Soru: İstemeden de olsa domuz etinin tadına baktım. Allah'a dua ettim, beni affetmesini istedim. Başka ne yapabilirim?
Cevap: Zina etmek, şarap içmek ne ise domuz eti yemek de öyledir. Bunların hepsi haram olan şeylerdir. Haram olan şarabı içen ne günah işlemiş ise haram olan domuz etini yiyen de aynı şekilde günah işlemiştir. Birinin diğerinden fark yoktur. Ama bizde sanki domuz eti yemek, dinden çıkmak gibi algılanır. Bu, zamanla oluşmuş bir yargıdır. Dinden kaynaklanmaz. Kişi belki kaç kez zina etmiştir, bunda pek sakınca görmez de domuz eti yemiş olmayı affedilmez günah sanır. Oysa muhakkak ki zina etmek, domuz eti yemekten daha ağır bir günahtır. Çünkü domuz eti yemek, kişinin kendisine yönelik bir günahken zina, başkasının namusuna ve hukukuna tecavüzü de içeren bir günahtır. Domuz eti yemekle bir haram eylem yapmış, bir yasağı çiğnemişsiniz. Yapılacak şey, tevbe edip Allah'tan af dilemektir. Siz bunu yaptığınıza göre inşallah bağışlanmışsınızdır. Artık onun üzerinde durmaya gerek yok.
Dürüstlük ahlakın temelidir
Soru: Ebedi dünya için "Lâilahe illallah Muhammedun Resulullah" diyen herkes cennete girecek mi? Bunu ayetler yazıyor mu?
Cevap: "Her kim, Allah'tan başka tanrı yoktur derse cennete girer" hadisi vardır. Bu hadiste Allah'a inanan herkesin, cennete gireceği belirtilmektedir. Ancak böyle bir ayet yoktur. Tabii cennete girebilmek için bu sözü öyle kuru bir laf olarak değil, hakkıyla söylemek ve bunun gereğine uymak gerekir. Nedir bunun gereği? Başta Allah'a kulluk etmek, O'ndan başka tanrı tanımamak ve dürüst olmak. Dürüstlük, güzel ahlakın temelidir. Özetle Allah'tan başka tanrı olmadığına inanıp güzel ahlak sahibi olanlar cennete gideceklerdir inşallah.
Hayatı düzenleyen Allah'tır
Soru: "Kime uzun ömür versek, onun yaratılışını başaşağı çevirir(gücünü azaltır)ız, (sonunda zayıflar, ihtiyarlar). Akıllarını kullanmıyorlar mı?" ayetini açıklar mısınız? (A. Tokay)
Cevap: Allah, uzun yaşattığı kimselerin bünyelerini baş aşağı eder. Bünyeleri gittikçe gücünü kaybeder, belleri bükülür, yüzleri kırışır, hafızaları zayıflar, o kadar ki hayatlarının başlangıcında olduğu gibi bir şey bilmez duruma gelirler, bildiklerini unuturlar. İnsan vücudunun ve öteki canlıların önce gelişip güç kazanması, sonra ihtiyarlamaya başlayıp günden güne gücünü kaybetmesi, Allah'ın yasaları gereğidir. İyice düşünenler, bunların Allah'ın tedbiriyle olduğunu anlar ve yalnız O'na kulluk ederler.
Domuz eti yemenin sorumluluğu nedir?
Zina etmek, şarap içmek ne ise domuz eti yemek de öyledir. Bunların hepsi haram olan şeylerdir. Haram olan şarabı içen ne günah işlemiş ise haram olan domuz etini yiyen de aynı şekilde günah işlemiştir
Haberin Devamı