İyi bir yıldı

Bugün son gününü yaşadığımız 2004'e geriye dönüp baktığımızda birçok olumlu olayın öne çıktığını göreceğiz

Haberin Devamı

Bugün son gününü yaşadığımız 2004'e geriye dönüp baktığımızda birçok olumlu olayın öne çıktığını göreceğiz.

* 2004'te siyasi ya da ekonomik kriz yaşamadık.

* Enflasyon yüzde 10'a kadar indi.

* Irak savaşına batmadan, Amerikan baskılarını atlattık.

* Temel kanunlarda çok önemli değişiklikler yapıldı.

* Kıbrıs'ta Türkiye'nin ve Kıbrıs Türk toplumunun geleceğine yönelik çok önemli adımlar atıldı. Kıbrıs Türk halkı gerçekçi bir çözüm için tarihi bir karar verdi.

Ve tabii ki en önemlisi, 17 Aralık günü Avrupa Birliği zirvesinde, Türkiye ile tam üyelik görüşmelerinin başlatılması için 3 Ekim 2005 tarihinin verilmesidir.

2004 yılı Türkiye ve Türk halkı için iyi bir yıl oldu.

Türkiye kendine önemli bir "muasır medeniyet" hedefi koydu ve bu yönde önemli adımlar attı.

Bu hedefe bütün ülkenin kilitlenmiş olması, başarının en temel güvencesidir. Bu sayede büyük olasılıkla Türkiye "muasır medeniyet" ölçülerinin birçoğuna, çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilecektir.

Toplumsal iradenin yönü
2004'te Türkiye'nin "eski düzeninde" sıkışmış kalmasını çıkarlarına daha uygun bulanlar, çeşitli vesilelerle burun sarkıttılar. "Kıbrıs elden gidiyor..." diye ses yükseltmeye çalıştılar. "Avrupa'ya teslim oluyoruz..." diye mırıldandılar. "AB istiyor diye takla mı atacağız..." diye zırvaladılar. Ama toplumsal iradenin gücünü gördükçe sindiler.

Şimdi yeni fırsatlar bekliyorlar.

* 2004 yılında Türkiye artık "faili meçhul" ve "işkence" gibi insanlık ayıplarından kurtulmak istediğini güçlü bir şekilde gösterdi.

"Azınlık" tartışmalarını "çıkmaz" sistematiğiyle tartışmak isteyenlere rağmen Türkiye'nin Kürt kökenli vatandaşları kendi dillerini öğrenme, konuşma, ana dilde yayın yapma haklarına kavuştu.

Bunların hepsi Türkiye açısından "devrim" niteliğinde gelişmelerdir. Çünkü 10 yıl önce bunları söyleyenler çeşitli şekillerde "linç" ediliyordu.

* 2004 yılında, bir zamanlar hayal olan birçok reform yapıldı ve asıl zihniyet devrimi için de önemli temeller atıldı.

2004 yılı Türkiye ve Türk halkı için çok iyi bir yıl oldu. 2005'in 2004'ten daha iyi olması, Türkiye'nin kaybettiği yılları hızla kazanmasını sağlayacaktır.

DİĞER YENİ YAZILAR