Körkütük aşkın peşinde

Moda dünyasında sezonların hızla gelip geçtiğini, koleksiyonların birkaç ay sonra unutulduğunu söyleriz. Facebook’ta canlı yayınlanan her defile, en yeni olmanın heyecanını yaşatırken bir anda eskimeye yüz tutar. Instagram’a düşen her yeni tasarım, bir öncekini unutturur. Bloglara düşen tasarımlar, kısa sürede gözden düşer.

Bu hızla değişen ve akıp giden düzen içerisinde kalıcılığı sağlayan araçlardan en önemlisiyse kadim dostumuz kitaplar. Moda dünyasının farklı yönlerini ele alan, marka ve tasarımların tarihlerini belgeleyen, tasarımcıların iç dünyalarına keyifli yolculuklar yapmamızı sağlayan eski dostlar.

Geçtiğimiz günlerde benim için başucu kaynağı olan, kitaplığımda her zaman ayrı bir yeri olan moda dolu kitaplara bir yenisini daha ekledim. Dünya çapında 1,000 adet üretilen ve Türkiye’de sınırlı sayıda bulunabilecek ‘Blind For Love ’ adlı bu kitabı yeni favorim ilan ettim.

Gucci’nin geçtiğimiz Haziran ayında Londra’da gerçekleştirdiği ve yılın en önemli etkinliklerinden birisi olarak kabul edilen ‘Cruise 2017’ defilesini konu alan kitap, İngiliz fotoğrafçı Nick Waplington imzasını taşıyor. Defile öncesinden anlar, podyumun en çok dikkat çekenleri ve kulis heyecanı gibi farklı yönleri ele alan kitabın Alessandro Michele yönetimindeki markanın ilk ‘kalıcı’ eseri olması da benim için bir hayli heyecan verici.

Haberin Devamı

Kitabın Assouline online mağazasında çoktan tükendiğini söylememe gerek yok. Ancak Türkiye’deki sınırlı sayıdaki kopyadan birini ele geçirmek için Bebek’teki Assouline mağazasına bir göz atabilirsiniz.

Göz kapağında renkli dünya

Her ne kadar klişe olsa da ‘gözler kalbin aynasıdır’ cümlesi her devirde karşılığını bulur. Güzellik dünyasındaysa gözlerden daha fazla göz makyajı konuşulur. Son yıllarda iyiden iyiye ön plana çıkmaya başlayan farklı göz makyajı uygulamaları dikkatinizi çekmiştir. Eskiden bir kuyruk çekebilmek için onlarca yöntem deneyen kadınların günümüzde göz kapakları üzerinde sanat eserleri yaratmasına şahit oluyoruz.

Tal Peleg adlı makyaj sanatçısı da göz makyajı uygulamalarında hikayeler anlatan, tanıdık sanat eserlerini veya kahramanları yansıtan bir fenomen. Sosyal medya kanallarında yüzbinlerce meraklı göz tarafından takip edilen Tal Peleg’in uygulamalarıysa sıradan bir kadını şaşkına çevirecek türden.

Haberin Devamı

Bir gün ‘Güzel ve Çirkin’ hikayesinden romantik bir dans sahnesi, bir gün ‘Sefiller’ müzikalinin en can alıcı şarkısı canlanıyor göz kapaklarında. Makas Eller, Küçük Prens ya da Ölü Gelin, kozmetik ürünleri sayesinde yansıtılıyor göz makyajına.

Eğer siz de kendi makyaj uygulamalarınıza renk katmak isterseniz, bu yaratıcı ve bir hayli maharetli makyaj sanatçısını takip etmenizi öneririm.

BALMAIN ordusuna taze kan

2016 yılında Olivier Rousteing’in BALMAIN dünyası yenilikçi adımlar sayesinde bir hayli genişledi. 2017 yılıysa eksik kalan parçaların tamamlanacağı yıl olacağa benziyor. Önümüzdeki hafta sunulacak olan BALMAIN aksesuar koleksiyonu, markanın sadık takipçileri için hem iyi hem de kötü haber diyebilirim. Zira ayakkabı, çanta ve daha farklı tasarımlara ulaşabilecekleri için kendilerini şanslı hisseden moda severler, cüzdanlarının ne kadar hızla boşalacağını da hesap etmek zorunda.

Haberin Devamı

Marka tarafındaysa işler hızlanmaya devam edecek gibi. Tasarım bir elbise almaktansa erişilebilir fiyatlarda aksesuarlar almayı tercih edecek bir kitle, mağazaları talan etmek için hazır bekliyor. Bu akıllı hareket sayesinde Olivier Rousteing’in BALMAIN ordusuna yeni neferler katılacağından eminim.

DİĞER YENİ YAZILAR