G.Saraylılar artık F.Bahçe'nin şampiyonluğunu kabullenmiş görünüyor. Onlar için artık tek umut, hiç değilse pazar günü F.Bahçe'yi Arena'da yenmek. Çok anlamı var mı? Bence yok. G.Saray, F.Bahçe'yi yense ne olur, F.Bahçe kaybetse ne yazar?
13 puanlık fark lig bitimi bence azalmaz, artar. Bu nedenle pazar günkü maçın sonucu sadece istatistiklere geçecek. Dilerim yıllar önce Ali Sami Yen'de olan "Su savaşları" tekerrür etmez.
Önemli olan, şike sezonu olarak bilinen 2010-11'den sonra G.Saray'ın arka arkaya aldığı 2 lig, 2 Süper Kupa şampiyonluğundan sonra, üstelik senede 100 milyon dolar para kazandığı yeni stadı ve UEFA gelirlerine rağmen sarı-kırmızılıların bu sezon nasıl bir çöküntüye uğradığıdır. İşte asıl irdelenmesi gereken konu bu.
SEBEBİ ÇOK BASİT
Şike kararının mahkemeden sonra yargıtayca da onanması, F.Bahçe'nin son 3 sezonda sürekli şikeci, teşvikçi takım olarak görünmesi ve gittiği deplasmanlarda uğradığı saldırılar, UEFA tarafından aldığı men cezalarına rağmen dimdik ayakta durması, hatta daha fazla kenetlenmesi elbette takdire şayan bir durum. Ama bu sezon F.Bahçe şampiyonluğa ulaştıysa, (bence kesin) Aziz Yıldırım yeniden güç toplayıp camianın desteğini yüzde yüz arkasına aldıysa, bunun en önemli tedarikçileri İbrahim Hacıosmanoğlu ile Ünal Aysal'dır. Sebebi çok basit.
Trabzon 3 yıldır, alamadığı lig kupasının peşinden koşması neticesinde, son 3 sezonda F.Bahçe'ye 6 defa mağlup oldu, 3 beraberlik aldı ve hiç kazanamadı. Üstelik Trabzon'un F.Bahçe'ye sürekli kaybetmesinin yanında tam 12 maç da sahası kapatıldı. Bitmedi... Trabzon 1 milyon 37 bin lira para cezası ödedi, yöneticileri 234 gün hak mahrumiyeti cezası aldı. Daha ne olacak?
Hiç küsmüyorlar
Ve 3 numarada F.Bahçe seyircisi var. İlk günde inanmadılar, bugün zaten hiç inanmıyorlar Aziz Yıldırım'ın şike yaptığına. 17 Aralık sonrası ortaya çıkan yargı skandallarından sonra da inançları haklı olarak daha da arttı. Bir caddede yürüyorlar, bir Ata'nın huzuruna çıkıyorlar. Küsmüyorlar, maça geliyorlar ve destek oluyorlar. Bu nedenle şampiyonlukta Yıldırım'dan, Yanal'dan, futbolculardan da fazla emekleri var.
Pazar günü derbi ne mi olur? F.Bahçeliler’in çok umrunda olduğunu düşünmüyorum, nasılsa şampiyon oldular. Onların tek isteği Ünal Aysal ve İbrahim Hacıosmanoğlu’nun görevlerine başkan olarak devam etmeleri.
9 çöp transfer
İbrahim Hacıosmanoğlu 11 aydır başkan ve hep ortamı gerdi. "Hırsızlar, şerefsizler, seni gömecek yer bulamam, bu kupa gelecek" gibi söylemlerle F.Bahçe'nin ekmeğine yağ sürdü, kulübünü bitirdi. Halbuki haklı mücadelesini UEFA ve Karadenizli milletvekillerinin üzerinden yapmaya devam etse, ne taraftar bu kadar galeyana gelecek, ne de maçlar kaybedilip sahası kapanacaktı.
F.Bahçe'nin bu sezonki başarısında İbrahim Hacıosmanoğlu'nun çabasını 1 numaraya koyuyorum. Gelelim 2 numaraya. Belki 1 de olabilir. Tartışmasız Ünal Aysal. Şımarık çocuklar gibi işi öğrendiğini sanıp Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak'ı gönderirken aslında kendi ipini çekti. Sonrasında hiç sevmediği Terim'den kurtulmak için her şeyi yaptı ve muradına erdi. (Elbette gönderilmesinde Terim'in de büyük kabahatleri ve gizli planları vardı) Devre arasındaki 9 çöp transferle G.Saray'ı 50 milyon Euro borca sokan, Ali Kırca, Ujfalusi gibi isimleri nedendir bilinmez büyük rakamlara işe alan, Sneijder'i takım içinde ajan gibi kullanan Aysal, Yıldırım'a hayat verdi. Terim olayından ders almamış olacak ki Ergin Ataman’ın Milli Takım’a gitmesine izin verip basketbol takımını da bitirdi. Şampiyonluk hayal oldu.
G.Saray'ın 600 milyon dolar mevcut, Aysal'ın kalması durumunda 3 yılda 900 milyon dolar borcu olacağı için, Muslera, Burak, Sneijder yakında kaçıp gidecektir. F.Bahçe önümüzdeki 2 sezonu da forse edecektir. Stadı biterse Beşiktaş bile G.Saray'dan çok daha iyi durumda olacaktır.
F.Bahçe ve Aziz Yıldırım'a hayat veren isimler
Haberin Devamı

