Dün toprağa verilen şehit er Şırnaklı'ydı. Kürt'tü. Onu öldürenler de Kürt'tü. Şırnaklı er yaşadığı ülkede görevini, ülkede yaşayan bütün insanların güvenliğini sağlamak için askerlik görevini yapıyordu. Onu öldürenler ise bunu Kürt halkı adına yaptıklarını düşünüyorlar. Ya da öyle düşündüklerini söylüyorlar.
İstanbul'da bir benzin istasyonundaki patlamanın da terör eylemi olduğu yolunda güçlü belirtiler var. Benzincide çalışanların, o sırada orada benzin almak için bekleyenlerin öldürülmesinin Kürt halkına herhangi bir fayda sağlayacağına inanmak çok zordur. Bunun için insan beyninin ulaştığı aşamaların bayağı gerisinde olmak gerekir.
Bugün insan öldürmeyi, insanların canını almayı haklı göstermek için öne sürülecek hiçbir neden, gelişmiş beyinleri etkileyemez.
PKK'nın varsaydığı amaçlar uğruna bugünkü Türkiye'de terörle ulaşabileceği herhangi bir nokta bulunmuyor. Ölenler boşuna ölmüş olacaklardır. Bundan önce olduğu gibi.
* İnsan canının değerini bu kadar azımsayanların, hiçe sayanların herhangi bir topluma güzel bir gelecek sağlamalarının da imkânı yok.
Artık bahanesi de yok
Yaşam nedenini ve kaynaklarını sadece savaş ortamında bulabilen bir kesim hâlâ bütün Türk halkına, bütün Türkiye'ye acı yaşatmaya, büyük manevi ve maddi zararlar vermeye devam ediyor.
Bütün Kürtlere, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Kürtlere en küçük bir fayda sağlamak istiyorsa, PKK'nın yapacağı tek iş, silahı bıraktığını ilan etmektir.
Teröre başvuranların, artık "demokrasi eksikleri" bahanesi de kalmadı. Bunu, uluslararası toplum ve Avrupa Birliği de kabul etti, onayladı. "Başka çare yok" sözünün geçerliliği ve karşılığı uzun süredir yok. Bu söze kaynaklık eden ve bazı zihinleri bulandıran durumların önemli bölümü ortadan kalktı, son kalıntılar da kalkmaya devam ediyor.
* PKK'yı 12 Eylül askeri yönetiminin askeri cezaevleri besledi, büyüttü. Aradan geçen çeyrek yüzyıl içinde 30 binden fazla insan bu kin ortamının uzantısında canını kaybetti. Artık Diyarbakır askeri cezaevi yok. Savaşta iki arada kalarak köylerini terk edenler geri dönüyor. Barış içinde, diyalog içinde birçok gelişme sağlanabileceği de görüldü, kanıtlandı.
PKK'nın silah bırakmasının ardından barış ve diyaloğun anlamı çok daha iyi görülecek ve bütün Türk halkı, kökeni ne olursa olsun, bunun yararlarını somut olarak yaşayacaktır.
Şırnaklı şehit
Dün toprağa verilen şehit er Şırnaklı'ydı. Kürt'tü. Onu öldürenler de Kürt'tü. Şırnaklı er yaşadığı ülkede görevini, ülkede yaşayan bütün insanların güvenliğini sağlamak için askerlik görevini yapıyordu. Onu öldürenler ise bunu Kürt halkı adına yaptıklarını düşünüyorlar. Ya da öyle düşündüklerini söylüyorlar
Haberin Devamı

