Kurnaz kışkırtmalar!

Haberin Devamı

Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek ‘twitter’ın da yardımıyla tam bir polemik kurdu oldu çıktı. Öyle kurnazca kışkırtmalar yapıyor ve en açık-net olayları bile başarıyla ters yüz ediyor ki yetişmek zor. Mesela devamlı olarak Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili olumsuz ve onu kışkırtacak oltalar atıyor, balık oltaya gelirse umuduyla.. Balık gelmiyor, o da cin, bu kez daha da provokatif bir laf giriyor devreye.. Son olarak “Mustafa Sarıgül’ün CHP Genel Başkanı olacağı yemi”ni çok sevdi, daha İstanbul belediye başkan adayı olmadan başladı “Baronlar onu istiyor, Baykal’ı da onlar gönderdi, bugünden itibaren Sarıgül genel başkandır” vs, vs..

Baykal eğer özel hayatına dikkat etseydi gider miydi, kimse kurultaysız gönderebilir miydi, tamamen kendi hatası oldu.. CHP Meclis’te türban konusunda uyumlu davrandı, olay yok.. Sarıgül barış havası içinde Kılıçdaroğlu’nun elinden “üyelik kartını” aldı, olay yok.. E olay lazım.. Gökçek de bunu görev biliyor.

Gökçek’e cevap..

Geçen Cuma akşamı Samanyolu TV’de Kılıçdaroğlu ile röportaj vardı, orada da Gökçek benzeri bir Sarıgül sorusu sordular. Milletin özlediği “demokratik lider cevabını” verdi; “Genel başkan olmak isteyen herkese yol açık. Kurultaya gidilir, kim seçilirse o başkan olur. Siyaset özgüven işidir, ben sonsuza kadar kalmaya gelmedim”.. Bu Gökçek’in sözlerine de cevap gibi değil mi?

Birileri ise “yağ çekeceğim” diye AKP’ye “Tayyip Erdoğan giderse parti biter” sözleriyle saygısızlık yapıyor, partiler “aynı genel başkanın varlığı ile var oluyor” ise onun dışındakiler yok sayılıyor demektir ve aynı zamanda mevcut genel başkan iyi bir sistem kuramamış demektir. Yağcılık da, kışkırtmacılık da yaramıyor!



Canlı bomba!!

Uzun zamandır ‘en önemli konumuz bu’ diyerek El Kaide tehlikesine dikkat çekmeye çalışıyorum, Cuma ve Cumartesi yazılarım da aynı konudaydı; El Kaide ve diğer radikal İslamcı, cihatçı terör örgütleri Türkiye’ye girdiler ve “bombalı eylem yapabileceklerini” de daha önce “sınır kapılarını bize açmazsanız” diyerek bildirmişlerdi, Hükümet hemen diğer konuları bırakıp önlem almalı diyordum.

Dün “Almanya’da ve Türkiye’de polisin alarma geçtiği, intihar bombacısı Alman repçinin Türkiye’de eylem yapacağı” açıklandı. Bu konu maalesef tamamen “Hükümetin Suriye’de izlediği politika ve Türkiye sınırlarını yolgeçen hanından farksız olması” ile ilgilidir, bu örgütler desteklenmiş, yüzlercesinin Türkiye’ye girmelerine de izin verilmiştir. Acaba Hükümet hala herşeyi bir yana bırakıp halkın güvenliğini sağlamayı düşünmüyor mu?

Bütün ülkelerin verdiğinin toplamından fazla paramızı mültecilere akıttık, en olmayacak bir hatayı daha yapıp “sınavsız-parasız üniversite veririz” de dedik. Hiç değilse ihmal yapmayalım!



Ata’ya saygı zinciri!

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü ölümünün 75’inci yılında sevgi, saygı ve minnet duygularıyla anıyoruz, nurlar içinde yatsın.. Kadıköylüler de Ata’mızı 6.5 kilometrelik sahil yolu boyunca el ele oluşturulacak “Ata’ya saygı zinciri” ile anacaklarmış. Katılımcılar, bugün Kadıköy Belediyesi gönüllülerinin öncülüğünde Fenerbahçe(Kayıkhane)-Bostancı (Çatalçeşme) arasında yan yana ellerinde Türk bayraklarıyla zincir oluşturarak saat 9’u 5 geçe saygı duruşunda bulunacaklar, teknelerde sahile yanaşarak sirenleriyle katılacak.

Haydi İstanbul, haydi Türkiye; Ata’nı unutma, unutturma!

DİĞER YENİ YAZILAR