Kan Grubu

Kan Grubu

Son dakika Kan grubu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kan grubu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kan grubu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kan Grubu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kan grubu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.219 kan grubu haberi bulunmuştur. Tüm kan grubu haberleri aşağıda listelenmiştir.
8. Sınıf Fen Bilimleri Dna Ve Genetik Kod Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Fen Bilimleri Dna Ve Genetik Kod Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Canlıların en küçük yapı taşı olan hücrelerin yönetim merkezi çekirdeğidir. Çekirdek, aynı zamanda canlıya ait kalıtsal bilgilerin de bulunduğu yapılardır. Özel proteinler ve DNA birleşmesi sonucu oluşan çekirdek içerisinde kalıtsal etkili genler vardır. Genler ise nükleotidlerden yani moleküllerden meydana gelir. 
24.12.2023 Eğitim
İki ay ömrü kalan kaynana için inanılmaz fedakarlık! Umutların tükenmeye başladığı anda gelin hayat oldu...
İki ay ömrü kalan kaynana için inanılmaz fedakarlık! Umutların tükenmeye başladığı anda gelin hayat oldu... Yaşadığı rahatsızlığı nedeniyle kendisine 2 ay ömür biçilen kaynanaya gelini hayat oldu. Denizli'de yıllardır mücadele ettiği hastalık yüzünden iki aylık ömrü kalan kaynanası için hiç tereddüt etmeden fedakarlık yapan gelin, kaynanasının yeniden yaşama tutunmasını sağladı.
23.11.2023 Gündem
Sivrisinek ısırığı deyip geçmeyin komaya ve ölüme götürebilir! Özellikle hamileler için büyük risk
Sivrisinek ısırığı deyip geçmeyin komaya ve ölüme götürebilir! Özellikle hamileler için büyük risk Sivrisinekler genellikle çiçek ve bitkilerin su ve özleriyle beslenmelerine rağmen özellikle de dişi sivrisinekler üremek için kana ihtiyaç duyar. Kan emmek için soktuklarında ise salgıladıkları bir madde o bölgede kaşıntıya, beraberinde de kızarıklığa neden olur. Bu ısırıklar başlangıçta basit görülse de sıtma, sarı humma, Batı Nil Ateşi gibi ciddi hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Sertaç Sever de sivrisinek ısırığı nedeniyle bulaşan hastalıkların ciddi nörolojik komplikasyonlara, hamileyseniz doğum kusurlarına hatta ölüme davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti ve korunmak için sivrisinek kovucu spreylerin kullanımına yönelik bilgi verdi.
27.08.2023 Sağlık
Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında yeni detay! Ve ortaya çıktı, cezaevinde bakın ne istemiş
Sahte doktor Ayşe Özkiraz skandalında yeni detay! Ve ortaya çıktı, cezaevinde bakın ne istemiş Sahte doktor olayında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Tekirdağ'daki Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılan Ayşe Özkiraz ile ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı. Ayşe Özkiraz (20) hakkında 13 yıla kadar hapis istemiyle hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Sahte doktor skandalı sonrası ülke gündemine oturan Çerkezköy Devlet Hastanesi ile ilgili sıcak bir gelişme daha yaşanırken Ayşe Özkiraz’ın son planı da ifşa oldu. Çerkezköy'den sonraki hedefinin Ankara Şehir Hastanesi olduğu belirlenen Özkiraz'ın cezaevi yönetiminden istekleri de ortaya çıktı. İşte son dakika haberinin detayları...
24.12.2022 Gündem
Aedes sivrisinek ısırığı belirtileri nelerdir, nasıl geçer, tedavisi ne? Aedes sivrisinek nedir?
Aedes sivrisinek ısırığı belirtileri nelerdir, nasıl geçer, tedavisi ne? Aedes sivrisinek nedir? İstanbul'da sivrisinek ısırığı nedeniyle hastanelere başvuranların sayısı arttı. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekai Kutlubay, "Son zamanlarda bazı sivrisinek cinslerinin değişmeye başladığını en çok görülen 'Aedes' cinsi sivrisineklerin ise daha saldırgan bir tür olduğunu dile getirdi. Alerjisi olan kişilerin dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Kutlubay, "Mümkün olduğu kadar uzun kollu giysiler giyeceğiz, sivrisinek kovucu kullanacağız, lavanta yağı vücuda sürülebilir, pencerelere sineklik takılabilir" önerisinde bulundu.
15.09.2022 Sağlık
Sinem Öztürk'ün acı günü! Annesini kaybetti...
Sinem Öztürk'ün acı günü! Annesini kaybetti... Ünlü oyuncu Sinem Öztürk Uslu sosyal medya hesabından geçtiğimiz günlerde annesinin kansere yakalandığını duyurmuştu. Öztürk'ten acı haber geldi. Sinem Öztürk Uslu'nun annesi Ferhan Zuhal Öztürk vefat etti.
28.08.2022 Magazin
14 Haziran Gönüllü Kan Bağışçıları günü! Kan bağışı nasıl yapılır?
14 Haziran Gönüllü Kan Bağışçıları günü! Kan bağışı nasıl yapılır? Bugün 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü! Düzenli ve gönüllü kan bağışının öneminin pekiştirilmesi ve yaygınlaştırılması için kutlanan Dünya Kan Bağışçıları Günü’nde Kızılay, pandemi sonrası kan bağış istatistiklerini açıkladı. Pandeminin başlarında günde bin üniteye kadar düşen kan bağışı, hayatın normale dönmesi ile yeniden günlük 10 bin üniteye yaklaştı. Türkiye’de en çok kan bağışını ise lise mezunları ve 20-25 yaş arasındaki gençler yapıyor. Randevu ile kan bağışı nasıl yapılır? İşte Türk Kızılay’ı kan bağışı randevusu alma ekranı ve çağrı merkezi!
14.06.2022 Sağlık
Kan bağış rakamları pandemi öncesine döndü
Kan bağış rakamları pandemi öncesine döndü Düzenli ve gönüllü kan bağışının öneminin pekiştirilmesi ve yaygınlaştırılması için kutlanan Dünya Kan Bağışçıları Günü’nde Kızılay, pandemi sonrası kan bağış istatistiklerini açıkladı. Pandeminin başlarında günde bin üniteye kadar düşen kan bağışı, hayatın normale dönmesi ile yeniden günlük 10 bin üniteye yaklaştı. Türkiye’de en çok kan bağışını ise lise mezunları ve 20-25 yaş arasındaki gençler yapıyor.
13.06.2022 Sağlık
Kan grubu kartı nasıl alınır? Kan grubu kartı nereden alınabilir?
Kan grubu kartı nasıl alınır? Kan grubu kartı nereden alınabilir? Kişinin kan grubunun ne olduğunu bilmesi konusunda bir kurum tarafından kişiye verilen resmi ve aynı zamanda bilgi içerikli karta kan grubu kartı denilmektedir. Bu kart üzerinde kişinin adres bilgileri ve kimlik bilgileri ile birlikte kan grubu bilgileri de yer almaktadır. Ehliyet, pasaport, iş başvuruları gibi yerlerde kan grubu kartı istenilmektedir. Peki, Kan grubu kartı nasıl alınır? Kan grubu nasıl öğrenilir? Kan grubu kartı nereden alınabilir? İşte kan grubu belgesi almak için yapmanız gerekenler…
22.05.2022 Sağlık
Bu kan grubunda daha sık görülüyor! İlk belirtiler şişkinlik ve hazımsızlık!
Bu kan grubunda daha sık görülüyor! İlk belirtiler şişkinlik ve hazımsızlık! Mide kanseri meme, akciğer ve kalın bağırsak kanserlerinden sonra en sık rastlanan 4. kanser türü. Dünyada her yıl yaklaşık bir milyon, ülkemizde de 20 bin kişiye mide kanseri tanısı konuyor. Erken dönemde çoğunlukla herhangi bir şikayete neden olmadan sinsice ilerlediği için tehlikeli kanserler arasında yer alıyor. İlk dikkat çeken belirtileri de genellikle karın ağrısı, yemekten sonra gelişen hazımsızlık ve şişkinlik oluyor. Ancak yakınmaların ‘mide ülseri’ veya ‘gastrit’ hastalıklarından kaynaklandığı düşünülerek sorun ihmal edilebiliyor, bu durum da tedavide gecikmeye yol açabiliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erman Aytaç, mide kanseri için 12 önemli risk faktörünü anlattı.
24.02.2022 Sağlık
Rusya-Ukrayna geriliminde flaş gelişme! Çocuklar için 'kan grubu etiketi' zorunluluğu getirildi
Rusya-Ukrayna geriliminde flaş gelişme! Çocuklar için 'kan grubu etiketi' zorunluluğu getirildi Rusya-Ukrayna geriliminde son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Bir yandan Rus işgaline hazırlanan Ukrayna halkı, bir yandan da normal hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor. Ülkede okula giden çocukların kıyafetlerine kan grubunu gösteren etiketlerin yapıştırıldığı ve okullarda sık sık tatbikat yapıldığı öğrenildi.
23.02.2022 Dünya
Hastasını önce ameliyat etti, sonra kendi kanıyla hayat verdi
Hastasını önce ameliyat etti, sonra kendi kanıyla hayat verdi Kocaeli'de dış gebeliğe bağlı olarak kan ve bilinç kaybıyla hastaneye gelen kadını Op. Dr. Bülent Serdar San önce ameliyat etti, sonrasında kendi kanını vererek hayata tutundurdu.
30.01.2022 Sağlık
Kan grubunuz A ya da B ise dikkat! Bilim insanları duyurdu, flaş korona uyarısı...
Kan grubunuz A ya da B ise dikkat! Bilim insanları duyurdu, flaş korona uyarısı... A ya da B kan grubuna sahip olan herkesi ilgilendiriyor! Bilim insanları duyurdu; koronavirüs uyarısı geldi. Hindistan'da yapılan bir araştırma kan gruplarının Covid-19'un seyrini etkilediğini ortaya çıkardı. Bilim insanları A, B, AB ve 0 kan gruplarını ve Rh seviyelerini inceleyerek bazı uyarılarda bulundu. İşte kan grupları ile Covid-19 arasındaki bağ...
10.12.2021 Bilim ve Teknoloji
Dünyaca ünlü dergi Immunogenetics dünyaya duyurdu: Türkler buldu...
Dünyaca ünlü dergi Immunogenetics dünyaya duyurdu: Türkler buldu... Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli bilim insanları, "yaş", "kan grubu", "kronik hastalık" ve "gen yapısı" olmak üzere 4 farklı veriyi dikkate alarak kimlerin Kovid-19 nedeniyle ağır hasta olacağını, kimlerin asemptomatik şekilde hastalığı geçireceğini hesaplayabilen modelleme sistemi geliştirdi.
23.11.2021 Bilim ve Teknoloji
26 bin 894 kişi organ nakli bekliyor
26 bin 894 kişi organ nakli bekliyor Sağlık Bakanlığı tarafından, "2021 yılında, 2 bin 376 kişi karaciğer, 22 bin 775 kişi böbrek, bin 290 kişi kalp, 285 kişi pankreas, 157 kişi akciğer, 8 kişi böbrek-pankreas, 2 kişi kalp kapağı, 1 kişi ince bağırsak olmak üzere toplam 26 bin 894 kişi organ nakli bekliyor" açıklaması yapıldı.
5.11.2021 Sağlık
Organ nakli ile ilgili merak edilenler! Kimler canlı verici olabilir?
Organ nakli ile ilgili merak edilenler! Kimler canlı verici olabilir? Böbrek nakli için Türkiye’ye gelen ve Antalya’da Prof. Dr. Alper Demirbaş, Prof. Dr. Asuman Yavuz ve ekibinin yönetiminde ameliyat olan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, bir hekim olarak o süreçte yaşadıklarını aktardı. “İkinci bir yaşamın anlamına vakıf olmak çok güzel bir duygu.” şeklinde konuşan Çilingiroğlu, herkesi bağışçı olmaya davet etti. 3-9 Kasım Organ Bağışı kapsamında açıklamalar yapan Organ Nakli Uzmanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Asuman Yavuz, organ nakli hakkında merak edilenleri paylaştı.
3.11.2021 Sağlık
Sporcular, kıkırdak nakliyle spora yeniden dönebilir
Sporcular, kıkırdak nakliyle spora yeniden dönebilir Spora bağlı gelişen kıkırdak yaralanmalarının, donörden kıkırdak nakli ile tedavisinin mümkün olduğunu söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Meriç, ‘Kıkırdak hasarı nedeniyle spordan uzaklaşan NBA profesyonel sporcularıyla yapılan bir araştırmada, sporcuların yüzde 80’inin kıkırdak nakli tedavisinin ardından hasarlanma öncesi performansla spor hayatına dönebildikleri gösterildi” dedi.
23.09.2021 Sağlık
Yıllık izin hakkı ile ilgili flaş 30 gün detayı! Tüm çalışanları ilgilendiriyor
Yıllık izin hakkı ile ilgili flaş 30 gün detayı! Tüm çalışanları ilgilendiriyor Milyonlar merak ediyordu tek tek açıkladı. İşçi işveren herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Yıllık izinden kimler faydalanır? Yıllık izin kullandırmayan işveren ceza alır mı? Babalık izni kaç gündür?Çalışma hayatı ile ilgili her şey 3 gün boyunca İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı yazarımız Mert Nayır’ın kaleminden gazetevatan.com’da olacak.
20.07.2021 Çalışma Hayatı
Özlük dosyası nedir, nasıl hazırlanır? Özlük dosyasında olması gerekenler nelerdir?
Özlük dosyası nedir, nasıl hazırlanır? Özlük dosyasında olması gerekenler nelerdir? Çalışanın işe giriş tarihi itibariyle insan kaynakları departmanı personelin teslim ettiği belgeleri ve tüm özel bilgileri bir dosyada saklar. Devam eden çalışma süresi boyunca bu dosya güncel şekilleriyle muhafaza edilir. İşte bu dosyaya özlük dosyası adı verilir ve insan kaynaklarının kayıtlı kaynakları arasındadır. Peki, Özlük dosyası nedir, nasıl hazırlanır? Özlük dosyasında olması gerekenler nelerdir? İşte özlük dosyası hakkında bilmeniz gerekenler...
16.02.2022 Çalışma Hayatı
Pandemi döneminde gebelik
Pandemi döneminde gebelik Gebelik kontrolleri muayene ile pandemi koşullarına uygun bir şekilde yüksek güvenlik önlemleri alınarak gerçekleştirilir.
28.05.2021 Sağlık
"Pandemi kan stoklarını olumsuz etkiledi"
"Pandemi kan stoklarını olumsuz etkiledi" Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgını ve Ramazan ayının, kan stoklarını olumsuz etkilediğini belirten Öğr. Gör. Özlem Demir, yaşanan bu düşüşü önlemek için kan bağışının bir sosyal sorumluluk haline geldiğini vurguladı.
13.05.2021 Sağlık
Aşı olanlarda antikor düzeyi 3 kat arttı
Aşı olanlarda antikor düzeyi 3 kat arttı İSTANBUL Üniversitesi-Cerrahpaşa'da yapılan bir araştırmada koronavirüs geçirdikten sonra aşı olanlarda antikor düzeyinin 3 kat arttığını ortaya çıktı.
3.05.2021 Sağlık
Çanakkale Savaşı hatıra künyesi oluşturma! Çanakkale şehitleri anısına hatıra künyesi nasıl yapılır? Çanakkale dijital savaş künyesini doldur
Çanakkale Savaşı hatıra künyesi oluşturma! Çanakkale şehitleri anısına hatıra künyesi nasıl yapılır? Çanakkale dijital savaş künyesini doldur Çanakkale hatıra künyesi nasıl oluşturulur? Çanakkale şehitleri anısına künye nasıl yapılır? Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca hazırlanan uygulama kapsamında, "www.18martetkinlikleri.com" web sitesi üzerinden "Çanakkale Dijital Savaş Künyesi" oluşturulabilecek. Çanakkale künyesi oluşturma ekranı…
18.03.2021 Gündem
Kan grubu A olanlar dikkat! Risk daha yüksek
Kan grubu A olanlar dikkat! Risk daha yüksek Yapılan bir araştırmada, özellikle kan grubu A olanların yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanma ihtimalinin daha yüksek olabileceği ortaya konuldu.
4.03.2021 Sağlık
Türk bilim insanları gebelikte kan uyuşmazlığı için hızlı test geliştirdi!
Türk bilim insanları gebelikte kan uyuşmazlığı için hızlı test geliştirdi! Türk bilim insanları, gebelikte kan uyuşmazlığını 10 dakikada saptayan test kiti geliştirdi. Prof. Dr. Levent Kayrın ve Yrd. Doç. Dr. Umut Kökbaş, Prof. Dr. Abdullah Tuli ve Öğr. Gör. Dr. Ebru Dündar Yenilmez'in geliştirerek patent aldığı hızlı testi kiti, Rh kan uyuşmazlığını gebeliğin ilk haftalarında sadece 10 dakikada belirleyebiliyor.
21.03.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kan Grubu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kan grubu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.