Gazete Vatan Logo

Bölge temizlenince oturur konuşuruz!

Irak Büyükelçisi’nin “Musul operasyonundan sonra Türkiye Başika’dan çekilecek” açıklamasına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık bu sözlerle cevap verdi.

Bölge temizlenince oturur konuşuruz!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Silah Fabrikası’nda, Milli Piyade Tüfeği’nin teslim töreninde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin Irak’ın Ankara Büyükelçisi’nin “Musul operasyonunun ardından Türkiye’nin Başika Kampı’ndan çekileceği”ne yönelik açıklama yaptığını belirterek, değerlendirmesini sorması üzerine Işık, şunları söyledi: “Musul yakınlarında, Başika’da Gedu Üs Bölgesi’nde Türk askerinin varlığı, Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi, bir keyfiyet değildir, bir zorunluluktur. DEAŞ’tan bölgenin temizlenmesi için şu anda Başika Kampı’nda Türk askeri gerçekten büyük bir hizmet veriyor.”

700 DEAŞ’lı öldürüldü

“Şu ana kadar 700’ün üzerinde DEAŞ üyesi terörist etkisiz hale getirildi ve 6 binin üzerinde Haşdi Vatani veya diğer unsurlardan insanlara bölgenin DEAŞ’tan temizlenmesi için eğitim verildi. Dolayısıyla Başika Kampının amacı öncelikle DEAŞ’ın bölgeden tamamen temizlenmesi, arkasından da bölgede hiçbir terör örgütünün barınmaması için, başta PKK/PYD olmak üzere, burada gerekli çalışmaların yapılması... Bütün bölge terör örgütlerinden arındırıldıktan sonra Türk tarafı ile Irak tarafı Başika Kampı konusunu tekrar oturacak ve değerlendirecek. Burada bizim çok net olduğumuz nokta, Türkiye’nin kesinlikle Irak’ın toprak bütünlüğünde veya egemenliği konusunda hiçbir tereddüt taşımamasıdır. Buna Türkiye’nin saygısını her şekilde ifade ediyoruz. Bu DEAŞ temizliğinden sonra oturacağız bu konuyu dostane şekilde çözeceğiz. Bu konuda Türkiye’nin de hiçbir ön yargısı yok, Irak’ın da bu noktada hiçbir şekilde endişesinin, tereddüdünün olmaması gerekiyor.”

Haberin Devamı

Milli tüfeği test etti

Türkiye’nin ilk milli piyade tüfeği, Kırıkkale’deki Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Silah Fabrikası’nda yapılan teslim töreniyle TSK’nın kullanımına sunuldu. Törene Bakan Işık’ın yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, milletvekilleri, MKEK Genel Müdürü Ahmet Taşkın, Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, emniyet ve jandarma yetkilileri katıldı. Bakan Işık poligonda Milli Piyade Tüfeği ile nişan alıp atış yaptı.

Haberin Devamı

Masada PYD de olmalı

Türkiye’nin, terör örgütü olduğu gerekçesiyle verdiği destekten dolayı eleştirdiği ABD’den yeni bir PYD açıklaması geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, Suriye görüşmelerinde gelinecek süreç içinde, Suriyeli Kürtlerin oluşturduğu PYD’nin de masada yer alması gerektiğini söyledi. Toner, ‘PYD savaşta varlığı olan bir grup. Suriye’deki çözüm arayışlarında da seslerinin duyulması gerekiyor. Bize göre, bu sürecin bir parçası olmak zorundalar’ diye konuştu.