Maalesef İslâm âlemi bir türlü kargaşadan, saldırıdan, zulümden kurtulamıyor. Bu günlerde İslâm coğrafyasının merkezi olan Ortadoğu'yu yine savaş ateşi sarmış durumda. İsrail saldırıyor. Bu saldırılar yüzlerce masum insanın, zavallı çocuğun canına mal oluyor. Lübnan'ın alt yapısı tamamen yıkıldı. Filistin'de bir noktaya kadar getirilmiş olan barış çabaları yok olup gitti. İsrail'in ölçüsüz saldırı iştahına en çok korumasız halk maruz kalıyor. Elbette şiddet, karşı şiddet doğurur. Saldırı terör doğurur.
Nereye gidiyor insanlık, hür dünya neden bu insanlık dışı saldırılara bir türlü "dur" demiyor? Hep güçlü mü haklı olacak? Hep güçsüzlere mi yüklenilecek? Hani ya BM! Haksızlıkları önlemek için kurulmuştu? Nerede hak ve adalet?
İsrail'in dengesiz gücü, İslâm âleminde özellikle Arap âleminde önüne geçilmez bir Yahudi düşmanlığını beslemektedir. Kuran'da ırk düşmanlığı yoktur. Din düşmanlığı da yoktur. Haksızlığa, saldırıya düşmanlık vardır. Kuran, ırk olarak Yahudileri kınamaz. Ama dini dünyaya alet eden çıkarcı, saldırgan insanları kınar. Bütün kitap ehlinin bir olmadığını, Musa'nın kavmi içinde de Hakk'a uyan, Hak ile adalet yapan bir topluluğun bulunduğunu ama çoklarının da yoldan çıktıklarını, yanlış işler yaptıklarını belirtir.
Kuran'da örnek olarak anılan peygamberlerin büyük çoğunluğu Yahudi kökenlidir. İbrahim hem Yahudilerin hem Arapların atasıdır. İshak, Yakup Yahudilerin atasıdır. Eyyüb, Musa, Harun, Süleyman, Davud, Zekeriyya, Yahya, İsa vb. ve daha Kuran'da anılan birçok peygamber hep Yahudi kökenlidir. Kuran'da bu peygamberler anıldıktan sonra Hz. Peygamber'e onlann izinde gitmesi emredilmektedir. Lanetli ırk bu kadar peygamber yetiştirmez.
Bu kadar peygamber yetiştirmiş olan İsrail milleti, şimdi niçin merhameti, adaleti bir kenara bırakıp bu kadar masumun kanına giriyor? Biz bunun sebebini, dinin ruhu olan merhamet ve adalet duygusundan uzaklaşıp dünya hırsına kapılmakta, dünyaya egemen olma tutkusunda buluyoruz. Ama ilahi adalet er geç yerini bulur. Zalimler akıttıkları masum kanları içinde bir gün boğulabilir.
Zalimlere bir gün dedirir kudret-i Mevlâ Tallahi lekad âserekellahu aleynâ.
Ortadoğu nereye sürükleniyor?
Maalesef İslâm âlemi bir türlü kargaşadan, saldırıdan, zulümden kurtulamıyor. Bu günlerde İslâm coğrafyasının merkezi olan Ortadoğu'yu yine savaş ateşi sarmış durumda
Haberin Devamı

