Kaliteli eğitimin adresi Kadir Has Üniversitesi

Haberin Devamı

DERS programlarını her yıl yenileyen, öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda standart değil, öznelleştirilmiş eğitim sunmayı hedefleyen Kadir Has Üniversitesi, öğrencilerini alanlarındaki en güncel bilgilerle donatabilmek ve etkileşimli, bire bir eğitim-öğretim verebilmek amacıyla iddialı bir teknik altyapıya sahip.

Kadir Has Üniversitesi’nde, eğitim-öğretim tekniği her öğrenciyle bire bir ilgilenme felsefesi üzerine kurulu. Her öğrenci, hem dersler hem de kişisel gelişim bakımından öğretim üyeleri tarafından 24 saat bire bir takip ediliyor. Gerçek anlamda bir vakıf üniversitesi olan Kadir Has Üniversitesi’nde öğrencilerin yüzde 63’ü burslu okuyor. Öğrencilerine çok farklı kategoride burs imkanları sunan üniversitenin Giriş Bursu, Kadir Has Bursu, IB Bursu, Abitur Bursu, Matura Bursu, Selimpaşa Bursu, Kadir Has Onur Bursu ve Yurt Bursu bulunuyor.

YURT OLANAKLARI: 2010-2011 akademik döneminde hizmete giren öğrenci konukevi modern mimarisi ve konforlu yapısıyla dikkat çekiyor. Kadir Has Kampüsü Cibali’de bulunan ve 67 yatak kapasiteli konukevi iki ve tek kişilik odalardan oluşuyor. Öğrenci konukevinde 24 saat sıcak su, internet, çamaşırhane, buzdolapları, mikrodalga fırın, su ısıtıcıları bulunduğu gibi odalarda kişiye özel dolap, kitaplık raf, çalışma masası ve sandalyesiyle bavul odasında herkes için özel şifreli dolaplar bulunuyor.

ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMI: Kadir Has Üniversitesi Avrupa Birliği Ofisi, Avrupa üniversiteleriyle akademik ve kültürel ilişkilerini geliştirmek amacıyla öğrenci ve öğretim üyesi değişimleri gerçekleştiriyor. Kadir Has Üniversitesi’nin Erasmus programı çerçevesinde AB üyesi ülkelerde toplam 53 anlaşması bulunuyor. Bu sene 75 öğrenci bahsi geçen okullarda eğitim alırken yurt dışından da 35 öğrenci Kadir Has Üniversitesi’ne geldi.

ÇİFT ANADAL/YANDAL: Kadir Has Üniversitesi’nde kendi lisans programlarını başarıyla sürdüren öğrenciler, ikinci bir dalda lisans diploması almak için Çift Anadal Programı’ndan yararlanabiliyorlar. Ayrıca lisans programlarından birini başarıyla yürütenler ilgi duydukları başka bir dalda bilgilenmelerine olanak sağlayan yandal programından da faydalanabiliyor. Bu programı 2.00 ortalamayla tamamlayan öğrencilere ise sertifika veriliyor.

Neden Kadir Has Üniversitesi?

n İSTANBUL’UN merkezindeki konumu ve ulaşım kolaylığı, karşılıksız başarı bursları (“her başarılıya burs vermek” görüşünden yola çıkan ve Türkiye üniversite burs ortalamasının çok üzerinde olacak şekilde yüzde 63’ü burslu öğrenci) ve yurt imkanları, yoğun öğrenci merkezli eğitim modeli, çift anadal ve yan dal gibi imkanların yanı sıra bölüm değiştirme, alan değiştirme gibi olanaklar, kıtalararası değişim programları, deneyimli kaliteli ve genişleyen akademik kadro, teknoloji temelli eğitim anlayışı, eğitimde zamanı ve mekanı ortadan kaldıran

7 gün 24 saat eğitim sistemi ve uluslararası odaklı ve İngilizce eğitim alternatifleri.

n ÖSYM’DEN gelen başarı sıralamasında ilk 5000’de yeralan öğrenciler eğitim ücretinden muaf olabilmelerinin yanısıra derecelerine göre aylık yaşam katkı desteği alıyorlar; İstanbul dışından gelen öğrenciler içinse ücretsiz yurt imkanı mevcut.

n UYGULAMALI Bilimler Yüksekokulu teknik ve mesleki uygulamalara ağırlık veren bir eğitim izliyor. Mezunlarını, tam donanımlı olarak sektöre kazandırıyor.

Sinema ve televizyon yaz kampı

KADİR Has Üniversitesi İletişim Fakültesi, sinema ve televizyon sektörüne ilgi duyan ve bu alanda çalışmayı hedefleyen liseli gençler için workshoplar düzenliyor. Senaryo, yönetmenlik, oyunculuk, kamera ve kurgu gibi sektörün temelini oluşturan konularda düzenenen workshoplar ücretsiz olarak 18-22 Temmuz 2011 tarihleri arasında Kadir Has Üniversitesi’nde yapılacak. Kısa film yapmak isteyen öğrenciler için oldukça önemli bir fırsat olan bu workshoplarda öğrenciler tüm hafta boyunca öncelikle temel film yapım eğitimi alacaklar. Hafta sonunda ise Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 48 Saat Film Festivali bünyesinde filmlerini üretecekler. 48 Saat Film Festivali kapsamı oldukça ilginç ve öğretici. Öğrencilere tema, obje, karakter ve bir cümle veriliyor. Onlardan 48 saat içerisinde bu noktadan hareketle tamamlanmış bir kısa film getirmeleri bekleniyor.

‘Hedefimiz yenilikçi tasarımcılar yetiştirmek’

KADİR Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Coşkun Orlandi fakülte ve bölüm hakkında şu bilgileri verdi: Tasarım bir düşünce biçimi olduğundan genel çerçevede tüm tasarım disiplininde yaratım süreçleri aslında çok benzerdir. Yaratıcılık, özgünlük ve yenilik anahtar kelimelerdir diyebiliriz.

Biz hem çevresini analiz edebilen, eleştirel düşünen, hem okuyan hem de üreten yenilikçi tasarımcılar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Mesleğin ve bu alanın kalitesini yukarı çekebilen genç nesiller yetişitirebilmek çok önemli. Uluslararası ilişkileri önemsiyoruz. Kendi iletişim ağlarımızı eğitime de taşımaya çalışıyoruz. Sadece geçtiğimiz yıl içinde İtalya Dışişleri Bakanlığı’nın Tasarım Koleksiyonu Sergisi’ne ev sahipliği yaptık, sergi açılışına paralel olarak fikri haklar sorunlarının tartışıldığı bir sempozyum düzenledik. Alman ve Amerikalı hoca ve öğrencilerle işbirliği içinde atölye çalışmaları yürüttük, uluslararası en önemli tasarım etkinliklerinden biri olan

Milano tasarım haftasına katıldık. Fakültemizin tasarım odaklı yapısı bizi klasik anlamda sanat eğitimi için aranan ‘yetenek’ avının ötesinde bir öğrenci seçim sistemine yöneltti.

İşte sistemimiz

n YGS puanı (hangi tür puanı en yüksekse) % 40.

n Görsel algı / yaratıcılık / analitik düşünce (test ve açık uçlu sorular) % 30.

n Desen (gördüğünü çizerek aktarabilme becerisi, el-göz koordinasyonu) % 30.

Bu sınav sistemini ilk defa geçen yıl uyguladık, aldığımız sonuçlar bizi çok tatmin etti.

KAMPLAR

n Tasarım Kampı:

18-21 Temmuz

n Tiyatro Kampı:

18 -19 Temmuz

SINAV TAKVİMİ

n Tasarım Alanları Yetenek Sınavı: 4-27 Temmuz Çarşamba başvurular

n 28 Temmuz Perşembe Yetenek Sınavı

n Tiyatro sınav tarihleri: 15-16-17-18-(19) Ağustos 2011

Fulbright Bursu Ece Altınbaşak’ın

KADİR Has Üniversitesi, Tasarım Yüksek Lisans Programı öğrencisi ve aynı zamanda AB 7’nci Çerçeve Marie Curie Design Heals Araştırma Projesi Asistanı Ece Altınbaşak büyük bir başarıya imza attı. Her yıl yüzlerce başvuru alan ve en prestijli burslardan biri olan Fulbright Bursu’nun seçilmiş az sayıdaki adaylarından biri oldu. Çukurova Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden 2009 yılında mezun olan Ece Altınbaşak, aynı sene açılan Kadir Has Üniversitesi Tasarım Yüksek Lisans Programı’na kabul edildi. Kadir Has Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Orçun Kepez’in tez danışmanlığını yürüttüğü Ece Altınbaşak’ın araştırma alanı, katılımcı tasarım yöntemiyle çocuklar için aktif kullanılan, açık alan tasarımı olarak özetlenebilir.

Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nden Fütürizm okulu

KADİR Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi, düzenlediği programlarla toplumun ihtiyaçlarına nitelikli çözümler üretecek eğitim modelleri oluşturmak amacıyla kuruldu. Yaşam Boyu Eğitim Merkezi iş dünyası ve sivil toplum örgütleriyle yaptığı işbirliklerine “Fütürizm Okulu” kurarak, bir yenisini daha ekliyor. Fütüristler Derneği ile yapılan çalışmanın hedefi, ‘Olumlu gelecek tasarımı’ için fütürzim kavramını benimsetmek. Eğitim programı 14 haftalık bir süreci kapsayacak Fütürizm Okulu’nun kuruluş protokolü Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Fütüristler Derneği Başkanı Ufuk Tarhan tarafından yarın Kadir Has Üniversitesi’nde imzalanacaktır.

Kadir Has Üniversitesi

REKTÖR

Prof. Dr. Mustafa Aydın

KURULUŞ TARİHİ

1997

BULUNDUĞU İL

İstanbul

FAKÜLTELER

Fen-Edebiyat Fakültesi

Amerikan Kültürü ve Edebiyatı

Enformasyon Teknolojileri

Yönetim Bilişim Sistemleri

Güzel Sanatlar Fakültesi

Endüstri Ürünleri Tasarımı

Grafik Tasarımı

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

Tiyatro

Hukuk Fakültesi

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İktisat

İşletme

Uluslararası Ticaret ve Finans

Uluslararası İlişkiler

İletişim Fakültesi

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

İletişim Tasarımı

Radyo, Sinema ve Televizyon

Reklamcılık

Yeni Medya

Mühendislik Fakültesi

Bilgisayar Mühendisliği

Elektronik Mühendisliği

Endüstri Mühendisliği

Enerji Sistemleri Mühendisliği

YÜKSEKOKULLAR

Uygulamalı Bilimler Y.O.

Gayrimenkul ve Varlık Değerleme

Sermaye Piyasası Denetim

Derecelendirme

Uluslararası Ticaret ve Lojistik

Bankacılık ve Sigortacılık

Meslek Yüksekokulları

Teknik Bilimler Meslek Y.O.

Bilgisayar Programcılığı

Elektronik Haberleşme Teknolojisi

Grafik Tasarımı

Mekatronik

Sosyal Bilimler Meslek Y.O.

Bankacılık ve Sigortacılık

Basım ve Yayın Teknolojileri

Dış Ticaret

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Lojistik

Radyo ve Televizyon Teknolojisi

ÖĞRENCİ SAYISI

Toplam: 4583

AKADEMİK PERSONEL SAYISI: 463

KADİR HAS KAMPÜSÜ

Kadir Has Caddesi Cibali / İST.

www.khas.edu.tr

http://twitter.com/khasedutr

http://www.facebook.com/Khasedutr

ADVERTORIAL

DİĞER YENİ YAZILAR