Belediyelerde eşe dosta, akrabaya partiliye peşkeş çekilen ihaleleri, "Bu arkadaşımızı kollayın" diyerek belediye başkanlarına gösterilen yalanları duymaya, hakkımızın bu şekilde sorumsuzca yendiğini görmeye ve hepsine susup sineye çekmeye alıştırıldık. Bunları dün de yazdım biliyorsunuz.
Sonunda da 'Biz de bir şirket kursak, oradan buradan ağaç toplayıp ihalelere girsek, şu 150-200 milyarlık ihalelerinizden verir misiniz' diye sordum. Öyle ya, eğer vatandaşlar eşit haklara sahip ise ve bu ihaleler "en düşük fiyatı o verdi" diye istenen isme dağıtılabiliyorsa bize de versinler. Herkesin özel ilgiye, kollanmaya ihtiyacı var. Hepimiz çocuk filân okutuyoruz. Malûm, okul fiyatları, kurs ücretleri aldı başını gidiyor.
Ama yook öyle, burası Türkiye. Önce partiye kaydolacak, genel başkanın gözüne gireceksin. Bakalım kollanmaya lâyık mısın bir anlayacaklar.
Belediyeler tek kollama merciî değil tabii... Devlet kurum ve kuruluşları, devletin finanse ettiği TV kanallarını da unutmamak lâzım.
Meselâ STAR televizyonu. Şu anda TRT'den farkı yok bir konumda kendileri. "Devamı" devlet tarafından sağlanıyor, elden çıkarmakta, satmakta ne kadar gecikilirse o kadar "yararlı"... Birilerine...
Daha geçenlerde 'Star Televizyonu'nun pahalı programlar yapmaya, günde 10-15 milyar vererek program hazırlatmaya, sunucularına program başına 15-20 milyar ödemeye hakkı var mı?' diye sormuştum... Az söylemişim.
İmparatorumuz İbrahim Tatlıses'in eski hayat arkadaşı Derya Tuna, anlaşma yaptığı STAR'dan tam 50 milyar TL (50 bin YTL) aylık alacakmış. Onlar önce 30 bin YTL teklif etmişler ama barışmalarının üzerine İmparator "50 bin YTL vermezseniz, ben de izin vermem" deyince 50 bin YTLye çıkarmışlar.
Şamar oğlanı millet!
Biz ise burada çöpten kâğıt toplayarak geçinmeye çalışan işsiz üniversite mezunlarının, okulu başarıyla bitirdikleri halde işe alınmak için yeniden kültür sınavına sokulan ve ağlaşan genç öğretmenlerin, beş para almadan avukatlık stajı için çalışan avukatların, iki üç dil bilen, iki üniversite bitirmiş olmasına rağmen yoksulluk sının altında yasayan gençlerin hakkını aramakla, kitapsız, masasız okullara malzeme toplamakla meşgulüz.
Bu milleti "vur ağzına al lokmasını" budalalar yerine koyma, onların parası ile sırf ünlülerin karısı veya sevgilisi olduğu için birilerine 50 milyar aylıklar verme hakkını kimden aldıklarını STAR yöneticileri açıklamak zorundadır.
TMSF denetiminde olan, devlet tarafından finanse edilen bir kanalda böyle bir özgürlükleri yoktur.
STAR'ın, hangi özelliği (üstün eğitim, üstün yetenek, üstün kültür, üstün konuşma özelliği vb. vb. ???) nedeniyle Derya Tuna'ya bu maaşı verdiğini açıklamasını bekliyoruz. Şu ya da bu şekilde şöhret kazanmış isimlere kucak dolusu paralar ödenerek yaptırılan, birbirinin aynı abuk programlardan izleyiciye gına gelmişken, milletin cebinden ne hakla bir yenisine akıl almaz paralar ödeniyor, bunu bilmek her vatandaşın hakkıdır.
Karşınızdaki millet 'şamar oğlanı' olmaktan bıktı artık!
''Vatan haini''!
Gazeteciyseniz eğer, görevinizi inandığınız şekilde yaparken bir anda "vatan haini" oluvermeniz işten bile değildir. Siz olanca iyi niyetinizle çalışmış olsanız bile farklı görüşteki meslektaşlarınız için anlamı yoktur bunun... Onlar gibi düşünmüyorsanız vatan hainisinizdir, o kadar!
Irak savaşı öncesinde "Aktif olarak savaşa katılmayalım ama ABD'nin Türkiye topraklarından geçmesine izin verelim ki sonradan gelişmelerde seyirci durumuna düşmeyelim ve ayrıca belki böylelikle 'nasılsa önlenemeyecek' savaşın daha kısa sürmesi ve daha az can kaybı olması da sağlanabilir" dediğimiz için "vatan haini" olduğumuzda da sesimizi kesip oturduk, söylenecek bir şey yoktu.
Şimdi ise, Kerkük'te Kürt grupların egemen olması, silahlı adamlarını bölgeye yığması, Türkmenler'i azınlık sayması gibi gelişmelere dinlenmeyen ültimatomlar yağdırıp duruyor Türkiye.
Irak'ta ABD ile birlikte söz sahibi olma fırsatını kaçırdığı için kendi söyleyip kendi dinliyor.
O zaman savaşa katılmadan, Irak çevresindeki Arap ülkeleri gibi sadece "geçişe izin vererek, sınırlarını kullandırarak" bunları engelleyebilirdi, şimdi ise savaşa girmek zorunda kalacak...
ABD Dışişleri Bakanı, Irak'taki direniş için bile açıkça "Türkiye'yi suçladıklarını" söyledi.
Farklı fikirlere saygı göstermeyerek bol keseden "vatan haini" etiketi dağıtanlar ne düşünüyorlar acaba?
Kimin parasını kime veriyorsunuz?
Belediyelerde eşe dosta, akrabaya partiliye peşkeş çekilen ihaleleri, "Bu arkadaşımızı kollayın" diyerek belediye başkanlarına gösterilen yalanları duymaya, hakkımızın bu şekilde sorumsuzca yendiğini görmeye ve hepsine susup sineye çekmeye alıştırıldık. Bunları dün de yazdım biliyorsunuz
Haberin Devamı

