Gazete Vatan Logo

Çavuşoğlu'ndan AB'ye gözdağı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki göç anlaşması, vize serbestisi ve geri kabulün bir paket olduğunu belirtti. Çavuşoğlu, Türkiye'nin bu konulardaki önerilerine AB'den olumsuz cevap alınırsa, tüm anlaşmaları gözden geçirmenin veya askıya almanın hakları olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu'ndan AB'ye gözdağı!

A Haber televizyonunda soruları yanıtlayan Çavuşoğlu, vize serbestisinin hayata geçirilmesi için AB'nin terörle mücadele kanunu ve dört başka daha kriterde daha Türkiye'den adımlar beklediğini ifade ederek, Türkiye'nin terörle mücadele kanununda değişiklik yapmasının söz konusu olmadığını belirttiği için henüz AB ile vize serbestisinde bir mutabakat sağlanamadığını söyledi.

Referandumun ardından Türkiye'nin bu konularda hangi adımlar atmayı planladığını yazılı olarak AB'ye ileteceğini belirten Çavuşoğlu, "Göç anlaşması, vize serbestisi ve geri kabul bir pakettir. AB'den önerilerimize olumsuz cevaplar alırsak, tüm anlaşmaları gözden geçirmek ya da askıya almak hakkımızdır" diye konuştu.

‘RUSYA'DAN CHARTER UÇUŞLARI KONUSUNDA BİR SIKINTI YOK'

"Rusya ile bir sıkıntımız yok; Erdoğan-Putin'in mutabık kaldığı gibi Suriye'de ateşkesin devamı, siyasi çözüm gibi konularda işbirliğimizi daha da güçlendireceğiz" diyen Çavuşoğlu, "Rusya'dan charter uçuşlar konusunda herhangi bir sıkıntı yok" diye konuştu.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, Putin'in ABD'nin Şam yakınlarını vurmaya hazırlandığı yönünde bilgileri olduğu açıklamasının hatırlatılması üzerine ise, "ABD'nin şu anda Suriye'de herhangi bir yeri vuracağına dair bizde bilgi, istihbarat yok" dedi.