‘Ölen kuzenimin yüzünü gördüm’

Haberin Devamı

Okurum Arzu Karasu “Başımdan geçen olayın yorumu nedir?” başlığı altında şunları yazıyor: “İki sene önce kuzenimi kanserden kaybettik. Bizi çok sevdiğini, ölse bile daima bizimle beraber olacağını söylemişti. Ölümünden 15-20 gün sonra bir gece uyurken ölen kuzenimin omuzuma dokunmasıyla uyandım ve karşımda belden üstü olmak üzere yüzünü net bir şekilde gördüm. Bir an korkuya kapıldım ve eşimi uyandırdım. Eşim rüya gördüğümü söyledi.
Tekrar yattım ama uyumadım.1-2 dakika sonra bu sefer öbür omuzuma dokundu ve bana kısık bir sesle seslendi: ‘Çabuk kalk, gel’ dedi. Kalktım, onu takip ettim. Beni oğlumun yattığı odaya götürdü, parmağıyla onun dolabını işaret etti. Ben önce tam seçemedim karanlıkta, ona baktım. Sonra bana ‘oraya bak’ dedi ve tekrar aynı yeri işaret etti. Bir baktım ki dolabın üzerinde, oğluma çok yakın bir yerde kocaman bir böcek duruyor. Eşime seslendim. Hemen yanıma geldi. O da kuzenini bir an için gördüğünü söyledi. Böceği attı. Sabaha kadar uyumadım. Eşim benim rüya gördüğümü ve benden etkilenerek kendisinin de rüyasına girmiş olduğunu düşündü. Halbuki ikimiz de uyumuyorduk ve ayaktaydık.
Oğluma zarar gelmesini önlemek için beni uyandırdığını anladım. Ayrıca ölümünden bir yıl sonra onun evine gidip kalmıştım. Kızına ördüğü kırmızı bir hırka vardı. Hava soğuk olduğu için o hırkayı üzerime giyip yatmıştım. O gece yine geldi, saçımı okşadı. Ona doğru döndüm, hafifçe gülümsedi ve kayboldu. Kalktım, bu sırada kendi kızı da kalktı, benim kaldığım odaya geldi, ‘Annem geldi, saçımı okşadı, gitti. Ben onun için erkenden uyandım. Sen neden uyandın?’ diye sordu. Bana da geldiğini söyledim. Anladım ki, beni kızı sandı. Çünkü onun hırkasını giymiştim. Hocam bu olayların ne ifade ettiğini öğrenmek istiyorum?”
* ÇEVREMİZDE nice bedensiz varlıklar dolaşmaktadır. Ancak biz onları bu gözümüzle göremeyiz. İnsanda şu baş gözünden ayrı olarak bir kalp gözü, ruh gözü vardır. Allah bazı kullarının kalp gözü üstündeki perdeyi arlar, ona görünmez âlemden bazı gizler gösterir. Bunun için ruhun arınması gerekir. Ruhu arındıran da tüm sevgilerin temeli olan Allah sevgisidir. Ancak Allah’ı anmakla gönüller huzur bulur. Gönülden perde kalkması muazzam bir keramettir.

DİĞER YENİ YAZILAR