyor! Son hafta... Milyonlarca sosyal medya kullanıcısı yakından takip ediyordu. Zorunlu hale getirildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 19 Ocak itibarı ile başladı. Yasağa uymayanlara para cezası uygulanacak. Son günlerde sosyal medya ile ilgili yaşanan değişiklikler gündemde. Türkiye'de bir milyondan fazla abonesi bulunan sosyal ağlar için getirilen Türkiye'de temsilci bulundurma zorunluluğu kapsamında, şirketler temsilcilik açma işlemlerini bu hafta tamamlayacak. Temsilcilik açmayı kabul eden şirketlerden VK ve Dailymotion gerçek kişi temsilci başvurusu kapsamında, şirketlerini temsil edecek kişileri görevlendirdi. Youtube, Tiktok, Facebook ve Instagram'ın ise bu hafta temsilciliklerini açacakları öğrenildi.
2.02.2021 Gündem
Facebook, Instagram ve Twitter... Yasak geliyor! Son 2 gün...
Facebook, Instagram ve Twitter... Yasak geliyor! Son 2 gün... Facebook, Instagram ve Twitter gibi şimdiye kadar Türkiye’de temsilcilik açmayan sosyal ağ sağlayıcıları için reklam yasağı devreye giriyor. Bugüne kadar 40’ar milyon lira para cezası kesilen Facebook, Instagram ve Twitter’a, 19 Ocak itibarıyla reklam yasağı için sürenin dolduğu bildirilecek.
17.01.2021 Ekonomi
"LinkedIn" de Türkiye'ye temsilci  atayacağını bildirdi
"LinkedIn" de Türkiye'ye temsilci atayacağını bildirdi Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal iş ağı ve paylaşım platformu olarak faaliyet gösteren "LinkedIn'in de Türkiye'ye temsilci atayacağını bildirdi.
16.01.2021 Bilim ve Teknoloji
LinkedIn de Türkiye'ye temsilci atayacağını duyurdu
LinkedIn de Türkiye'ye temsilci atayacağını duyurdu Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sosyal iş ağı ve paylaşım platformu olarak faaliyet gösteren "LinkedIn'in de Türkiye'ye temsilci atayacağını bildirdi.
16.01.2021 Ekonomi
İletişim Başkanı Altun: Türkiye markasını güçlendirmek için çalışacağız
İletişim Başkanı Altun: Türkiye markasını güçlendirmek için çalışacağız Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "İletişimi milli çıkarlar doğrultusunda stratejik bir bakış açısıyla ele alıyoruz. Ülkemizin itibarını koruyacak ve yükseltecek bir anlayışla ulusal ve uluslararası boyutta çalışmalar gerçekleştiriyoruz." dedi.
13.01.2021 Gündem
Sosyal medya şirketlerine 30'ar milyon lira daha ceza!
Sosyal medya şirketlerine 30'ar milyon lira daha ceza! Ülkeden günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcıları, yine gereğini yerine getirmezlerse Türkiye'den reklam alamayacak ve bu kapsamda söz konusu şirketlere para transferi de yapılamayacak. Sosyal medya şirketleri, Türkiye'de temsilcilik açmayı kabul ederlerse kendilerine o güne kadar kesilen idari para cezalarının dörtte biri tahsil edilecek, reklam yasağı kaldırılacak ve internet trafiği bant genişliğine yapılan müdahale de sonlandırılacak.
11.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Sosyal medya ağlarına ceza yağdı! Facebook, Instagram, Twitter...
Sosyal medya ağlarına ceza yağdı! Facebook, Instagram, Twitter... Türkiye'den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarından VK, Türkiye'de görev yapacak temsilcisini BTK'ye bildirdi. Yasal sürenin sona ermesinin ardından BTK tarafından temsilci bildiriminde bulunmayan başta Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube ve TikTok olmak üzere sosyal ağ sağlayıcılarına 10'ar milyon lira ceza kesildi.
4.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Geri sayım başladı: Yarın sona eriyor!
Geri sayım başladı: Yarın sona eriyor! Türkiye'den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarına, temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüklerini yerine getirmeleri için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından verilen süre yarın sona erecek.
1.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Süre 1 hafta sonra doluyor! Büyük ceza kesilecek!
Süre 1 hafta sonra doluyor! Büyük ceza kesilecek! Türkiye'den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılarına, temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüklerini yerine getirmeleri için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından verilen süre 2 Kasım'da sona erecek.
24.10.2020 Gündem
Sosyal medya yasası temsilci bulundurma süresi ne zaman sona eriyor?
Sosyal medya yasası temsilci bulundurma süresi ne zaman sona eriyor? BTK'nin, kamuoyunda "Sosyal Medya Yasası" olarak bilinen düzenleme kapsamında, sosyal ağ sağlayıcılarına "temsilcilerini belirlemeleri" için tanıdığı süre 2 Kasım'da sona erecek. Sosyal ağ sağlayıcılarının Türkiye'de temsilcilik açmak için 3 Kasım'da yapılacak ABD seçimlerini ve CHP tarafından Anayasa Mahkemesine yapılan başvuru sonucunu beklemek istedikleri belirtiliyor...
24.10.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sosyal Medya Yasası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sosyal medya yasası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.