Sergen'e yakıştı

Türk futbolunun ele avuca sığmayan futbolcusu Sergen Yalçın, yolun sonuna geldiğini kabul etti ve ligden düştü

Haberin Devamı

Türk futbolunun ele avuca sığmayan futbolcusu Sergen Yalçın, yolun sonuna geldiğini kabul etti ve ligden düştü. Saha içi ve saha dışındaki davranışlarıyla Türk futboluna damgasını vuran, Dört Büyükler'de oynayarak unutulmazlar arasına giren Sergen, paranın sıcaklığını sevdi ve 2. Lig B Kategorisi'nde şeker gibi takım olan Şekerspor'a transfer oldu. Hayırlı olsun. Sergen bunu hak etti mi derseniz; bence, sonuna kadar hak etti; futbol nankör değildir, nankör olan profesyonelliğe ihanet edendir.

Sergen Yalçın oynadığı her takımda parasını son kuruşuna kadar aldı, yani hatır için oynamadı. Para konusunda akılcıydı; ama futbola, profesyonelliğe ve starlığına ihanet etti. Ben, hiçbir zaman Sergen'in iyi bir Beşiktaşlı olduğuna inanmadım, Şekerspor'a transferine de şaşırmadım. Her zamanki gibi aklını kullandı, son yılında zorlanmadan, koşmadan kestirmeden parayı buldu. Böyle bir yıldızın bu yolu seçmesini yakıştıramadım ama kendini buna layık gördüğüne göre yakıştı demek. Hiçbir Beşiktaşlı Sergen'in gitmesine üzülmesin.

Nobre kazanç, ancak...
Gelelim Beşiktaş'ın transferlerine... Murat Aksu da yaptığı transferlerle Kıvanç Oktay'dan geri kalmadığını gösterdi. Bu sezon da 'Gençlik aşısı' diye çok futbolcu alındı. İnşallah Tigana'yla bu aşı tutar. Nobre, Beşiktaş için kazanç, ancak Tıgana kanatlardan iyi ortalar yaptıramadığı müddetçe Nobre'den verim alamaz. Nobre'nin en büyük özelliği, kanatlardan gelen toplarda bitirici olması. Yeni alınan kaleci Runje ise Cordoba'yı aratmayacaktır. Runje'nin en büyük özelliği genç, dinamik ve 18'e hakim olabilmesidir. İbrahim Akın'ın kalmasına da çok sevindik. İnşallah aklını ve ayaklarını kullanır, büyük bir yıldız olarak sahalarda yerini alır.

DİĞER YENİ YAZILAR