Gazete Vatan Logo

Binlerce savaşçı emir bekliyor!

Irak'ın Musul kentini DAEŞ'ten kurtaracak büyük operasyon için Türkiye'nin yetiştirdiği binlerce Musullu savaşçı emir bekliyor.

Binlerce savaşçı emir bekliyor!

Irak'ta Ninova vilayetinin merkezi Musul'a 12 kilometre kuzeydeki Başika Kampı'nda şimdiye dek 4 binin üzerinde gönüllü eğitildi. TSK Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı subaylarca eğitilen Musullulardan 3 bin kadarının operasyon için hazır durumda olduğu belirtiliyor. Eğitim ve çevre güvenliğinden sorumlu 600 kadar Türk askeri ile zırhlı araçların bulunduğu kamp, DAEŞ operasyonu sonrası Musullular için de yegane güvence kaynağı. Zira ABD, Musul operasyonuna Başika'da eğitim gören yerel halkın değil, Felluce ve Tikrit'te yürüttüğü Sünni katliamlarıyla bilinen Şii Haşdi Şabi militanlarının girmesini istiyor. Pentagon planına göre Haşdi Şabi güçlerine PKK'lılar da destek verecek. Okyanus ötesinde yapılan bu plan, büyük çoğunluğu Sünni Türkmen, Arap ve Kürtlerden oluşan Musul halkını endişelendiriyor.

'Ötekiler' Kayyare'de

ABD askerleri, Irak ordusu ve Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi güçleri, kent merkezinin 55 kilometre güneyindeki Kayyare ilçesinde konuşlanmış durumda. Kayyare'den harekete geçecek bu üç unsura, Musul'un doğusundan ve kuzeyinden Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Peşmerge güçleri de destek verecek. ABD planına göre Peşmerge birlikleri de, Musul'un çevresindeki bazı noktalara girecek ancak merkeze yaklaşmayacak.

Haberin Devamı