Gündemdeki imam hatip tartışması sadece "imam hatip tartışması" değildir. Hükümet partisinin "din" işlerine böyle kuvvetli bir şekilde dalmasının bir tetikleme yaratması son derece doğaldı. Ve öyle de oldu.
Kadın eli sıkmayan, kadınların erkeklerle yanak yanağa öpüşmesinden rahatsız olan kesim, hükümetin imam hatip girişimiyle birlikte sanki işaret almış gibi oldu.
Belki şu an için çok fazla örnekten söz edilemez, hatta bu örneklerin fazla önemli olmadığını söyleyenler, savunanlar da olabilir. Ama ortada bir vaka vardır. Farklı vakalar vardır.
* Bir olay Gaziantep'te yaşandı. Birkaç gündür gazetelerde yer alıyor. Öğretmenevine bir genç kız kısa tişört giyiyor diye alınmadı, aynı mekândan kara çarşaflı bir vatandaşın çıktığı görüldü.
Bu, kendi hayat tarzını, kendi tercihlerini başkalarına zorla kabul ettirme çabasının açık bir örneğidir.
* Bir başka vaka Siirt'te yaşandı. Belediye Başkanı kendine yardımcı olarak eski bir Hizbullahçıyı seçti.
Bu da Başbakan m "demokrasi" yaklaşımına uygun bir örnektir. Özetle demişti ki: Halk bizi seçerek mutabakatını göstermiştir biz de istediğimizi yaparız.
Ve Siirt'in AKP'li başkanı, halkın mutabakatıyla bunu yapmıştır.
* Bir başka küçük örnek de TRT Genel Müdürü'nün ilginç bir uyarışıdır. Haberi okumamış olanlar için özetleyelim: Sertab Erener'in şovunda kadın semazenler bulunmaktadır, TRT'nin Genel Müdürü buna karşı çıkar ve gerekçesini "tepki aldık" diye açıklar. Bir sanat gösterisine böyle yaklaşabilen zihniyetin kendisini erkenden ele vermesi de bir bakıma iyi olmuştur. Kamuoyu bundan böyle TRT'yi çok daha yakından izleyecektir.
Neden şimdi...
Bunlar tetik etkisi sonucu ortaya çıkan birkaç örnek olarak son günlerde kamuoyunun bilgisine ulaşmış olaylardır.
* Neden bu arkadaşlar durdular durdular da birden harekete geçtiler? Öğretmenevi yöneticileri... Belediye başkanları... TRT genel müdürleri...
Hükümet partisi son bir buçuk yıllık uygulamalarıyla bu şahıslara cesaret veren bir turum içinde olmamıştı. Sonra birdenbire imam hatipler meselesiyle birlikte "savaşa" girişildi. Bir savaş başlatıldığı zaman, uzun süredir o savaşı bekleyenler hemen başlarını çıkarırlar.
Bu manzara böyle bir öngörüyü güçlendiren unsurlar taşıyor. Eğer bu kuşkular doğru çıkarsa, yani hükümet partisi aldığı bu gazla ilerlemeye devam ederse yine başımıza gelecekler var demektir.
Tetik etkisi
Gündemdeki imam hatip tartışması sadece "imam hatip tartışması" değildir. Hükümet partisinin "din" işlerine böyle kuvvetli bir şekilde dalmasının bir tetikleme yaratması son derece doğaldı. Ve öyle de oldu
Haberin Devamı

