Allah'ın adını gönülden anın

Gönülden Allah adı anılınca hiç kuşkunuz olmasın, şeytanlar kaçar. Çünkü Allah adı, kötü cinleri yakar

Haberin Devamı

Soru: Üç kez, bana büyü yapıldığını rüyamda gördüm. Ne yapmalıyım? Bu yörede herkesin başvurduğu hocalar var. Sizi okudukça onlara başvuranlara acıyorum. (N. S.)

Cevap: Bazı insanların rüyaları genellikle çıksa da yine rüyanın garantisi yoktur. Görülen rüyaların bir kısmı, görüldüğü anlama değil, başka anlama gelebilir. Bu husus, yorumla anlaşılabilir. Ben bir yorumcu değilim. Ancak sizin çevrenizde büyüye dair söylentilerin çok olduğu anlaşılıyor. Bu söylentiler sizi de etkilemiş, bilinç altınıza yerleşip öyle bir rüya görmenize sebep olmuş olabilir. Bu söylediğim bir tahmindir. Ama şayet rüyanız gerçek ve size büyü yapılmış ise bunun çaresi, "Kul e'uzu bi rabbi'l-felak", "Kul e'ûzu bi rabbi'n-nâs" surelerini ve Ayete'l-Kürsî'yi okuyup Allah'a sığınmaktır.

Gönülden Allah adı anılınca hiç kuşkunuz olmasın, şeytanlar kaçar. Çünkü Allah adı, kötü cinleri yakar. "Bir kez Allah dese aşkiyle lisan, dökülür cümle günah misl-i hazân." Ankara'da Habip Bey adında bir dostum vardı. Bana şunu anlatmıştı: "Manevî bir hastalığa yakalanmış, bunalım geçirmekte olan kayınvalideme Ayete'l-Kürsî okumaya başladım. Bir de ne göreyim. Okuduğum Ayete'l-Kürsîler, birer ışın mermi olmuş, cinlere saplanıyor, vurduğunu yakıyor. Cinler o ışın mermilerinden kaçıyorlar."

Ekim ayı içinde basılacak
Soru: Seyyid Kutup'un "Kur'ân'da Edebi Tasvir" (Hilal Yayınları -1978 - 2. baskı) adlı sizin çevirinizi okudum. Diğer kitaplarınızı da takip ediyorum. Ancak "İslâmî Tetkikler İslâm Felsefesi ve Kelâmı - Montgomery Watt Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 1968" adlı kitabı bulamadım. Bunu da siz çevirmişsiniz, bulma şansım var mı? (Hasan Koçver)

Cevap: Değerli okurum, "İslâmî Tetkikler" adlı kitap, İngilizce'den yapmış olduğum çeviridir. Orijinal adı "Islamic Surveys" olan kitabın yazarı, Prof. Montgomery Watt'tır. 1968 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi yayınları arasında çıkmış olan kitabın bende dahi bir nüshası yok. Fakat ekim ayında bir yayınevi tarafından bastırılması konusunda muvafakatim alınmıştır. İnşallah basılır.

Safsatalara itibar etmeyin
Soru: Geçen gün internette gezerken bir sitede, Kur'an'ın değiştirilmesinden tutun da onun Hz. Muhammed'in sözü olduğuna kadar kafa karıştıracak birçok safsata vardı. Bu yazılanlara bir cevap sitesi kurmanız mümkün mü?

Cevap: Bu gence, "Gerçek Din Bu", "İslâm'da Güncel Tartışmalar", "İslâm'a İtirazlar Kur'ân-ı Kerim'den Cevaplar" adlı eserlerimi okumalarını öneririm. Bu kitaplarda, böyle saçma itirazların yanıtları verilmiştir.

Ayrıca VATAN Gazetesi'nde çıkan yazılarımı her gün takip etmelerini öneririm. Çünkü aradıkları pek çok konunun yanıtını bu yazılarda bulabileceklerdir.

DİĞER YENİ YAZILAR