Müslümanlar ne yapsa suç

Belçika'dan yazan Yakup Yurt'un mektubunun birinci bölümünü dünkü yazımda sizlerle paylaşmıştım. Bugün mektubun son kısmını yayınlıyorum

Haberin Devamı

Belçika'dan yazan Yakup Yurt'un mektubunun birinci bölümünü dünkü yazımda sizlerle paylaşmıştım. Bugün mektubun son kısmını yayınlıyorum.

Batılılar, kırk yıldır bu ülkelerde yaşayan çoğunlukla fakir yabancıları sevmiyorlar. Medya destekli ırkçılık, Avrupa genelinde yükselişte. Hedefte varsa yoksa Müslümanlar. Ne yapsalar suç... Bataklık kurutulmuyor, sivrisinekler öldürülüyor. Fakirlik, cehalet, adaletsizlik devam ettiği sürece terörü önlemenin imkânsız olduğunu çok iyi biliyor yetkili merciler. Amma ve lakin önlemek istermiş gibi konuşup, tam tersine gelişmesi için her şeyi yapıyorlar. Bu arada olan, tüm dünyanın fakirlerine oluyor. Bir gece kar yağıyor, Brüksel sokaklarında iki evsiz insan ölüyor. Sosyal haklar cenneti Belçika'da iki bin, AB'nin başkenti Brüksel'de bin iki yüz evsiz varmış. Brüksel'de metroda ve yollarda dilenciden geçilmiyor.

Umutsuz olanlar
Şu pisliği, şu bombalama, şu intihar eylemini yapan kişi Türk, Faslı, Belçikalı, şuralı, buralı... Kim olursa olsun, yapan bir insan sonuçta ve mutlaka fakir biri. Mutsuz ve gelecekten umutsuz. Canından başka kaybedecek bir şeyi kalmayan... O insanların potansiyel zenginliklerini soyup onlan bugünkü yoksul hale sokan kim? Batılılar değil mi? Ne işi vardı Hollandalıların 7-8 bin kilometre ötedeki Endonezya'da? Ne işi vardı İngilizlerin binlerce mil uzaktaki Güney Afrika'da, öteki Afrika ülkelerinde. Sömürmek temel amaç. Önce Hristiyanlaştırıp uysallaştırmak, sonra sömürmek. Bir Güney Afrikalı papaz bu durumu gayet güzel ifade etmiş:

Tek derdi petrol
"Batılılar geldikleri zaman onların boyunlarında İncil, bizim elimizde (toprağı işleyen) sapan vardı. Onlar İncil'i bizim boynumuza astılar, elimizdeki sapanı kendileri aldılar."

Sömürünün en acımasız örneği de gözümüzün önünde cereyan ediyor. Amerika'nın işi ne Irak'ta? Iraklıları özgürlüğe kavuşturmak ha? Derdi mi Amerika'nın, Irak halkının özgürlüğü? Onun tek derdi petroldür, petrol. Irak'ın servetine sahip olabilmek için ülkeyi bölmek gerekir. Şimdi onu yapıyorlar. Kürdü, Arabi, Sünnisi, Şiisi, Türkmeni... Böl, yutması daha kolay olur. Şimdi Irak halkı Saddam devrini mumla arıyor. Çünkü kardeş kardeşi öldürüyor. Sonu nereye varır, tahmini güç değil.

DİĞER YENİ YAZILAR