Bizler daha ölmedik!

Geçen cuma, belki de yayıncılık hayatımın en zor günüydü. Seyredenler biliyor; ağlayarak, program yaptım

Haberin Devamı

Geçen cuma, belki de yayıncılık hayatımın en zor günüydü. Seyredenler biliyor; ağlayarak, program yaptım. Çeltiksuyu YIBO'nun durumu içler açışıydı. En değerli varlıklarımıza, yarınlarımıza sahip çıkamamıştık. Gazete başlıklarını okurken, kendimi tutamadım. Ağlayarak okuduğum bazı başlıklar: Bu yavruların elleri yakanızda... En acı yoklama... Dün, AA ajansına düşen bir haber: Bingöl'de meydana gelen depremin ardından Çeltiksuyu YIBO'nun enkazından kurtulan öğrencilerin en büyük korkusu okuyamamak... Çeltiksuyu YIBO'nun enkazından kurtulan ve Büyük Tekeören Köyü'nde yaşamını sürdüren 7. sınıf öğrencisi Yeşim Günce, 8. sınıf öğrencisi Müesser Gündü ve 6. sınıf öğrencisi Suphi Gündü, ailelerinin eğitimlerine devam etme iznini vermemesinden korkuyorlar.

İşte, medyanın gücü!
Yukarıdaki haberi okuduktan sonra, Özel Okullar Derneği Başkanı Rüstem Eyüboğlu'nu aradım. Sorunu dile getirirken, sorun çözüldü! Eğitimci dediğin böyle olur! İstanbul, Ankara ve İzmir'de faaliyet gösteren Özel Okullar Derneğinin; 25 çocuğumuzun eğitim-öğretim ihtiyacını üstlenebileceğini belirtti. Sıcacık yemekleri de verilecek, cep harçlıkları da verilecek... Ancak; karşımıza, yatacak yer sorunu çıktı. Bu çocukların, barınma sorununu nasıl aşacağız? Nerede yatıracağız, çünkü özel okullarımız yatılı değil. "Hocam, ben sizi beş dakika sonra bir daha arayacağım" dedim. Buraya kadar gelmişken, geri adım atamazdık. Bence; bu sorun, işin çözümü en kolay tarafıydı; kolay mı bizi zorlayacaktı? Hemen, İstanbul İli Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey'i aradım. Sorundan bahsettim; sorunu anında halletti, anında çözdü. "Çocuklar, bizim pansiyonlarda kalacak" dedi. Elde var iki, devam... Bahçeşehir Koleji'nin Kurucusu Enver Yücel'i aradım. Yücel, örnek aldığım bir insan, çağdaş bir eğitimci, girişimci. Düşünmeden, hemen kabul etti. Beş çocuğumuza sahip çıktı.

Devam... Mutlu haberi, Bingöl Valisi Hüseyin Avni Coş'a da bildirdim; morali düzelsin, güzel haberi yavrularımıza iletsin diye... Dün sabah, cep telefonuma bir mesaj geldi: Türkiye'nin 63 ilindeki 93 şubemiz depremzedelerin hizmetindedir. Ayrıca, Bingöl'e prefabrik dershane açacağız. Selamlar, İbrahim Taşel. İbrahim Taşel, Final Dergisi Dershanelerinin Kurucusu. Benim, örnek aldığım bir diğer kişi; dürüstlük ve başarı örneğim... Devam edecek miyiz?

DİĞER YENİ YAZILAR