Gazete Vatan Logo

E Devlet Kapısından SSK Sorgulama İşlemlerini Yapabilirsiniz

E devlet kapısından şifre ile SSK sorgulama işlemlerini online yapabilirsiniz. SSK gün sorgulama yaparak sigorta takibi yapmak isteyen kişiler SSK sorgulama uygulamasını kullanmalıdırlar.Detaylar haberimizde.

E Devlet Kapısından SSK Sorgulama İşlemlerini Yapabilirsiniz

SosyalGüvenlik Kurumu tarafından sigorta hizmeti sağlanan Türkiye’de tüm çalışanların sigortalı olarak çalıştırılması zorunludur. Devlet tarafından güvence altına alınan bu hak kapsamında vatandaşlar hem sosyal yönden güvenceli bir şekilde çalışmakta hem de sigortaları üzerinden emekli olma şansını yakalamaktadır. Bu açıdan vatandaşların gireceği işlerde ilk olarak sigorta işlemlerini yaptırması gerekmektedir. İşçilerin sigortasız bir gün çalışması dahi yasak olurken bu konuda hak talep etmek de mümkündür. Bu açıdan yeni işe girecek olan vatandaşların sigorta konusunda dikkatli olması ve bu haklarını araması gerekir.

Sigortası olan tüm vatandaşlar bu konuda herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına online olarak SSK sorgulama yapabilmektedir. Yapılacak olan SSK sorgulama işlemlerinde vatandaşların sigortaları üzerinden bilgi alması oldukça kolaydır. Üstelik SSK sorgulama işlemleri ücretsiz olarak yapılabildiği için her zaman kullanılabilir durumdadır. SSK sorgulama yapmak ve sigorta takibini gerçekleştirmek isteyen vatandaşların bu konuda online olarak e devlet kapısına giriş yapması yeterli olacaktır. E devlet kapısı üzerinden kullanıma sunulan tüm SGK sigorta hizmetleri sayesinde SSK sorgulama da yapılabilir durumdadır. Bu açıdan portala giriş yaptıktan sonra ilgili hizmetler arasından seçim yapılması yeterli olacak ve SSK sorgulama doğrultusunda kolay bir şekilde sigorta bilgilerine erişim sağlanacaktır.

Haberin Devamı

SSK sorgulama işlemlerinde önemli olan hizmet dökümünün alınmasıdır. Sigorta bilgilerinin sürekli kayıt altına alındığı hizmet dökümü bu açıdan sigorta başlangıç tarihinden itibaren tüm bilgileri vatandaşlara sunmaktadır. Bu sayede vatandaşların SSK hizmet dökümü alarak istedikleri bilgilere ulaşması mümkündür. SSK hizmet dökümü alacak olan vatandaşların SGK hizmetler listesinde yer alan 4A hizmet dökümünetıklaması yeterli olacaktır. Belirtilen hizmetin seçilmesi ile birlikte tüm hizmetler ekranda yayınlanacak ve kolay bir şekilde SSK sorgulama yaparak bilgi alınabilecektir. Bu kapsamda sizlerde SSK sorgulama yapmak için belirtilen adımları takip edebilir ve kolayca sigortanızın durumunu öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Tüm sigortalı vatandaşların alabileceği hizmet dökümü için sigorta türleri önemlidir. SSK kapsamında çalışan vatandaşların 4A’lı olarak kabul edilmesi nedeniyle hizmet dökümü seçiminde 4A hizmetleri seçilmelidir. Fakat Bağkur ya da memur olarak çalışan kişilerin 4A hizmet dökümünü seçmesi mümkün değildir. Bu durumda olanların 4B hizmet dökümü, 4C hizmet dökümü bağlantılarını takip etmesi gerekir.Bu sayede tüm sigortalı olan vatandaşlar sigortalarına ait bilgilere kolay bir şekilde online olarak ulaşabilecektir. Üstelik e devlet kapısı üzerinden işlem yapılacak olması bu alanda kolaylık sağlanmıştır. E devlet üyeliği olmayan vatandaşlar dahi kısa süre içerisinde şifre alarak portala giriş yapma hakkı sağlayabilmektedir.

Haberin Devamı