Başika Kampı

Başika Kampı

Son dakika Başika kampı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Başika kampı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Başika kampı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Başika Kampı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan başika kampı gelişmeleri de dahil olmak üzere 102 başika kampı haberi bulunmuştur. Tüm başika kampı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Irak Büyükelçisi: Türkiye ile tatbikat sınırda güç kullanmak için
Irak Büyükelçisi: Türkiye ile tatbikat sınırda güç kullanmak için Irak Büyükelçisi, Türk askeriyle Irak askerinin Habur sınırında yaptıkıkları ortak tatbikata ilişkin açıklamalarda bulundu. Büyükelçi, "Türkiye ile tatbikat sınırda güç kullanmak için." dedi. Büyükelçi, Başbakan Yıldırım'ın Bağdat'ı ziyaret edebileceğini söyledi.
6.10.2017 Siyaset
Türkiye'den referandum resti!
Türkiye'den referandum resti! Resmi ziyarette bulunmak üzere Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Irak'ta yaptığı açıklamada, "Erbil'in yaptığının yanlış olduğunu belirttik, bu referandum kararı iptal edilmeli" dedi.
23.08.2017 Dünya
Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu
Devlet Bahçeli grup toplantısında konuştu MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.
13.06.2017 Siyaset
Başbakan Yıldırım, Irak Başbakanı ile görüştü
Başbakan Yıldırım, Irak Başbakanı ile görüştü Başbakan Binali Yıldırım, Irak Başbakanı Haydar el İbadi ile telefonda görüştü.
14.03.2017 Siyaset
El Kiki: PKK bölge istikrarını tehdit ediyor
El Kiki: PKK bölge istikrarını tehdit ediyor Musul İl Meclis Başkanı Beşşar El Kiki, PKK'nın Musul'a bağlı Sincar ilçesinde bulunmasının bölge istikrarını tehdit ettiğini söyledi. El Kiki, "Durum öyle bir hal aldı ki, Sincar'da bir kişi bir kişiyi öldürse yasalardan kaçmak için PKK'ya sığınmaya başladı" dedi.
10.03.2017 Dünya
'Musul'u bir aya özgürleştireceğimize inanıyorum'
'Musul'u bir aya özgürleştireceğimize inanıyorum' Irak'ın Ankara Büyükelçisi Alevi, "Musul'un tamamını yaklaşık bir ay içinde özgürleştireceğimiz konusunda güvenlik güçlerimize güvenimiz tam." dedi.
3.03.2017 Dünya
'Kürtlerin oraya geri dönmelerine destek vereceğiz'
'Kürtlerin oraya geri dönmelerine destek vereceğiz' Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Suriye peşmergelerinin kendi bölgelerine dönmesine destek vereceklerini söyledi.
19.02.2017 Dünya
Bölge temizlenince oturur konuşuruz!
Bölge temizlenince oturur konuşuruz! Irak Büyükelçisi’nin “Musul operasyonundan sonra Türkiye Başika’dan çekilecek” açıklamasına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık bu sözlerle cevap verdi.
29.09.2021 Gündem
Türkiye'nin Başika'dan çekilme şartı!
Türkiye'nin Başika'dan çekilme şartı! Başbakan Binali Yıldırım'ın Irak ziyareti sırasında Başika kampından çekilmek için Musul ve Kerkük'ün terörden temizlenmesini şart koştuğu ortaya çıktı.
29.09.2021 Gündem
Fikri Işık'tan jet hamle! Türkiye için çok önemli
Fikri Işık'tan jet hamle! Türkiye için çok önemli Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Irak'taki Başika kampıyla ilgili Irak Genelkurmay Başkanı Org. Osman Ali Ferhud el-Ganimi'nin Ankara'ya davet edildiğini açıkladı.
29.09.2021 Gündem
Başbakan Yıldırım'dan son dakika kritik açıklama: PKK ve Irak...
Başbakan Yıldırım'dan son dakika kritik açıklama: PKK ve Irak... Başbakan: "Türkiye'nin güvenliği Irak'ın güvenliğinden ayrı düşünülemez. Her iki ülkeden birisi güvenli olmazsa diğeri de güvenli olamaz. Bu bakımdan bölücü PKK terörü başta olmak üzere DEAŞ, FETÖ terör örgütlerine karşı ortak bir anlayış içerisinde mücadele edilmesi konusunda prensip olarak anlaştık"
29.09.2021 Gündem
Son dakika: Türkiye ve Irak'tan ortak bildiri
Son dakika: Türkiye ve Irak'tan ortak bildiri Son dakika: Türkiye-Irak 3. Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısının ardından ortak bildiri yayınlandı. Bildiride "İki taraf, ortak stratejik vizyon temelinde çıkarları ve sınamaları belirleyerek, bölgede güvenliğin ve istikrarın sağlanması için birlikte çalışmak, ayrıca mezhebi ve etnik kutuplaşma dahil bölgenin güvenlik ve istikrarını tehdit eden tüm faktörleri bertaraf etmek üzerinde mutabık kaldı." ifadeleri kullanıldı.
29.09.2021 Gündem
Barzani Ankara'ya geliyor!
Barzani Ankara'ya geliyor! Reuters, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani yarın Ankara'ya geleceğini aktardı.
22.11.2016 Dünya
"Birçok ülke FETÖ okullarını bize devretmek istiyor"
"Birçok ülke FETÖ okullarını bize devretmek istiyor" Katar'da konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "FETÖ'nün elindeki okullarını birçok ülke bize devretmek istiyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda bunları devralmaya devam edeceğiz." dedi.
29.09.2021 Gündem
Çavuşoğlu: Çok yönlü ve aktif katkı sağlıyoruz
Çavuşoğlu: Çok yönlü ve aktif katkı sağlıyoruz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Fransız mevkidaşı ile basın toplantısı gerçekleştirdi. Çavuşoğlu "Musul operasyonun çok yönlü katkı sağlıyoruz" dedi. Ayrıca PKK'nın Sincar'ı 2. Kandil yapmak i,stediğini söyledi.
29.09.2021 Gündem
‘Bilgisayar oyunu oynamaya benzemez’
‘Bilgisayar oyunu oynamaya benzemez’ Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Musul operasyonuyla ilgili konuştu: Burada operasyon yapmak masa başında bilgisayarda savaş oyunu oynamaya benzemez. Doğru bir operasyon yapılmazsa Ortadoğu’nun labirentleri arasında kaybolur giderler.
29.09.2021 Gündem
Başika cephesi açıldı
Başika cephesi açıldı Musul’a 4 gündür Doğu’dan ilerleyen peşmerge dün de Kuzey’den Başika cephesini açtı. Türkiye’nin eğitim verdiği Başika kampı çevresinde 27 köyün DEAŞ’tan alınması için başlayan operasyona ABD de AC-130 bombardıman uçağıyla destek veriyor.
17.06.2021 Dünya
Musul cephesinde tehlikeli slogan
Musul cephesinde tehlikeli slogan Musul’u DEAŞ’tan kurtarma operasyonu dün sabah üç cepheden başladı. Başika’da eğitilen bin 500 yerel gücün de Peşmerge ile katıldığı operasyonda, Şii birliklerin güneyde ‘Seyide Zeynep’ sloganlarıyla gelişigüzel yaptığı bombardıman, ‘sivil kayıp ve mezhep çatışması’ kaygısı oluşturdu.
17.06.2021 Dünya
Kurtulmuş: Ciddi bir oyun oynanıyor
Kurtulmuş: Ciddi bir oyun oynanıyor Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yaptı.
29.09.2021 Gündem
Musul operasyonu hakkında her şey!
Musul operasyonu hakkında her şey! Musul operasyonu gece aylar süren hazırlıktan sonra gece yarısı başladı. Bu operasyon sadece IŞİD’i temizleme operasyonu değil. Irak’taki son Sünni yerleşim merkezi Musul’a kimin hâkim olacağını belirleyecek operasyon. Bu nedenle bölgede etkili aktörler, sahadaki güçleri aracılığıyla Musul’a hâkim olmak için mücadele ediyor. İşte tüm detaylar...
29.09.2021 Gündem
Lozan'daki Suriye toplantısı bitti
Lozan'daki Suriye toplantısı bitti İsviçre'nin Lozan kentindeki Suriye toplantısı, somut bir karar alınamadan sona erdi
17.06.2021 Dünya
Binlerce savaşçı emir bekliyor!
Binlerce savaşçı emir bekliyor! Irak'ın Musul kentini DAEŞ'ten kurtaracak büyük operasyon için Türkiye'nin yetiştirdiği binlerce Musullu savaşçı emir bekliyor.
17.06.2021 Dünya
Haşimi: Türkiye'nin Başika'daki varlığı meşru
Haşimi: Türkiye'nin Başika'daki varlığı meşru Türk askerinin Irak Başbakanı İbadi'nin talebi doğrultusunda Başika'da bulunduğunu belirten Irak eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haşimi, "Bu nedenle Türk kuvvetlerinin Başika'daki varlığı meşru sınırlar içerisindedir" dedi.
17.06.2021 Dünya
"Türkiye'nin gizli ajandası yok"
"Türkiye'nin gizli ajandası yok" Irak Eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık el-Haşimi, Türkiye'nin bölgede gizli bir ajandasının olmadığını söyledi. Haşimi, Irak'ın ABD'ye izin verirken, Türkiye'nin hassasiyetlerini dikkate almamasının iki yüzlülük olduğunu söyledi.
17.06.2021 Dünya
İşte Başika gerçeği
İşte Başika gerçeği Suriye’de Fırat operasyonu ile Akdeniz’e açılan PKK koridorunu engelleyen Türkiye, Fırat’ın Doğusu’nda da Başika kampı hamlesiyle, Sünni ülkeleri ile arasına çekilmek istenen Şii hilali ve PKK setini engelledi. Türkiye, Başika’daki askeri varlığı ve eğittiği yerel güçlerle Halep ve Musul’da gerçekleştirilmek istenen demografik operasyonu ve ardından gelecek bir milyonluk yeni mülteci krizini de engellemeye çalışıyor.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Başika Kampı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki başika kampı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.