Allah'tan başka kurtarıcı yoktur

Bu yazdıklarınızı okumanız güzel ama sünnet değildir. İstediğiniz duaları veya ayetleri okuyabilirsiniz

Haberin Devamı

Soru: Yatarken İhlas, Fatiha, Kelime-i tevhîd, Rabbena âtinâ, Âyetelkürsî, Lâilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minezzâlimîn okuyorum. Bunlar yeterli mi? (Veli Doğan)

Cevap: Bu yazdıklarınızı okumanız güzel ama sünnet değildir. İstediğiniz duaları veya ayetleri okuyabilirsiniz. İmam-ı Gazali, Peygamberimiz (s.a.v.)'in yatarken okuduğu çeşitli duaları bir araya toplamıştır. Peygamberimiz şu tavsiyede bulunuyor: Yatacağın zaman namaz için abdest alır gibi abdest al, sonra sağ tarafına yat ve şöyle de: "Allahım! Gazabından rızana, cezandan affına, senden, sana sığınırım. Allahım! Ne kadar istesem de seni lâyıkıyla övemem, buna gücüm yetmez. Sen, kendini övdüğün gibisin. Allahım! Ey göklerin, yerin ve her şeyin rabbi, padişahı. Ey daneyi ve çekirdeği yanp bitkiyi çıkaran, Tevrat'ı, İncil'i ve Kur'ân'ı indiren rabbim. Her şerlinin ve senin perçeminden yakalamış olduğun her canlının şerrinden sana sığınırım. Sen Evvel'sin, senden önce bir şey yoktur. Sen Son'sun, senden sonra bir şey yoktur. Sen Açık'sın, senden açık bir şey yoktur. Sen Gizli'sin, senden gizli bir şey yoktur. Borcumu öde, beni fakirlikten kurtar (zengin eyle). Allahım! Canımı sen yarattın, yine sen alacaksın, canımın ölümü ve hayatı senin elindedir. Allahım! Eğer onu (bu gece) alacaksan, günahımı bağışla. Ve eğer yaşatacaksan, onu koru. Allahım! Senden dünyada ve ahirette sağlık, dirlik, düzenlik diliyorum. Rabbim! İsminle yanımı yere koydum, günahımı affet. Allahım! Nefsimi sana teslim ettim, yüzümü sana döndürdüm, işimi sana havale ettim, sırtımı sana dayadım. Senden umarak ve senden korkarak sana yöneldim. Senden başka kurtarıcı yoktur. İndirdiğin kitabına, gönderdiğin Peygamberine inandım."

Bunlar Peygamberimizin çeşitli zamanlarda okuduğu duaların toplamıdır. Bunların hepsini okumak şart değildir. Herhangi bir parçası okunsa kâfidir. Özellikle son bölüm okunmalıdır.

Bu sese kulak verin!
6 ay önce 14 yıllık eşim, eşyaları da alarak evi terk etti. 8 yaşındaki kızımla yalnız kaldım. Hiçbir sosyal güvencem yok. Ancak bu kadar dayanabildim. Bana bir şey olursa çocuğum tek başına ortada kalacak. Kiramı da ödeyemediğim için ev sahibi evden çıkaracak. Sokakta kalmaktan da hayattan da çok korkuyorum. Sizin bu çığlığıma duyarsız kalmayacağınızdan eminim. Nazlı Kaya

* Sıkıntı içinde bulunan bu bayana yardım etmek isteyenler, kendisiyle irtibat kurabilirler.
Adres: Cansu Sitesi No: 5/3 Egekent - 2
Menemen-İzmir Tel: (0555) 500 65 14

DİĞER YENİ YAZILAR