Beşiktaşlılar takımlarının 3’te 3 yapmasından çok taktiksel açıdan son derece olgun bir oyun ortaya koyan takımlarından memnun olmalı. Sonuçlar bazen doğaçlama olabilir ama Beşiktaş’ın oyunu ve sonuçları öyle değil.
90 dakikanın 1 dakikasında bile rakibi oyuna ortak etmeyen bir Beşiktaş vardı. Saha içi organizasyonu ve yardımlaşması en üst seviyede, son derece kontrollü ve kendi oyununu rakibe kontrol ettiren bir Beşiktaş..
Ne yaptığını bilen, belli bir oyun planına sahip bir Avrupa takımı görüntüsünde. Savunmada çok disiplinli, top ayağındayken de dan-dun uzun toplarla oynamayan, ısrarla ayağa pas yapan bir Beşiktaş.
Siyah-beyazlıların sadece kazanmak ve skoru almanın ötesinde bu kadar taktiksel disiplin ile oynaması önemli. Geçen yılki dağınık,doğaçlama ve plansız görüntüsünden %100 sıyrılmış bambaşka bir takım var sahada. Bu görüntü Beşiktaş’ın iyi çalıştığını ve daha da iyi olacağını belgeliyor.
Futbol bireysel bir oyun değil, ekip işi-takım oyunu.. Beşiktaş şu anda bir takım. Ancak yaptıklarını veya yapamadıklarını da bireylerle sahaya yansıtıyor.
HERKES GÖREVİNİ YAPIYOR
Bilic inatçı bir teknik direktör değil. Baktı ki Oğuzhan, takıma yetenek ve yaratıcılık katıyor. Oğuzhan’ı oynatıyor. Baktı ki Ersan Gülüm sol bekte aksıyor, Atiba’yı sol beke çekiyor. Bir teknik direktörün bu kadar kısa sürede böyle bir oyun disiplini oturtması kolay bir hadise değil.
Haftayı ligde attığı 4 golle kapatan Almeida’nın sakatlanması Beşiktaş açısından büyük talihsizlik. Zaten problem Portekizli santrforun gol istatistiklerinde değil. Oynadığı toplam maç sayısında.
Siyah-beyazlı takımda herkes görevini biliyor ve yapıyor. Fernandes ve Oğuzhan ile sonuca gitmek, pozisyona girmek hiç de zor değil. Gökhan da ofansif katkı sağlıyor ve genç oyuncu topun değerini daha çok biliyor. Olcay ise çok çalışmasına rağmen hâlâ üretken değil. Veli sahanın en çok top kazanan oyuncusu ve olağanüstü faydalı.
Genç Muhammed’in son dakikadaki harika frikiği de golle sonuçlanmış olsa dün gecenin kreması olacaktı. G.Antep ise son derece silik, pasif ve etkisiz bir futbol sergiledi. Beşiktaş’ın buna imkân vermemesi dışında kırmızı-siyahlı ekibin saha içi ve dışında ciddi sorunları var gibi gözüküyor.
Taktiksel disiplin ve olgun oyun
Haberin Devamı

