Dans kriteri

CHP'nin yönetimi, sosyal demokrasi ve muhalefet anlayışı ile ilgili yaptığımız her tespitin ardından bazı CHP'li okurlarımızdan sert tepkiler geliyor

Haberin Devamı

CHP'nin yönetimi, sosyal demokrasi ve muhalefet anlayışı ile ilgili yaptığımız her tespitin ardından bazı CHP'li okurlarımızdan sert tepkiler geliyor.

Ancak CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in dün arkadaşımız Devrim Sevimay'a söyledikleri her türlü eleştiri ve uyarının da nafile olduğunu gösteriyor.

Onur Öymen Türk siyasetine bir "dans kriteri" getirmiş oldu. Öymen'in söylediğini hatırlayalım:

"Siz Erdoğan'ın bir tek balo düzenleyebileceğini, oraya gelen bir kadını dansa kaldırabileceğini hayal edebiliyor musunuz? Bu kadar çağdaşlığa kapalı bir iktidar nasıl ilerici olabilir?"

Onur Öymen'in getirdiği "dans kriteri"ni ele alarak siyasi liderlerin ne kadar "çağdaş" olduklarını çıkarmaya çalışırsak bayağı çok sayıda ismi çağdaş olanlar listesinden silmemiz gerekir.

Örneğin Bülent Ecevit. Onu Rahşan Hanım'la dans ederken bir kez olsun görmedik.

Örneğin Süleyman Demirel. Onu da eşiyle dans ederken görmüş değiliz.

Dans etmeyi bir siyasi ve toplumsal kriter olarak ele aldığımızda Ecevit ve Demirel'in Erdoğan'dan bir farkı kalmıyor.

Traji-komik manzara...
Eğer "bireysel" çağdaşlık kriterlerine başka unsurları da eklersek; örneğin resmi olmayan geziler yapabilmek... Resmi olmayan gezilerle başka ülkeleri tanımak... Sinemaya gitmek... Edebiyat okumak... Arkadaşlarıyla (siyasi olmayan arkadaşlarla) kahve içmek, yemek yemek... Bunları da sayarsak, Ecevit ile Demirel'in yanına başka isimler de eklenir.

CHP'nin son dönemdeki en önemli sözcüsü Sayın Öymen, AKP'nin "ilerici" olamayacağına kanıt olmak üzere söylediği bu sözlerle siyasi tarihimizin "ilginç sözler" bölümündeki kendi yerini de almış oldu.

Öymen ile aynı gün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da partisiyle ilgili görüşleri dolayısıyla AB yetkilisi Rehn'e "CHP'yi çalış öğren" diyerek cevap vermesi, durumu daha da traji-komik hale getiriyor.

Baykal CHP'nin Cumhuriyeti kurduğunu, kadın erkek eşitliğini getirdiğini, ülkenin demokrasiye geçişini sağladığını söyleyerek bir kez daha "lafı gediğine oturttu."

Ama zaten CHP yönetimi eleştirilirken asıl bu noktalardan hareket ediliyor. Cumhuriyeti kurmuş, laik demokrasiyi yerleştirmiş, en büyük çağdaş adımları atmış bir siyasi parti, bugünkü kafa karışıklığı, yönsüzlüğü, ilkesizliği, kötü siyaset ve etkisiz muhalefet yapması nedeniyle eleştiriliyor.

Sayın Öymen'in getirdiği "Dans kriteri" CHP'nin yönetimi hakkındaki bütün eleştirilerin haklılığını gösterdi.

DİĞER YENİ YAZILAR