Sonunda doğru yol bulundu ve 45 bin dolarlık hediye iade edildi. Başbakana ve eşi Emine Erdoğan'a gerekeni yaptıkları için teşekkür borçluyuz.
"Gerekeni yaptıkları için dediğinize göre neden teşekkür ediyorsunuz" itirazlarını duyar gibi oluyorum, birazdan bunu ifade eden mailler gelmeye başlar. Nedenini açıklayayım; çünkü Tayyip Bey ve eşi basında günlerdir süren tepkileri duymamış gibi yapabilir, kendi bildiklerini okuyabilirlerdi. Gerçi geçmişte halkın ve medyanın tepkilerine kulak asmayan siyasetçilerin ve partilerin silinip gittiği çok görülmüştü ama bu tehlikeye rağmen takmayanlarda görülmüştü.
Tayyip Erdoğan birçok kez yapıldığı gibi inandırıcı açıklamalarla "olayı kitabına uydurmaya" veya kapatarak zaman aşımına uğratmaya çalışmadı. Küçük bir denemesi oldu gerçi ama onu unutabiliriz artık.
Başbakan'ın bu kararıyla, ona yaranmaya ihtayacı olanların "ne olmuş hediye almışsa, bazı basın abartıyor" demelerinin, bu yönde programlar hazırlamalarının haksızlığı da anlaşılmış oldu.
Tayyip Erdoğan Türkiye'yi yönetmeye talip olan, bu onurlu görevi üstlenenlerin kurallara, yasalara uyması gerektiğini gösterdi. Umarız bundan sonrası için unutulmayacak bir örnek olur!
"TÜRKLER" sergisi, müzikaller ve "Özer"!
Ne zamandır yazmak istiyorum, bir türlü sıra gelmiyor.
Londra'da 17 Ocak'ta başlayan, 20 Ocak Perşembe (bugün) saat 18:30 da ise bu nedenle Garanti Bankası tarafından özel bir resepsiyon düzenlenen TURKS (Türkler) -1000 Yılın Yolculuğu sergi si için çok sayıda iş adamı ve basın mensubu Londra'da bulunuyor.
Türkiye'nin 2004 Aralık ayında Brüksel'de başlattığı "Analar, Tanrıçalar, Hanım Sultanlar" sergisi muhteşemdi ve o kadar büyük ilgiyle karşılaştı ki diğer Avrupa ülkeleri de sergi için sıraya girdiler. TÜRKLER sergisinin de benzer bir ilgi göreceği şimdiden belli oluyor. Ülkemizin tanıtımı açısından bu sergilerin inanılmaz faydası var, onun için; dikkatle, özenle, en iyi şekilde düşünerek hazırlayanlara sonsuz teşekkür borçluyuz.
TÜRKLER sergisi için Londra'ya gidenlere birkaç öneride bulunmak istiyorum; Andrew Lloyd Weber'in son müzikali, başrolünü ünlü İngiliz sanatçısı Michael Crawford'un oynadığı "The Woman in White"ı mutlaka görmeye çalışsınlar (Biletleri otellerden değil, Leicester Square veya Palace Theatre'dan almak gerekiyor. Fiyatlar çok farkediyor.)
Gençler için, daha önce filminde Elvis Presley'in oynadığı ve onun müzikleriyle hazırlanan Jailhouse Rock kaçırılmayacak, çok hoş bir müzikal (Piccadily Theatre). Tabî Marnına Mia'yı hâlâ görmeyenler için o birinci tercih olmalı. Bir de "The Producers" oyun olarak çok beğeniliyor (Theatre Royal.)
Restoran olarak ise Özer ilk tercih. Yemekleri, sunumu, restoranın atmosferi, dekoru ve her şeyiyle kusursuz, insan bir Türk restoranının bu kadar başarılı olmasıyla gurur duyuyor. Rezervasyonsuz yer bulmak genellikle imkânsız.
Adres: 5. Langham Place, Regent St.Tel:020 7323 05 05
Taksiye sadece 'Özer' demeniz de yetiyor aslında. Öyle popüler olmuş ki bilmeyen yok.
Hak edilen bayram!
Sevgili okurlarım, canlarım ciğerlerim; Günlerdir hiç tanımadığım isimlerden yazılı ve telefonla, sayamayacağım kadar çok bayram tebriki geliyor. Yalnız benim değil, benim şahsımda çok sevdikleri, tiryakisi oldukları VATAN gazetesinin, VATAN ailesinin bayramını kutluyorlar.
Tabiî bu arada VATAN'ın, iki yıl gibi kısa bir sürede neredeyse tüm rakiplerini geride bırakıp en üst sıradaki iki gazeteyi çok yakından takip eder hale gelmesi, AB grubu okuyucuda ise çoğu zaman zirveyi koruması ile onun nefesini enselerinde hissederek telaşa kapılanların gazete fiyatını düşürdükleri yetmiyormuş gibi koro halinde saldırıya geçmelerinin, kendi aralarındaki anlaşmazlığa bizi de karıştırmaya çalışmalarının okuyucu üzerinde en ufak bir etkisi olmadığı, okurun yalana, iftiraya prim vermediği de görülüyor Türkiye'nin, patronu olmayan, bağımsız gazetecilere ait tek gazetesi VATAN dedikodulara, saldırılara kulak asmadan korkusuzca yoluna devam ediyor.
Bayram tebriklerine, bize gösterdiğiniz takdire, sevgiye teşekkür ediyor, ben de siz sevgili okurlarımın mübarek Kurban Bayramı'nı en iyi dileklerimle kutluyorum. Sağolun, var olun!
Başbakan'a teşekkürler!
Sonunda doğru yol bulundu ve 45 bin dolarlık hediye iade edildi. Başbakana ve eşi Emine Erdoğan'a gerekeni yaptıkları için teşekkür borçluyuz
Haberin Devamı

