Son yılların en sıkıcı, en temposuz, en çok pas hatasının yapıldığı, kısacası kalitesiz bir derbi izledik. Telekom’da, özellikle son haftalarda kurduğu müthiş baskıyla rakiplerinin gardını maçın başında düşüren ve farka koşan G.Saray, neredeyse pozisyona girmeden Beşiktaş’ı yendi.
Normalde Almeida biraz becerikli olsa veya son vuruşlarda azıcık şansı olsa G.Saray’ı yenerdi. Bir başka deyişle Dany, o akılları karıştıracak, Beşiktaşlılar’ın hep kafasında soru işareti olarak kalacak aptalca penaltıyı yapmasa G.Saray gol atamazdı. Başkan Fikret Orman’ın Dany’yi neden istemediğini şimdi daha iyi anlıyorum. Pozisyon yokken kayarak Veysel’in ayaklarını yerden kesen Dany bir çuval inciri berbat etti.
Artık Dany, bundan sonra hangi kulüpte oynarsa oynasın benim kafamda hep şaibeli bir oyuncu olarak kalacaktır. G.Saray’dan Beşiktaş’a geçmiş bir oyuncunun, tüm bakışlar üzerindeyken böyle bir hata yapma lüksü olamaz. Ben bunu masum bir hata olarak kabul etmiyorum.
Notlarıma baktığımda Alex Telles’in sol çaprazdan, Drogba’nın da ceza sahası çizgisi üzerinden yan ağlara vurduğu şutlar dışında G.Saray’ın gol girişimi hiç olmadı.
Bir de 84. dakikada Cenk ile Franco’nun çarpıştığı pozisyonda Burak topu göremedi ve golü kaçırmış oldu. Ama Beşiktaş rakibine oranla daha istekli ve diriydi. 2. yarının başında Muslera’nın Almeida’nın şutunu yakın mesafeden kurtarması maçın kırılma anı oldu. O pozisyon gol olsa G.Saray 1 puanı bile zor kurtarırdı.
SEYİRCİ İYİ BİLİYOR
Maçın en güzel hareketi, 54’te Semih’in ‘korner hocam’ sözlerindeki harika itirafı ve Cüneyt Çakır’ın hatasından hemen dönmesiydi. Aslında yapılması gerekene bile ülke olarak nasıl şaşırıyoruz, nasıl hayretler içersinde kalıyoruz. Neden?
Çünkü Türkiye’de hemen herkes birbirini yiyip duruyor, kuyusunu kazıyor. Arada bir böyle itiraf duyduğumuzda da inanmakta güçlük çekiyoruz. Vah Türkiyem vah. Yine de teşekkürler Semih Kaya.
G.Saray kötü ama şanslı
Bir başka sevindirici gelişme de, tribünlerin fuboldan fazlasıyla anlaması ve oyunun içinde olmasıydı. Öyle ki maçta 4 ofsaytta düşen Burak 67’de pas yerine vurmayı tercih edince tribünlerden tokat gibi cevabı aldı ve o dakikadan sonra dağıldı gitti. Kısacası artık seyirci neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Yani onları kandırma şansın yok.
Drogba haftalar sonra biraz kımıldadı. İyi oynadı mı? Hayır ama kötü G.Saray’ın iyilerindendi. Kuşkusuz Muslera, Beşiktaş’taki Atiba, Gökhan ve Motta ile birlikte sahanın en iyi ismiydi. Dün G.Saray kötüydü ama şanslı. Dilerim bu şans Chelsea karşısında da devam eder.
Bir çuval inciri berbat etti
Haberin Devamı

