Sanayide neler oluyor?

New York veya Milano gibi şehirlerde yaratıcı zihinlerin ve özellikle moda endüstrisinin şehir dışında, atölyelerle dolu hatta neredeyse tekinsiz sayılabilecek muhitlere taşınması alışılageldik bir durum. Bu değişimin uzun yıllara yayılması ve sonrasında bulundukları alanları geliştirmesi de cabası. Pek çoğumuzun kulaklarının “Şehrin dışında eski bir fabrikada özel bir davete gittik, çok havalıydı!” cümlesine aşina olması da İstanbul’un bu değişim ve gelişimlerden nasibini almasının sonucu.

Bir süredir Atatürk Oto Sanayi civarındaki plazalarda çalışanların öğle yemeği kaçamaklarına ev sahipliği yapan, yemekleri kadar hediyelik ve dekorasyon seçkisiyle de iddialı olan Sanayi 313, bizim için bir ‘sanayi devrimi’ sayılabilir. Kendi fikirlerini gerçeğe dönüştüren ve moda çevrelerini etkilemeye başlayan Sanayi 313’ün üretimi olan ayakkabı ve çantalar, bizden önce dünyaca ünlü mağazalarda moda severlerle buluşmaya başlamıştı. Yeni açılan Sanayi 313 online mağazası sayesinde Serena Uziyel’in estetik anlayışının ürünü olan ‘couture’ ayakkabı ve çantalar, herkesin kolayca ulaşabilmesi için bir tık uzakta. Sanayi devrimi başladı, geç kalmayın derim.

Haberin Devamı

Kate Middleton ile Devr-i Alem

Hepimiz biliriz ki bir ‘first lady’ veya ‘prenses’ söz konusu olduğunda bütün kadınlar dikkat kesilir. Başroldeki isim kim olursa olsun, yaptığı açıklamalar veya gerçekleştirdiği farklı çalışmalarındansa nerede, nasıl giyindiği merak edilir. Grace Kelly’den sonra uzun yıllar boyunca layığıyla doldurulamayan ‘stil sahibi prenses’ koltuğunda artık Cambridge Düşesi Kate Middleton oturuyor. Düğün günü gelinlik modeli trendlerini değiştiren, iki hamileliği boyunca milyonlarca hamile kadına ilham olan Kate Middleton’ın gündemimize yeniden düşme sebebiyse son günlerde gerçekleştirdiği Hindistan ziyareti. Alexander McQueen ve Jenny Peckham gibi İngiliz moda tasarımcılarını sık sık tercih eden düşesin bu seyahate özel olarak Hintli tasarımcılardan da bir seçkiyi valizine sıkıştırdığı söyleniyor. Doğrusu stilini pek beğendiğim Kate Middleton, daha çok konuşulmayı hak ediyor.

Haberin Devamı

Komşu kızından stil ikonuna

Naif açıklamaları, eğlenceli hareketleri ve doğallığıyla sempati toplayan genç şarkıcı Taylor Swift ne yaptı etti, kendisini yine bir moda dergisinin kapağında buldu. Mayıs ayında Amerikalı okuyucularla buluşacak bir dergi için Mert Alaş ve Marcus Piggott tarafından gerçekleştirilen çekimde Taylor, alıştığımızdan bir hayli farklı. Beyoncé ve Lady Gaga gibi isimlerle aynı kulvarda yarışmaya hazır hale geldiğini ispatlayan Taylor Swift, tam bir Türk filmi kahramanı gibi değil mi? Hikayenin başında saf komşu kızı, hikayenin sonunda popüler arkadaş grubunun yıldızı.

Gerçek Kylie kim?

Bir ‘Kylie’ tartışmasıdır aldı başını gidiyor. Amerikalı televizyon yıldızı Kylie Jenner, piyasaya sürdüğü kozmetik markası için kendi adını, yani Kylie’yi tercih edip bir de üzerine bu adın haklarını almak isteyince ortalık karıştı. Zira bu haklar, hepimizin şarkılarını bildiği Avustralyalı şarkıcı Kylie Minogue’a aitti. Sosyal medya üzerinde olağanüstü bir popülariteye sahip olan Jenner’ın, Minogue hakkında “Amerika’da çok da ünlü değil” şeklindeki açıklamalarıyla iyiden iyiye alevlenen tartışma şimdilik gündemden düşmüşe benziyor. Bakalım gerçek Kylie’nin kim olduğuna mahkeme mi yoksa sosyal medya canavarları mı karar verecek?

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR