İşte yaklaşık 1.5 yıldır görmeyi arzu ettiğimiz ama bir türlü izleyemediğimiz G.Saray dün gece Arena’daydı.
NE mi yaptı G.Saray?
11 futbolcu da hep topun arkasındaydı. Doğru yerde doğru hamleler yaptılar. Yerini boşaltanın veya ileride kalanın yerine hep 2’li, 3’lü kademe vardı. Son 15 dakikaya kadar tam bir Alman-İtalyan karşımı müthiş bir disiplinle oynadı G.Saray. Sahanın en kötü isimleri haftalardır olduğu gibi yine Burak-Selçuk ikilisiydi ve inanın onlar bile dün gece herkese sempatik geldi. Özellikle Burak çok koştu, gol için her şeyi yaptı ama kaybedilen özgüven o kadar kolay geri gelmiyor. Bu düşünce yapısıyla Burak 15 gün içinde toparlar.
Çok açık ve net görüldü ki, G.Saray bu sezon ligimizde başarılı olamazsa, bunun temel faktörü kaliteli yabancılarını sınırlamadan ötürü oynatamaması olacak. Muslera, Sneijder, Melo, Drogba dörtlüsü sakat veya cezalı olmazsa hep banko oynarlar. Geriye kalan 2 kontenjan için en büyük adaylar Eboue, Chedjou ve Bruma.
Amrabat, Dany ve Riera’nın işi çok zor ve biz artık onları ağırlıklı olarak Avrupa arenasında izleyebileceğiz. Federasyon ne yapıp edip kendi ülke milli takımlarında belli sayıda forma giyen veya giymiş kaliteli yabancılara sınırlamayı kaldırmalı. İddia ediyorum, F.Bahçe, Beşiktaş ve G.Saray’ın tribünde oturtmak zorunda kaldığı yabancılarından bir kadro kur, ligde ilk 3’ün dışında kesinlikle kalmaz.
MANCINI DOĞRU TERCİH
Yeniden dün geceye dönersek, G.Saray kazandıkça, hele bir de dün olduğu gibi iyi mücadele edip goller attıkça, “İmparator” sesleri yok olur. Zaten Mancini’ye kimsenin laf söylediği yok. Avrupa arenasında başarıya aç olan Mancini, G.Saray için çok doğru bir isim. Yakışıklı İtalyan’la G.Saray doğru yolda ilerliyor. Rakiplerinden daha yaşlı kadrosu bulunan G.Saray, orta sahasını hem defansa hem ofansa yakın oynatır, Sneijder böyle enerjik olursa, Burak gollerine kavuşursa sarı-kırmızılı ekip her kulvarda etkili olur.
Fernandes’in Türkiye’de işi ne?
Beşiktaşlılar hiçbir büyük maçta oynamayan, maçtan bir gün önce bile sabahın ilk ışıklarına kadar gezen, tozan, alkolü elinden düşürmeyen Fernandes ile dün gece her tekmeye kafa uzatan, hırslı, dinamik ve sahada coşup coşturan Melo ve Drogba’yı lütfen mukayese etsin. Sonra da aradaki farkı görüp Fernandes’e ne yapması gerekiyorsa yapsın. Bu ve bunun gibi rezil adamların ne işi var Türkiye’de?
İşte böyle
Haberin Devamı

