SORU: 25 yaşında, doğuştan spastik bir kızım. Allah’ın adı anılınca titreyip O’nun aşkıyla ağlıyorum. Halime her dakika her saniye şükrediyorum. Aşırı derecede sabırlıyım. Çevremdeki bazı kişiler televizyon izlememin, oje sürmemin, müzik dinlememin çok büyük günah olduğunu söylüyor. Bu duyduklarım kalbimi incitiyor. Benim İslâmiyet’le kristalleşen kalbimi bu şekilde kıran insanlar kul hakkı yemiyorlar mı? Bunun hükmü nedir? (P. G.)
CEVAP: Sen kimsenin sözüne bakma. Oje de kullansan, makyaj da yapsan namazını kıl, ibadetini yap. Allah senin şekline değil, kalbine bakar. Allah aşkıyla dolmak, ağlamak ibadetlerin en makbulüdür. Sen eğer Allah sevgisiyle ağlayabiliyorsan Allah sana çok yakın, seni senden çok seviyor ki sevgisini senin içine doldurmuş. Hiç o şekilcilerin sözlerine aldırma, Allah seni seviyor. Spastik olman da bir sınavdır, sabret. Dünya hayatı geçicidir, bir var, bir yok. Ruh ise ebedidir. Fiziki bedende kusur olsa bile ruh kusursuzdur. Hele aşkla sevgiyle beslenen ruh pırıl pırıl, ışıl ışıldır. Sen bildiğin gibi rahat yaşa ama sevgi, Allah aşkı hiç içinden eksik olmasın. Yunus gibi ol ve onun gibi söyle:
Ne varlığa sevinürem
Ne yokluğa yerinürem
Aşkın ile avunuram
Bana seni gerek seni.
Müzik dinlemeyi haram saymak cehaletin kendisidir
SORU: Müziğin dinimizdeki yeri nedir? Saz çalmayı seviyorum. Okuldayken din kültürü dersi hocam, saz çalmanın günah olduğunu, kıyamet gününde zebaniler tarafından etlerimin çekilerek kopartılacağını söylemişti. Ben günahkâr mıyım? (Aydın Kıroğuz)
CEVAP: Peygamberimiz, o zamanın çalgısı olan davul ve tef dinlemiş, bunların düğünlerde çalınmasını emretmiştir. Savaşa giderken beraberinde türkücüler götürürmüş. O din kültürü dersi hocan ne biçim adammış ki saz çalanın zebaniler tarafından etlerinin kopartılacağını söylüyor? Sanıyorum zebaniler, saz çalanın etlerini değil de bu yalanı söyleyip Peygambere iftira edenin dilini koparır. Müzik dinlemeyi haram saymak cehaletin kendisidir. Gazali, müzikten hoşlanmayanı, hayvanlardan kaba bir yaratık olarak görmektedir. Müzik, âşıkın aşkını, fasıkın fıskını artırır. Elbette günaha yönlendiren müzik türlerini dinlemek doğru değildir.
Bedende kusur olsa bile ruh kusursuzdur
Haberin Devamı

