Samsun'un Düvecik köyünde bir ilköğretim okulu öğrencisine üvey babası tarafından tecavüz ediliyor. Bir kez değil, defalarca. Ve bu küçük kız, zavallı çocuk, henüz 10 yaşında 8 aylık hamile. H.K.: "Elinden kurtulamıyordum. Bunu kimseye söylemememi istiyor, aksi halde beni öldüreceğini söylüyordu" diyor ama 36 yaşındaki üvey baba Erdal K. yalanlıyor.
"İftira atıyor"muş, "DNA testi yapılsın"mış. Eğer bir ülkede, çocuk tecavüzlerinde bile "çocuğun rızası var mıymış, sorulsun, ona göre ceza verilsin" diyen hukuk profesörleri (aynı zamanda okulda ders veren öğretim görevlileri) varsa işte o ülkede cahil, kaba, sapık ruhlu insanlar da böyle korkusuzca çocuklara tecavüz edebilirler.
Eğer bir ülkede 13 yaşındaki N.Ç.'ye tecavüz eden 15 kişiyi bir anda serbest bırakır, "Ölsem de bana 14 yaşında tecavüz eden kişiyle evlenmem" diyen A.Ş.'yi zorla evlendirir, evlendiği için tecavüzcüsünü cezaevinden salıverirseniz o ülkede Erdal K.'lar da 10 yaşındaki çocuklara korkusuzca tecavüz ederler. Hem de kendilerine emanet edilmiş, insaflarına terkedilmiş zavallı çocuklara...
Umarım okudukça bu konuda neden amansız bir mücadeleye girdiğimizi, 100 milyarlarca liralık davalarla uğraştığımızı anlıyorsunuzdur. Umarım İspanya'da toplumu ilgilendiren ciddi olaylarda en başta Prensleri, Başbakan'ları olmak üzere milyonlarca kişinin tek yumruk halinde sokaklara dökülmesi size bir şeyler anlatıyordur.
Yeter artık bu pısırıklık canım. Sıkmaya başladı. O çocuğun karnı burnunda fotoğraflarına Türk filmi izliyormuş gibi bakıp duramazsınız. Bunun bir çocuğun ve annesinin hayatını nasıl mahvettiğini, onlar için ölümden beter olduğunu iliklerinize kadar, beyninizin TV'ler tarafından eğlence ile uyuşturulmuş kıvrımlarına kadar hissetmek zorundasınız.
Hissedin ve tepkinizi gösterin. Meclis'e, Adalet Bakanlığı'na, Kadın ve Aileden Sorumlu Bakanlığa mail ve telefonlarınızla ulaşabilirsiniz. Toplumlar sorunlarını böyle çözüyor, bizim sorunlarımızın çözülmesi için daha ne kadar insanlık dışı haber görmemiz ve acı çekmemiz gerekiyor ki?
Başbakanlık telefon no: O 312 425 65 85
Başbakanlık internet sitesi: www. basbakanlik.gov. tr
Kadından Sorumlu Devlet Bakanlığı telefon numarası: O 312 41915 96-97
Başbakan'ın işi!
Bir fiş sorunumuz var, bir de iş. "Zenginin malı züğürdün dilini yorar" misali Başbakan'ın "hem siyaset, hem ticaret" yapma özgürlüğü( !)nü tartışıp duruyoruz.
Kimi (ben de) 'Olamaz, büyük hatadır. Gerekiyorsa maaşını arttırsınlar. Başbakan'ın mal varlığı kendisini geçindirmeye yeter. Ayrıca çocuklarını da, söylediği gibi kendisi okutmuyor, bir iş adamı okutuyor' derken, kimileri hararetle "Ne var bunda? Kötüye kullanılmayacaksa bırakın istediği gibi çalışsın" gayretinde. Göz yaşartıcı savunma ve kabullendirme çabaları sürüyor.
Sanki bizi dinleyen varmış gibi. Bugüne kadar kendisi veya partisi için "Örtülü Ödenek"ten para çekenler bile cezalandırılmadı bu ülkede. Kendisinin, bakanlarının, partili belediye başkanlarının, adı yolsuzluğa karışanlarına bile hiçbir şey sorulamadı.
Herkes istediğini yaptı. Her gelen kendine hükümdar haklan bağışladı. İlkeleri, siyasi eriği, bunlara değer vererek ilerleyen, yükselen, istikrar sağlayan ülke örneklerini kimse takmadı.
Bu çabaların da desteğiyle yine takmayacak. Konuşan konuştuğuyla kalacak. Bari enerjimizi boşa harcamayalım, keselim sesimizi. O enerji hiç değilse işe yarayacak yerlerde kullanılsın, ne dersiniz?
İspanya size bir şey anlattı mı?
Samsun'un Düvecik köyünde bir ilköğretim okulu öğrencisine üvey babası tarafından tecavüz ediliyor. Bir kez değil, defalarca. Ve bu küçük kız, zavallı çocuk, henüz 10 yaşında 8 aylık hamile
Haberin Devamı

